Sochaux-spillere avbildet under en kamp mot Marseille forrige sesong.
Sochaux-spillere avbildet under en kamp mot Marseille forrige sesong. Foto: Sebastien Bozon (Afp)

2,85 i odds på borteseier

Valenciennes er høyt oppe etter sterkt cupseier, men møter en vrien motstander i kveld.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill mandag:
Oddstips:
  Stø kurs mot Championship
V65 Leangen:  Trudes nye stjerne
V4 Färjestad:  Interessant lunsj

Mandagens oddsprogram består blant annet av kamper fra La Liga, Ligue 2, skotsk Premier League, League One, Asiamesterskapet og NHL. 

Dagens langskudd

Valenciennes - Sochaux BValenciennes startet sesongen meget svakt, men er et av formlagene i Ligue 2 (4-0-2 på de siste seks kampene) og har klatret til 11. plass. Dette er imidlertid en jevn serie, og det skiller fortsatt bare fire poeng ned til Tours på nedrykk.

Årets ble åpnet på best tenkelige vis med 2-0-seier over Ligue 1-laget Nice forrige helg. Ifølge rapportene var det en meget velfortjent seier, som fort kunne ha vært større.

Laget er imidlertid blitt svekket siden det oppgjøret. Vingene Diarra Sigamary (Afrikamesteskapet) og Opa Nguette (skadet), som hadde en strålende kamp, er uaktuelle. I tillegg er forsvarerne Lois Nery (skadet), Saliou Cisse (sykdom) og Jérôme Guihoata (Afrikamesterskapet) og midtbanespilleren Marco da Silva (skadet) ute.

Sochaux rykket i likhet med Valenciennes ned fra Ligue 1 forrige sesong, men laget to 11 poeng mer enn dagens motstander og var nær ved å sikre ny kontrakt.

Fikk en tung start på årets sesong, men har ikke tapt på 13 seriekamper og ligger nå på fjerdeplass. Vil komme á poeng med Brest på bronse (en plass som gir direkte opprykk) dersom det skulle bli tre poeng i kveld.

Sochaux har ikke vært i aksjon siden 18. desember, da det ble 1-1 hjemme mot Angers. Er seriens beste bortelag med 5-3-0 og 14-6 i målforskjell.

Har litt problemer i forsvaret til kveldens kamp ettersom Jerome Roussillon, Lionel Zouma og Stoppila Sunzu er ute med skader.

Bortesterke Sochaux bør ha brukbare vinnersjanser mot et svekket Valenciennes, og vi spiller B til 2,85 som et langskudd.