Tiril Eckhoff gjorde bra løp i Anterselva sist sesong og har ambisjoner på fredagens sprint.
Tiril Eckhoff gjorde bra løp i Anterselva sist sesong og har ambisjoner på fredagens sprint. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

- Tiril burde vært favoritt

Skiskytterjentene skal gå sprint i Anterselva fredag, og vi gir Tiril Eckhoff svært gode muligheter i duell mot Veronika Vitkova.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill fredag:
Dagens dobbel: 
Sparket trenere etter 2-7-tap
V64 Gävle: Stor jackpotomgang fredag kveld

V65 Biri:
  Frekt bankervalg
V75 Leangen lørdag: Dobbel sjuerpott med Kolle
V5 Leangen lørdag:Brækken har bankeren

De mannlige norske skiskytterne hadde ingen god dag på sprinten i Anterselva torsdag og flere av våre beste klaget over problemer i høyden (ca 1600 meter over havet i Anterselva). I ettermiddag er det jentenes tur til å gå sprint.

Torsdag var vi lite sjåvinistiske når vi foreslo spill på tyske Simon Schempp mot vår egen Ole Einar Bjørndalen. Til tross for at Ole Einar gjorde et bra løp, var han sjanseløs mot Schempp som også vant sprinten. 1,85 i odds på Schempp i duell mot Bjørndalen var en gave igår. I dag skal vi spille norsk duellvinner.

Skiskyting sprint

Tiril Eckhoff – Veronika Vitkova HDet er ikke lett å forstå hvorfor Norsk Tipping har satt tsjekkiske Veronika Vitkova til så klar favoritt i denne duellen (1,65 i odds). Riktignok vant Vitkova sprinten i Oberhof for to uker siden, men under sist ukes sprint i Ruhpolding endte Tiril på 3. plass og Vitkova på 8. plass. Vitkova gikk noe raskere enn Tiril den dagen, men dette handler jo like mye om antall treff på standplass.

Så er det dette med at løperne nå er i Anterselva og da må man ta høyden for historikk og hvem som tidligere har prestert i Anterselva. På sprinten sist sesong endte Tiril på 14. plass (to strafferunder), mens Vitkova endte på 33. plass (også Vitkova hadde to strafferunder). 42 sekunder skilte mellom dem og det er mye. På den påfølgende jaktstarten gikk Tiril seg opp til 4.plass (etter to bom), mens Vitkova endte 26. plass (med tre bom). Trekker vi fra litt for motivasjon og at Tiril kjempet om en plass på pallen, gikk Tiril uansett betydelig fortere enn Vitkova i sporet også på jaktstarten.

I dag er det kan hende litt andre betingelser, all den tid Vitkova trolig er i bedre form nå, men form har også Tiril. Med disse forutsetningene må det uansett være verd å sette pengene på Tiril som duellvinner til meget spreke 1,95 i odds.