*Nettavisen* Sportspill.

- United er for svekket

Foto: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Det er duket for storkamp i Premier League, og vår oddsekspert mener United kommer til å slite. Vi gir deg søndagens tippekupong.

19.01.14 13:04

Sportspills øvrige søndagstips:
V65 Sørlandet: Det ser grønt ut
Oddsen: Strålende odds på Lyon-tap

Denne artikkelen er oversatt og tilrettelagt av Jens Friberg, tipsene er utarbeidet av Steven-Lee Holmdahl.

Nettavisen kan glede alle odds- og tippeinteresserte med at vi har ansatt Steven-Lee Holmdahl som ny ekspert på Sportspill.no. Steven har gjennom sine fire år i Aftonbladet opparbeidet seg et renommé som en av Nordens fremste oddseksperter.

Her kan du lese mer om Steven.

Noen av Europas største lag skal i aksjon i søndagens tippekupong, og Barcelona, Atletico Madrid, Manchester United, Chelsea og Milan er blant lagene som skal kjempe om tre poeng.

Søndagens tippekupong

1, Chelsea - Manchester United
David Moyes får ikke orden på Manchester United og laget har bare vist glimt av hva de kan denne sesongen. Er tydelig svekket foran dagens toppkamp, og det ser ut som de må klare seg uten både Wayne Rooney og Robin van Persie. Med det i bakhodet, virker Chelsea som et interessant bud til 49%. Stilles små spørsmålstegn ved Branislav Ivanovic og Frank Lampard, men utover det ser alt bra ut

2, Atletico Madrid - Sevilla
Diego Simeone skal ha stor ære for sitt arbeid med Atletico madrid. Laget som tidligere var kjent som et berg-og-dalbane-lag, spiller nå overbevisende kamper på løpende bånd. De faller ytterst sjelden sammen og har en robust defensiv grunnmur å stå på. Spør bare Barcelona, som kun klarte å skape et par sjanser forrige runde.

Tiago og Mario Suarez er tvilsomme til spill, men utover det er hele stallen klar til kamp. Sevilla hadde problemer med å trenge gjennom et hardtarbeidende Elche forrige runde, men lykkes i å krige inn en sen utlikning. Må heve seg flere hakk om de skal ha med poeng hjem til Andalucia. Savner blant annet den suspenderte Diogo Figuerias.

3, Levante - Barcelona
Levante gjorde en grei kamp sist, men ikke mye mer. Slapp til litt for mange sjanser, og hadde fått svi om de møtte et bedre lag enn Malaga. David Barral var banens beste og scoret det eneste målet, men han er i dag suspendert. Det blir merket. Barcelona må på sin side klare seg uten brasilianerne Neymar og Dani Alves, men utenom det er alle nøkkelspillere tilgjengelige. Trolig B.

4, Villarreal - Almeria
Almeria ble slått av et hjemmesterkt Athletic Bilbao sist, og står nå overfor en vanskelig oppgave. Må også mest sannsynlig klare seg uten en viss Rodri, nok en gang. Er dog ikke så sjanseløse som kryssfordelingen antyder. Villarreal gjør det bra og kommer fra fine seire, men har fått litt for mye selvtillit. Playmakeren Cani er usikker.

5, Mallorca - Sabadell
Mallorca viste seg nok en gang som er sårbart lag defensivt, da de måtte nøye seg med et poeng hjemme mot Cordoba forrige runde, i en kamp som endte 2-2. Har valgt å låne inn Liassine Cadanyro og han gå rett inn i forsvarsrekken. Det har blitt hvisket om endringer på midtbanen, og kanskje også i angrepet. Trolig startoppstilling: Miño; Ximo, Cadamuro, Bigas, Kevin; Alfaro, Thomas, Riverola, Alex Moreno; Víctor Casadesús, Gerard Moreno.

Sabadell gjør det fortsatt bra og har en bred tropp som tåler skader og suspensjoner. Får nå tilbake tre spillere, men savner fortsatt Gato, Pablo Ruiz, Moha, Goni og Espasandín. B (19%) burde krysses på større system.

6, Eibar - Real Jaen
Eibar har plutselig fått rusk i maskineriet, men det finnes god kapasitet i laget og de finner nok snart tilbake på vinnersporet. Trolig startellever: Lillo, Albentosa o Arregi, Raúl Navas, Yuri; Errasti, Dani García; Capa, Arruabarrena, Jota Peleteiro, Morales.

Real Jean har gjort det fullt godkjent i det siste, men sleper rundt på en lang fraværsliste. Har skader og skavanker på Raúl Gaitán, Constantino Ibarra, Óscar Quesada og Víctor Curto. Dessuten er Servando Baraona og Alex Cruz utestengte. Lener meg mot H, men burde garderes.

7, Numancia - CD Lugo
Numancia har et veldig bra toppnivå, men kan også være ujevne. Gjorde det imidlertid bra mot playoff-konkurrenten Eibar sist. Savner lagkaptein Del Pino, men ellers er alle spillere tilgjengelige. Lugo famler videre etter formen og står med en måned uten seier. Men nå får de tilbake to viktige spillere i Rafa García og David de Coz. Serien er så utrolig jevn, så B kan ikke utelukkes.

8, Real Zaragoza - Hercules
Det er mye rot i Zaragoza for tiden, men vi velger å løfte frem seieren mot Sporting - 3-2. Det ble fulgt opp med en 3-1-seier over Alcorcon forrige runde. David Cortes, som er skadet, og Javi Alamo kommer ikke til å spille dagens kamp. Hercules har gjort det bra i det siste, men kom ned på jorden etter 5-0-tap for barcelona B forrige runde. Preges fortsatt av skader, og må ommøblere i startelleveren. Trolig H.

9, Ponferradina - Cordoba
Det gnister ikke av Ponferradina når de går til angrep, men laget har gjort det bra i forsvar. Fraværslisten er hakket kortere nå og de kan sende ut en slagkraftig startoppstilling. Cordoba har litt fler bekymringer på den fronten. Må klare seg uten Pedro, Luso og Caballero. Vi ser oss fornøyde med HU.

10, Toulouse - Monaco
Monaco har ikke råd til å tape flere unødvendige poeng om de vil holde følge med serieleder PSG. Har samtlige nøkkelspillere tilgjengelig, men må være på topp for å bryte ned ett tett hjemmelag. Toulouse sender ut en femmanns-midtbane, så det kommer til å bli trangt på midten. Har skader på Abdennour, Chantome, Ninkov, Moubandje og Roman. I tillegg savner de suspenderte Spajic. Knapp borteseier skal man ikke se bort ifra.

11, Paris Saint-Germain - Nantes
Nantes er inne i en virkelig bra sesong, men jeg sitter med følelsen av det begynner å blåse litt motvind og laget ser en anelse tyngre ut. Spissen Filip Djordjevic har ikke scoret mål på åtte kamper. Er skadefrie, utover den offensive midtbanespilleren Bessat. Alt ser bra ut i PSG. Laurent Blanc kan mønstre sin optimale startellever. Det burde bety hjemmeseier.

12, Milan - Hellas Verona
Milan gjorde seg bort mot Sassuolo forrige helg og det betydde hodet på blokken for trener Allegri. De har nå valgt å plukke inn Clarence Seedorf som trener, selv om han aldri har trent et lag før. Det ser ikke direkte ut som en spesielt langsiktig løsning, men det burde gi en vitamininnsprøytning og man skal ikke se bort ifra at laget tar noen seire i kampene som kommer.

Er fortsatt skjøre defensivt, men fremover ser alt bra ut. Ventes å stille med kvintetten Montolivo, Honda, Kaka, Robinho og Balotelli. Verona kommer ikke til å bli noe lett bytte, men de får det tungt over 90 minutter. Trolig H.

96-rekker:

1, Chelsea - Manchester United, H

2, Atletico Madrid - Sevilla, H

3, Levante - Barcelona, B

4, Villarreal - Almeria, HU

5, Mallorca - Sabadell, HUB

6, Eibar - Real Jaen, HU

7, Numancia - CD Lugo, HB

8, Real Zaragoza - Hercules, H

9, Ponferradina - Cordoba, HU

10, Toulouse - Monaco, UB

11, Paris Saint-Germain - Nantes, H

12, Milan - Hellas Verona, H

Klikk her for å levere denne rekken

432-rekker

1, Chelsea - Manchester United, H

2, Atletico Madrid - Sevilla, H

3, Levante - Barcelona, B

4, Villarreal - Almeria, HU

5, Mallorca - Sabadell, HUB

6, Eibar - Real Jaen, HU

7, Numancia - CD Lugo, HUB

8, Real Zaragoza - Hercules, HUB

9, Ponferradina - Cordoba, HU

10, Toulouse - Monaco, UB

11, Paris Saint-Germain - Nantes, H

12, Milan - Hellas Verona, H

Klikk her for å levere denne rekken

Annonsebilag