David Silva (til høyre) scoret et av målene da Manchester City åpnet sesongen med 2-0-seier borte mot Newcastle.
David Silva (til høyre) scoret et av målene da Manchester City åpnet sesongen med 2-0-seier borte mot Newcastle. Foto: Ian Macnicol (Afp / NTB scanpix)

- Sorry, Liverpool - City blir for sterke

Vi setter pengene på hjemmeseier i kveldens storoppgjør i Premier League.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill mandag:
Oddstips 1: 
Drillo har gjort Bislett til et Lyn-slott
US Open:  Analyse av favoritter og outsidere
V4/V5 Skellefteå:  Banker med toppform i kroppen
V64 Kalmar:  Jackpot med 3,6 mill. ekstra!

Det ble et solid pluss på undertegnedes oddstips forrige uke, og tilbakebetalingsprosenten på totalt 156 ordinære tips i år er nå på 103.

I kveld kan vi blant annet spille på Premier League-toppkampen mellom Manchester City og Liverpool, norsk 1. divisjon og La Liga på oddsprogrammet.

Dagens oddstips 2

Manchester City - Liverpool H


Manchester City har gjort langt færre storkjøp før denne sesongen enn de foregående somrene, noe som en del eksperter har brukt som et argument for at klubben skal mislykkes med å forsvare seriemesterskapet fra mai.

Manuel Pellegrini har imidlertid beholdt alle stjernespillerne fra i fjor, og vi tror snarere det kan være en fordel at det denne gangen ikke er kommet inn en haug med verdensstjerner med store egoer som må samspilles med resten av laget.

Community Shield-oppgjøret mot Arsenal var riktignok ingen stor forestilling fra Citys side, men i serieåpningen borte mot Newcastle spilte man meget solid i forsvar og tok en fortjent 2-0-seier.

Sergio Aguero kom inn som innbytter og satte inn Citys siste mål mot Newcastle. Argentineren er trolig ikke klar for 90 minutter med spill, men det er ikke umulig at han starter i kveld. Sommerens dyreste kjøp, forsvareren Eliaquim Mangala fra Porto, må trolig vente på City-debuten grunnet manglende kampform. Alvaro Negredo er fortsatt ute med skade. Pablo Zabaleta kan være tilbake i startoppstillingen etter å ha stått over mot Newcastle.

Liverpool gnistret ikke hjemme mot Southampton i seriepremieren, men det var det ikke så mange av de andre topplagene som gjorde heller. Selv om Luis Suarez er forsvunnet siden sist, har Brendan Rodgers flere strenger å spille på i angrep enn forrige sesong gjennom kjøpet av storvokste Rickie Lambert. Da Liverpools offensive spillere så ut til å ha sluppet opp for ideer etter Southamptons utlikning, kom Joe Allen og etter hvert Lambert inn og bidro til mer trøkk fremover på banen. Det var derfor ikke helt ufortjent at Liverpool til slutt vant kampen 2-1.

Nysigneringene Lazar Markovic og Alberto Moreno kan debutere for bortelaget i kveld, men Mario Balotelli blir ikke å se i troppen selv om han skulle skrive under for klubben i løpet av dagen.

Adam Lallana, Daniel Agger, Jon Flanagan og Oussama Assaidi er skadet, mens Jose Enrique betegnes som usikker.

Disse lagene har spilt mange spennende og målrike kamper mot hverandre de siste sesongene, men vi tror at vi fort kan få en reprise fra Citys 2-1-seier på Etihad Stadium forrige sesong. Selv om Liverpool hadde ballen mest og tok ledelsen i det oppgjøret, satt vi hele tiden med følelsen av at City-maskineriet til slutt skulle stikke av med alle poengene.

City hadde 17-1-1 og 63-13 i målforskjell på hjemmebane forrige sesong og 18-1-0 og 55-12 i målforskjell i 2011/12-sesongen, og i et slikt perspektiv er 1,80 i odds på hjemmeseier et godt spill.

Kampen kan du se direkte på TV 2 Sumo (betaling).

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus