Felix Magath ble hentet inn for å redde Fulham fra nedrykk i februar. Det klarte ikke tyskeren, og årets sesong i Championship har startet katastrofalt dårlig.
Felix Magath ble hentet inn for å redde Fulham fra nedrykk i februar. Det klarte ikke tyskeren, og årets sesong i Championship har startet katastrofalt dårlig. Foto: Rebecca Naden (Reuters / NTB scanpix)

- Sikker på at du har kontroll, Felix Magath?

Den beintøffe manageren har hatt en forferdelig sesongstart i Fulham.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill tirsdag:
Dagens dobbel: Deila skal til Champions League
V4 Gävle: 
Sjekk vår frekke banker
V5 Drammen:
  Vi går for store kroner
V75 Jägersro:
  Ekstra V75 med 42 mill.

Det ble en perfekt start på oddsuken i går – med treff på begge tipsforslagene (Lyn-seier over Vidar til 2,05 i odds og City-seier over Liverpool til 1,80 i odds). Regnskapet for undertegnedes 157 ordinære oddstips så langt i 2014 viser en tilbakebetalingsprosent på 105.

Tirsdag kan vi glede oss over et ekstremt omfangsrikt langoddsprogram. De avgjørende playoffkampene i Champions League utgjør indrefileten på menyen, men det spilles blant annet også en mengde kamper i ligacupens andre runde og en rekke matcher i US Open.

Dagens oddstips

Brentford - Fulham H


Dette Vest-London-derbyet er ikke blitt spilt på 16 år, noe som skyldes at Fulham var et stabilt Premier League-lag fra 2000 til nedrykket forrige sesong, mens Brentford ikke har vært så høyt som Championship på 21 år før opprykket i våres.

Det er Brentford som har startet sesongen best av disse to. På fire kamper er det blitt 1-2-1 og 4-4 i målforskjell, noe som holder til 15. plass på Championship-tabellen. Forrige runde klarte laget å komme tilbake og ta ett poeng hjemme mot Birmingham til tross for at man fikk Tony Craig utvist og straffe imot et drøyt kvarter ut i kampen.

Craig er suspendert i kveldens kamp, mens Moses Odubajo, som scoret 1-1-målet mot Birmingham, er noe plaget med ryggen og kan bli hvilt. Nico Yennaris, Sam Saunders og Scott Hogan er trolig uaktuelle. I tillegg gjør trolig manager Mark Warburton noen endringer i laget.

Fulham har hatt et marerittår etter at den amerikansk-pakistanske bildel-milliardæren Shahid Khan kjøpte klubben av Mohamed al-Fayed. Nedrykket forrige sesong var fullt fortjent, og nedturen er bare blitt verre etter sommerferien. Fasiten etter fire serierunder i Championship er null poeng, 2-9 i målforskjell og sisteplass.

Felix Magaths filosofi som manager i nye klubber er å ”bryte ned” troppen med knallhard disiplin og mengder med trening, for så å forme spillerne på nytt. Det fungerte i Wolfsburg, som han ledet til et oppsiktsvekkende seriemesterskap i Tyskland i 2009, men i andre tidligere klubber har han fått et ettermæle som ”Saddam” og ”diktator”.

I sommer kvittet han seg med hele 23 spillere, mange av dem erfarne nøkkelspillere, og så langt i år har han satset mer på unge og lokale talenter enn de gjenværende profilene. Kostas Mitroglu. Bryan Ruiz, Alex Kacaniklic, Dan Burn og Fernando Amorebieta har for eksempel ennå ikke fått spilletid denne sesongen.

Magath har varslet en del endringer i laget etter det brutale 1-5-tapet for Derby i helgen, og det er derfor mulig at vi får se en mer erfaren lagoppstilling i kveld enn tidligere i sesongen. Spørsmålet er hvor ivrige de ovennevnte stjernene er på å spille en traurig ligacupmatch på bortebane foran en manager som tilsynelatende ikke ønsker å satse på dem.

For Brentfords spillere og fans er det derimot mye motivasjon i å spille et Vest-London-derby på hjemmebane. Laget har lenge vært desidert minst av de fire klubbene som spiller disse derbyene (Chelsea, Fulham og QPR er de andre tre), men nå har man sjansen til å plassere seg høyere enn Fulham i hierarkiet.

Vi tror mest på Brentford i kveld, og spiller H til 2,05 i odds.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus