Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

- Utrolig at ikke Ole Einar er favoritt

Nettavisens oddsekspert ser kjempeverdi i duellen Bjørndalen vs Fourcade.

Kommersielt

Interessen for oddsspill på vinteridretter har økt kraftig de siste årene, og under OL i Sotsji har Nettavisen som mål å levere markedets beste tipsforslag for leserne.

Klikk her for å se oddsene på samtlige dueller søndagens OL-øvelse. (Velg de øvelsene du vil se oddser på til venstre i menyen)

I perioden 7. til 23. februar kommer derfor undertegnede å la travet "seile sin egen sjø" for å kunne konsentrere seg fullt og helt om å gi leserne gode spillobjekter fra Sotsji.

To treff så langt
Undertegnede hadde ståltro på storebror Tarjei Bø på skiskyttersprinten lørdag, og til tross for at Tarjei pårdro seg tre bom på stående (etter feilfri skyting på liggende), holdt det med klar margin kontra lillebror Johannes som måtte tåle hele fire strafferunder. Søndag traff jeg på hovedspillet, som var at Marin Johnsrud Sundby skulle være foran Petter Northug på søndagens tremil. Oddsen var på pene 2,20.

Så langt har jeg lansert fire oddstips fra OL, og to av dem har truffet. I dag er det 500 meter for menn, det er curling for jentene og ikke minst jaktstart skiskyting for gutta.

Dagens spill
Ole Einar Bjøndalen - Martin Fourcade 2,05 - 1,60

Det var et fantastisk øyeblikk for nasjonen da det gikk opp for både kommentatorer og folket at det faktisk ble gull for Ole Einar Bjørndalen på sprinten lørdag. Og statistikkene som du kan lese på her viser det vi som har fulgt med på skiskyting gjennom hele sesongen, at Ole Einar er tilbake i verdenstoppen når det gjelder farten i sporet. Lørdag hadde han tredje beste langrennstid, og på standplass var det kun den østerikkske mitraljøsen Simon Eder som var raskere (sju tideler). Det betyr at Ole Einar ikke tok en turseier lørdag, han var best.

Favoritten Martin Fourcade hadde nest beste langrennstid (fem tideler raskere enn Ole Einar), men franskmannen har ikke vært spesielt rask på standplass denne sesongen og var faktisk 13,5 sekunder bak Ole Einar på standplass. Dermed endte Fourcade på en for ham skuffende sjetteplass, 12,4 sekunder bak Ole Einar i mål.

Ole Einar burde vært favoritt
I går skrev jeg om duellen mellom Martin Johnsrud Sundby og Petter Northug "jeg kan ikke begripe hvorfor Petter Northug er satt til 1,50 i odds mot Martin Johnsrud Sundby i dag og at man får 2,20 i odds på at Martin vinner duellen mot Petter" og alle så hva som skjedde. Idag er det samme greia. Norsk Tipping setter Martin Fourcade til 1,60 i duellen mot Ole Einar Bjørndalen som betales med 2,05.

Bjørndalen skal spilles til slik odds fordi:
- han er stinn i selvtillit etter lørdagens seier
- han holder toppfart i løypa
- han behersker høyden
- han er lynkjapp på standplass

Fourcade derimot
- har ikke toppfart på standplass
- har mistet det psykologiske taket han måtte ha på Ole Einar
- har ikke større fart enn Ole Einar.

Da er det ingenting mer å lure på. Til 2,05 i odds er det kjempeverdi i Ole Einar i dag og HUSK: han må IKKE vinne gull, han må være foran Fourcade i mål for å vinne i spillet.

Spilleforslag 1 mandag - 12,5 km jaktstart menn (spillestopp kl 15.55)
Ole Einar Bjøndalen - Martin Fourcade 2,05 - 1,60
Klikk her for å levere dette singelspillet (innsatsen styrer du selv)

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus