SKUFFET STORT: Manchester United kunne sikre avansement med seier over PSV på hjemmebane for to uker siden, det maktet de ikke.
SKUFFET STORT: Manchester United kunne sikre avansement med seier over PSV på hjemmebane for to uker siden, det maktet de ikke. Foto: Jon Super (Ap)

- United ryker ut av Champions League

United misbrukte matchballen de hadde og nå tror vi de får alvorlige problemer med å avansere.

Kommersielt

Det er ingen tvil om hva som er høydepunktet på tirsdagens langoddsprogram: Champions League. I tillegg spiller Norge mot Kasakhstan i håndball-VM, med flere oppgjør fra resten av Europa som krydder.

Sportspills øvrige tirsdagsmeny:
Oddstips 2:
PSV gir van Gaal skikkelig hodebry
Oddstips 3:
Norge tar foten av gassen

Dagens singel, innleveringsfrist klokken 20.40.
Wolfsburg - Manchester United, H 2,25.

Forutsetningene er som følger: Wolfsburg leder gruppen med ni poeng, foran Manchester United på åtte og PSV på syv. PSV er bedre enn Manchester United innbyrdes.

Det betyr at hvis PSV seirer i kveld, som de er forventet å gjøre hjemme mot et uhyre formsvakt CSKA Moskva, må Manchester United faktisk vinne kampen. Denne mentaliteten må de ta med seg inn i denne kampen, kun seier er godt nok.

Wolfsburg har ikke hatt en strålende sesonginnledning og ligger allererde ti poeng bak Dortmund på andreplass. De ligger imidlertid godt i rute for Champions League-plassene, men det har vært en del rusk i maskineriet for Wolfsburg denne sesongen.

Hjemmeformen er imidlertid nesten upåklagelig. Selv om de tapte 1-2 i helgen for formsterke Dortmund (seiersmålet kom på overtid), har de 6-1-1 totalt på åtte hjemmekamper. Typisk tysk å være best hjemme, det er mitt evige mantra.

Den solide midtbanespilleren Luis Gustavo er tilbake i full trening og kan rekke kampen, den kreative angriperen Julian Draxler er tilbake i spill. Selv om uavgjort er bra nok for Wolfsburg, er det neppe noe å satse på så lenge en United-seier trolig vi sende dem helt ut av turneringen.

Uavgjort-United
Vi backer Wolfsburg i denne kampen, men Manchester United skal få skryt for å være ekstremt harde å slå denne sesongen. De vinner ikke så ofte heller, dog, og syv av de siste ti har endt med poengdeling. Så også i helgen hjemme mot West Ham, da de ble buet ut av Old Trafford etter en trist forestilling.

Og de tre tapene de faktisk har etter ordinær tid, har kommet på bortebane, mot PSV, Arsenal og Swansea.

Denne kampen er de imidlertid nødt til å risikere mye, for de kan ikke regne med hjelp fra CSKA Moskva. Van Gaal må legge opp kampplanen etter forutsetningen om at PSV vinner sin kamp og dermed ta større risiko. Og jeg har en genuin mistro til at Manchester United faktisk klarer å vinne når de må.

Det er derfor vi backer hjemmelaget. Selv om Wolfsburg er fornøyde med uavgjort, vil de trolig få gode sjanser til å såre et United i jakt på scoring. Spesielt hvis det er uavgjort også mot slutten av kampen, da må United virkelig satse alt.

Ute i morgen er Ander Herrera, Wayne Rooney, Morgan Schneiderlin, Phil Jones, Luke Shaw, Antonio Valencia og Marcos Rojo, som alle kunne startet denne kampen.

Selv om det er litt irriterende dyktig av oddssetterne å ha Wolfsburg som favoritt, stopper ikke det oss fra å backe tyskerne. De er suverene på hjemmebane og møter et Manchester United som må score mål. Det tror vi ikke de klarer nok av - vi støtter hjemmelaget til 2,25 i odds.

Klikk her for å følge vårt tips - eller levere ditt eget spill!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør