Petter Northug jr. gjorde en flott prolog lørdag.
Petter Northug jr. gjorde en flott prolog lørdag. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

- Petter er for stor favoritt

Petter Northug er satt til klar favoritt i dagens duell mot Martin Johnsrud Sundby. Men er det riktig da?

Kommersielt

Sportspills meny søndag:
Odds Tour De Ski: Heidi vil være med
Odds Hoppuka: Rune har noe stort på gang
Oddstips hockey: Frisk tar VIF også
V4 Täby: Galoppsøndag fra Stockholm
V65 Harstad:
Nye eventyr med HC
V64 Ørebro: Store kroner på gang?

Vi har en fantastisk vintersportssøndag foran oss med jaktstart både for kvinner og menn i Tour De Ski, det tredje rennet i den tysk-østerrikse hoppuka, slalåm for kvinner fra Zagreb og kombinert fra Schonach. Netavisen Sportspill vil komme med hele tre oddstips til dagens Tour De Ski/hoppuka og starter med en frisk dobbel.


Petter Northug - Martin Johnsrud Sundby B 2,00
Det kommer til å bli en fantastisk spennende jaktstart for gutta i Tour De Ski søndag. Distansen er 15 km klassisk. Dario Cologna viste svært sterke tendenser på prologen lørdag og kommer til å bli en hard nøtt for de norske gutta i kampen om sammenlagtseieren.

Petter Northug gjorde en klart godkjent prolog og endte på 3. plass og går ut 15,5 sekunder bak Cologna i dag, mens Martin endte på 10. plass og går ut 26,9 sekunder bak Cologna i dag og 11,4 sekunder bak Petter.

Veldig mye tyder på at Martin tidlig har kontakt med Petter og at de sammen skal jakte Cologna. At det er klassisk stil er normalt fordel Sundby og selv om det er lett å bli historieløs i slike sammenhenger, så er det viktig å huske at Martin ble nummer seks i fjorårets prolog, og at han da ble sammenlagtvinner.

2,00 på at Martin Johnsrud Sundby er forbi Petter i sammendraget etter dagens jaktstart, må være spillbart slik styrkeforholdet har sett ut mellom disse to løperne det siste året, selv om Petter viser tegn til gryende storform nå.

Her handler det uansett om oddser og verdi og da skal 2,00 på Martin testes.