Chelsea-manager José Mourinho i en opphetet duell med Liverpool-kaptein Steven Gerrard i et tidligere møte mellom lagene.
Chelsea-manager José Mourinho i en opphetet duell med Liverpool-kaptein Steven Gerrard i et tidligere møte mellom lagene. Foto: Andrew Yates (Afp)

10 ting du ikke visste om Liverpool-Chelsea

Vi lader opp til kveldens storkamp med litt nerdete fakta.

Kommersielt

Ligacupsemifinalene mellom Liverpool og Chelsea kommer etter all sannsynlighet til å bli en batalje uten like.

For Liverpool kan det være eneste mulighet for trofé i år, i hvert fall den nærmeste. For Chelsea og Mourinho er det muligheten til nok en gang å stikke kjepper i hjula for Steven Gerrard og Liverpool.

1. Første gangen lagene møttes var i 1907. Chelsea vant 4-1.

2. Liverpool-spilleren som har spilt flest ganger mot Chelsea er Jamie Carragher, med 45 kamper. Ian Rush har laget flest mål, 10 mål på 19 kamper.

3. Chelsea-spilleren som har spilt flest ganger mot Liverpool, er Frank Lampard med 39. Flest mål har Didier Drogba med 9, på 27 kamper.

4. Liverpool har kjøpt tre spillere fra Chelsea: Tony Hateley (1967), Nigel Spackman (1987) og Daniel Sturridge (2013)

Daniel Sturridge, som for tiden er skadet, er én av tre spillere Liverpool har kjøpt fra Chelsea.


5. Chelsea har kjøpt fire spillere fra Liverpool: Alf Hanson (1938), Yossi Benayoun (2010), Fernando Torres (2011), Raul Meireles (2011)

6. Liverpools største seier er 6-0 i 1935 (på Anfield), mens den største seieren til Chelsea er 6-1 i 1937 (på Stamford Bridge). I 1946 ble resultatet 7-4 mellom lagene.

7. Sist Liverpool slo Chelsea var 8.mai 2012. Da var Roberto DiMatteo manager for Chelsea, og Daniel Sturridge spilte for Chelsea.

8 Jose Mourinho har vært manager 19 ganger mot Liverpool. 10 av kampene har endt med seier, 4 med uavgjort og 5 med tap. To av tapene har vært svært viktige: I FA-cupfinale og i semifinale i Champions League.

9. Brendan Rodgers ble i 2004 invitert av José Mourinho for å bli manager for Chelseas ungdomslag. I dag er han den manageren som har vært tredje lengst ansatt i en klubb i Premier League.

10. Emre Can laget sitt debutmål i siste kamp mellom lagene. En kamp Liverpool tapte 1-2 etter scoringer av Cahill og Costa.

18 oddsspill
Norsk Tipping har satt opp 18 oddsspill på kveldens kamp. Chelsea er favoritt med 2,00 i odds, mens Liverpool-seier betales med 3,2 ganger pengene.

Spill på at Steven Gerrard scorer mot klubben som lenge prøvde å kjøpe ham, er satt opp med 4,30 i odds.

Spiller du på at det scoret tre mål eller mer i kampen, slik Nettavisens oddsekspert har anbefalt, kan du få 1,8 ganger pengene igjen.

Se alle oddsspillene på Liverpool - Chelsea her.