Liverpool savner sårt farten og bevegeligheten til Daniel Sturridge, men spissen rekker ikke kveldens kamp mot Basel grunnet en strekkskade.
Liverpool savner sårt farten og bevegeligheten til Daniel Sturridge, men spissen rekker ikke kveldens kamp mot Basel grunnet en strekkskade. Foto: Richard Sellers (Pa Photos)

- Ny nedtur for Liverpool

Et Liverpool uten Daniel Sturridge kommer til å få det tøft mot England-dödaren Basel.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Oddstips 1:
  Magisk kveld for Hareide
Oddstips 2:
Atletico lar Juventus få unngjelde
Oddstips 3:
Luleå er en seriøs gullkandidat
Tippetips: 
Fjerdekeeper i mål for Benfica
Dagens dobbel:
Endelig suksess for Villas-Boas
V76 Bjerke:
Til lukene med Jonas
V4/V5 Jägersro: 
Store penger på gang

Vi står overfor et av de mest interessante langoddsprogrammene på svært lenge, og vi kommer med en rekke spillforslag i dag i tillegg til tippetips.

Følg med på Sportspill.no utover dagen!

Dagens langskudd

Basel - Liverpool H


Basel fikk en marerittstart på årets Champions League og lå under 0-4 mot Real Madrid allerede etter 37 minutter. Tapte til slutt 1-5. Har åpnet med 7-1-2 i den hjemlige ligaen etter 1-1 hjemme mot Thun i helgen.

Basel har gjort det imponerende godt mot engelske lag de siste årene. I fjor ble det seier i begge gruppespillmatchene mot Chelsea, og de aller fleste husker nok 2-1-seieren som sendte Manchester United ut av turneringen i 2011/12.

Midtbanespilleren Marcelo Diaz soner karantene, mens tidligere Liverpool-flop Philipp Degen og midtstopperen Ivan Ivanov er uaktuelle. Forsvarsveteranen Walter Samuel betegnes som usikker.

Undertegnede har sett samtlige Liverpool-kamper denne sesongen, og det er ikke til å komme bort fra at savnet av Luis Suarez er stort. Brendan Rodgers mannskap har virkelig gnistret i kun én kamp denne sesongen (3-0-seieren over Spurs), og skaden på Daniel Sturridge har svekket angrepsspillet ytterligere.

Den raske landslagsspissen er ennå ikke kvitt strekken og er ikke med i troppen som har reist til Sveits. Det er heller ikke Mamadou Sakho, som sliter med en lårskade. Emre Can er også skadet, mens Glen Johnson og Joe Allen er tvilsomme.

Liverpool har slitt mot defensivt anlagte lag i Premier League denne sesongen og ikke klart å finne redskaper for å trenge gjennom forsvarsmurene. I åpningskampen i CL mot Ludogorets møtte engelskmenene et langt mer offensivt og risikovillig lag, og man skulle tro at det ville gi Liverpool-spillerne mer rom og muligheter til å briljere offensivt. I så måte var matchen mot bulgarerne en skuffelse, og kun et tøvete og noe billig straffespark reddet tre poeng.

Basel har solgt unna flere av de beste spillerne de siste sesongene, og årets årgang er ikke like sterk som den som herjet i Champions League for tre sesonger siden. Troppen skal imidlertid ikke være noe svakere enn den som slo Chelsea to ganger i fjor, og vi synes H til 3,40 i odds er et spennende langskudd mot et Liverpool-lag som ikke har vært i nærheten av fjorårets nivå i høst.sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus