Louis van Gaal leder Manchester United på Old Trafford for første gang i kveld.
Louis van Gaal leder Manchester United på Old Trafford for første gang i kveld. Foto: Rex/bpi/bpi (All Over Press)

- Van Gaal lykkes på Old Trafford

Manchester Uniteds nye manager debuterer på Old Trafford i kveld. Vi tror nederlenderen gjør det med stil.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill tirsdag:
Dagens langskudd:
  Han har den tyngste jobben i Championship
V4 Bergsåker:
Ohlsson i hetluften
V5 Jarlsberg:
Bankerspill med hjertet i halsen
V65 Kala:
Enorm i lokalkjøring

Vi står overfor et usedvanlig omfangsrikt tirsdagsprogram på langoddsen. I tillegg til Supercup-finalen mellom Real Madrid og Sevilla og treningskampen mellom Manchester United og Valencia, kan vi spille på hel bråte med ligacupmatcher.

Vi starter dagen med en dobbel.

Dagens dobbel

Manchester United - Valencia H
Real Madrid - Sevilla H


Manchester United - Valencia H 1,50
Optimismen er tilbake i Manchester United etter den trøstesløse fjorårssesongen. David Moyes er en saga blott, og ringreven Luis van Gaal er blitt tatt imot med åpne armer av spillerne.

Nederlenderen ser ut til å ha gitt laget en defensiv trygghet som mangler forrige sesong, og enkeltspillere som ble en fiasko under Moyes, har blomstret i sommerens treningskamper. Juan Mata har sett skarp ut i sin rolle som playmaker i van Gaals 3-5-2-formasjon.

Det er blitt seier i samtlige fem kamper med vaan Gaal ved roret, og i de to siste treningsmatchene har storheter som Real Madrid og Liverpool blitt slått 3-1.

I kveld spiller United sommeren siste treningskamp før premieren mot Swansea lørdag. Dette er også van Gaals første kamp på Old Trafford. Nederlenderen stiller trolig uten VM-spillerne Adnan Januzaj, Marouane Fellaini og Robin van Persie mot Valencia. Trioen er ikke i matchform og må bruke uken til å trene seg opp. I tillegg er Michael Carrick skadet.

Valencia hadde også en skuffende fjorårssesong og endte på åttendeplass i La Liga. Klubben har ikke vist voldsom aktivitet på overgangsmarkedet i sommer, men forsvarsspilleren Jeremy Mathieu er solgt til Barcelona for 20 millioner pund. Han er erstattet av Shkodran Mustafi fra Sampdoria. I tillegg den offensive midtbanespilleren Rodrigo de Paul hentet fra Argentina, mens to Benfica-spillere er på lån.

Har spilt 2-2 mot Monaco og slått Benfica 3-1 i de to siste treningskampene.

Både van Gaal og spillerne ønsker garantert å slå til allerede i den første hjemmekampen denne sesongen, og vi tror klart mest på United i kveld.

Real Madrid - Sevilla H 1,35
Vi kombinerer kampen med et objekt fra UEFAs Supercup, som spilles mellom forrige sesongs vinnere av Champions League og Europa League. Oppgjøret går av stabelen i Cardiff.

Real Madrid er på jakt etter fem trofeer denne sesongen (to supercuper, La Liga, Copa del Rey og Champions League), og dette er første mulighet til å fylle skapet på klubbhuset med slvtøy.

Laget har ikke gått bananas på overgangsmarkedet i sommer, men har hentet inn hete navn som James Rodriguez og Toni Kroos.

Xabi Alonso er suspendert i kveld, og det er usikkert om vi får se Cristiano Ronaldo. Det er ellers ventet at startoppstillingen blir sterk.

Sevilla kronet en brukbar sesong med en noe heldig seier over Benfica i Europa League-finalen i mai. Laget har mistet stjernespilleren Ivan Rakitic til Barcelona, noe som er en svekkelse av midtbanen. Flere av forrige sesongs beste spillere var innlånt fra andre klubber, og forsvarsspilleren Stephane Mbia er en av dem som vil bli savnet.

Sevilla har gjort det bra i treningskampene i sommer, men kvaliteten på motstanderne har ikke vært middelmådig.

Hadde dette vært en treningskamp, ville vi ha styrt unna H-oddsen på 1,35. Men når det er en pokal som står på spill, tror vi Real Madrid-spillerne stiller skjerpet mot et Sevilla-lag som virker svekket fra forrige sesong.

Samlet odds for dobbelen: 2,03.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus