Det har vært lukrativt å følge tipsene til Sportspills hovedtipper Thomas Gulbrandsen i år.
Det har vært lukrativt å følge tipsene til Sportspills hovedtipper Thomas Gulbrandsen i år. Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

12 rette og kjempetreff for oddstipsene

- Det er deilig når man er i flytsonen, sier Sportspills odds- og tippeekspert.

Kommersielt

Sportspills hovedtipper Thomas Gulbrandsen har virkelig funnet formen etter at han var tilbake fra sommerferie for ca to og en halv uke siden.

15 av 23 ordinære spillforslag (singler og dobler) har gått inn, og en tenkt innsats på 2300 kroner (100 kroner pr spill) har gitt en tilbakebetaling på 3248 kroner. I samme periode har Gulbrandsen anbefalt sju langskudd. Tre av disse har gått inn, og en tenkt innsats på 700 kroner er blitt til 1120.

12 rette torsdag
I går ble det også fullklaff på både det lille (96 kroner) og store (432) tippetipset på midtukekupongen. Det minste forslaget ga 1535 kroner tilbake, mens det store hadde en samlet premie på 1730 kroner.

Nøkkelen til 12 rette og treff på begge doblene torsdag var Rio Aves sene Europa League-kamp mot Elfsborg, som måtte ende med hjemmeseier. Det stod 0-0 svært lenge, men på overtid satte portugiserne inn 1-0.

- De aller fleste som spiller på Langoddsen og Tipping, har opplevd å miste gevinster fordi feil lag har scoret på overtid. Derfor er det ekstra deilig når man er i flytsonen og får inn tipsene i sluttminuttene, sier Gulbrandsen.

Tilbakebetaling på 106 prosent
40-åringen, som også er prosjektleder for Sportspill.no, tok over ansvaret som hovedtipper på vårparten da den forrige tipseksperten sluttet. I løpet av året har Gulbrandsen anbefalt totalt 161 ordinære tips fra Norsk Tippings oddsprogram. En tenkt innsats på 16.100 kroner har gitt 17.131 kroner i gevinster. Det tilsvarer en tilbakebetalingsprosent på 106.

Hvis man også tar med langskuddene (singler med høy odds), er den totale tilbakebetalingen på i underkant av 103 prosent.

- Målet for resten av året er å holde tilbakebetalingsprosenten på over 100. Det er vanskeligere enn mange kanskje tror når man ikke kan velge vekk dager med dårlig utvalg på oddsprogrammet, men må ha tips selv om det kun skulle være finsk 2. divisjon på menyen. Det hadde også vært moro å få inn en 12-er i Tipping med stor premie. Jeg satser ofte friskt i tippetipsene og garderer gjerne store favoritter i håp om skreller, fortsetter Gulbrandsen.

Team på tre
Sportspills odds- og tipperedaksjon består av tre personer, der Thomas Gulbrandsen er hovedtipperen, mens Jens Friberg og Sportspill-sjef Kurt Leirvåg bidrar mest i helgene. Gulbrandsen styrer i all hovedsak tipsene på hverdagene.

Denne helgen er det imidlertid Gulbrandsen som har ansvaret for tipsene, og han har derfor tatt seg fri fra fredagens oddstips for å kunne konsentrere seg om helgens anbefalinger.

Jens Friberg har tipsene i dag. De finner du her og her.

Friberg har blant annet vært hovedansvarlig for Nettavisens Premier League-tabelltips og er også lidenskapelig opptatt av italiensk fotball. Kurt Leirvåg er tredjemann i redaksjonen og bidrar i den grad han har tid, ettersom han også er travekspert. Han har sin faste helgevakt en helg i måneden.

Thomas Gulbrandsens råd til oddsspillere:
*Ikke spill for penger du ikke har råd til å tape, og begrens innsatsen på kamper du kun spiller på fordi du skal kose deg med en TV-match.

*Dersom du skulle være inne i en dårlig periode, ikke øk innsatsen for å prøve å vinne tilbake det tapte.

*Spill med hodet, ikke hjertet (hold deg unna lag du har sterke sympatier eller antipatier for).

*Spill minst mulig på handikapspill der et lag må vinne med to mål eller mer, spesielt ikke hvis det dreier seg om en bortekamp. Dette er en spilltype Sportspill kun anbefaler når det er spesielle grunner for det, for eksempel hvis et godt lag er nødt til å vinne stort i en viktig kamp.

*Ikke spill på for mange kamper per kupong, som regel er en dobbel mer enn nok.

*Hjemmefordelen skal aldri undervurderes. Mange oddsspillere har tapt penger på å spille på store klubber til dårlig odds som roter det til på bortebane mot svak motstand.

*Klubber som har hatt virkelig gode perioder, men som er på vei ned (for eksempel Rosenborg og Manchester United), blir gjerne priset i markedet som om de fortsatt var på topp flere år etter at storhetstiden var over. Da får du fin verdi ved å spille på motstanderen.

*Spill mot lag som skal ut i viktigere kamper få dager senere. De hviler ofte spillere og har gjerne tankene på neste match.

*Motivasjon er viktig i fotball, og dette er noe man må ta med når man skal analysere kamper.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus