*Nettavisen* Sportspill.

- Robben er ingen kriger

STOPP ROBBEN: Argentinas Martin Demichelis kommer til å ta i bruk alle midler for å stanse Nederlands lynraske kantspiller. Foto: Sergio Moraes (Reuters)

Argentinsk forsvarskjempe har planer om å plage Nederlands superstjerne.

10.07.14 08:40

Vi varslet for Tyskland i tirsdagens oddstips, og det er sjelden Sportspills eksperter har truffet bedre med en anbefaling. I dag gleder vi oss stort til Nederland – Argentina, men det er også tennis og Tour de France på langoddsprogrammet.

HTML EMBED

Dagens oddstips

Argentina - Nederland U
HTML EMBED


Argentina har spilt mange jevne kamper så langt i VM, men har hatt en beundringsverdig evne til å gå seirende ut av oppgjørene. Måtte ut i ekstraomganger i åttedelsfinalen mot Sveits, mens det ble en solid 1-0-seier over Belgia i kvartfinalen.

Det er først og fremst den defensive delen av spillet som har imponert mest i sluttspillkampene. På 210 minutter er det blitt null baklengs og få målsjanser til motstanderne.

Er du ikke nettspiller hos Norsk Tipping? Nå er det lettere enn noensinne å registrere seg og spille. Kom i gang her!

Til kveldens kamp blir forsvaret styrket av at den faste spilleren Marcos Rojo er tilbake etter å ha sonet karantene mot Belgia. Offensivt er det både en god og dårlig nyhet: Sveits-helten Angel Di Maria er uaktuell grunnet en strekk, mens Manchester City-stjernen Sergio Aguero er tilbake etter en liknende skade.

Nederland har i likhet med Argentina vunnet alle sine VM-kamper. Var det beste laget i kvartfinalen, men klarte ikke å male i stykker de tapre motspillerne før i straffesparkkonkurransen.

Robin van Persie hadde 46 strålende minutter i sjokkampen mot Spania, og det så ut som om Manchester United-spissen var tilbake på nivået fra fjorårssesongen. Han har imidlertid ikke klart å prege de øvrige matchene på samme måte. Arjen Robben har vært en av mesterskapets største profiler, men også han har fått merke at det er mindre rom å boltre seg på når motstanden blir bedre.

Argentinerne er også bevisste på at Robben må stoppes med alle midler dersom det skal bli VM-finale. I et intervju med den argentinske avisen Clarin har forsvarsspilleren Martin Demichelis følgende å si om hurtigtoget:

- Han er fenomenal, og det er livsviktig å vite hvilken vei han beveger seg. Men han er ingen kriger og liker ikke fysisk spill, så du må la ham få føle det og komme under huden hans.

Nigel de Jong, Leroy Fer og Ron Vlaar er høyst usikre til kveldens kamp.

Norsk Tipping har Argentina som favoritt på langoddsen. Argentinsk seier gir 2,35 ganger pengene tilbake, mens nederlandsk triumf betales med 2,90 i odds. Vi holder også Argentina som knapp favoritt til å gå videre til finalen, men tror kampen fort kan gå til ekstraomganger eller straffekonk.

Dette er to defensivt sterke lag som begge er nødt til å ta hensyn til en offensiv verdensklassespiller hos motstanderen (les: Messi og Robben), og ingen av dem kan angripe uten samtidig å ha nok mann bak ballen til å kunne forsvare seg mot kontringer. 0-0 og 1-1 er ikke utenkelige resultater, og U til 2,95 i odds er vårt tips på kampen.

Er du ikke nettspiller hos Norsk Tipping? Nå er det lettere enn noensinne å registrere seg og spille. Kom i gang her!

Vinn flotte premier i VM-quizen

Delta i Sportspills VM-quiz med flotte premier levert av Norsk Tipping nederst i denne saken.

1. premie:
Reisegavekort på 5000 kroner

Englands offisielle VM-drakt

Den offisielle VM-ballen

2. premie:
Reisegavekort på 2500 kroner

Portugals offisielle VM-drakt

Den offisielle VM-ballen

3. premie:
Englands offisielle VM-drakt (bortefarger)

4. premie
Portugals offisielle VM-drakt (bortefarger)

Du må svare riktig på samtlige 10 spørsmål for å delta i trekningen av premiene.

Vinnerne trekker og kåres på Sportspill.no torsdag 10. juli.

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag