Gå til sidens hovedinnhold

3-åringene i fokus

Tre av løpene i kveldens V65 er forbeholdt unghestene der toppstammede First Eleven L. blir vårt holdepunkt.

Klikk her for V65-tips m/løpskommentarer

V65-løpene går denne onsdagen på Jarlsberg Travbane som skal arrangere travløp hver dag frem til det hele kuliminerer med Ulf Thoresens Minneløp på søndag - landets største løp for 3-åringer til ære for sulkylegenden.

En unghest det stilles store forventninger til er 1 First Eleven L. som kommer ut som storfavoritt i den femte avdelingen. Den toppstammede treåringen har virkelig genene iorden med den franske Elitloppsvinneren Coktail Jet som far og ungheststjernen Eight Eleven L. som mor. Hoppa trenes av det som må være landets desidert beste trener Jan Kristian Waaler. Hva den karen har fått frem av topphester fra sin lille stall i Holmestrand er nesten ikke til å tro. Selvom det er snakk om urutinerte hester har First Eleven L. allerede vist ting som garantert vil gjøre henne til en av årgangstoppene når de store løpene skal avgjøres til høsten. I kveld er sporet perfekt for hesten som dessuten er utstyrt med toppkusken Vidar Hop. Nei, det kan nesten ikke gå galt, men alle løp skal som kjent kjøres først.

Jubel hos rogalendingene?
De som gjør seg aller mest bemerket under Jarlsberg-uka er helt klart de mange tilreisende vestlendingene. De skaper liv og røre på publikumsplass, og kanskje får de litt å juble for i år også.
I fjor vant nemlig 1 Torpa Fia til høy odds i totoen på lørdagen, og i kveld stiller hun med nøyaktig de samme forutsetningene i V65-2.

En annen rogalandshest som kan skape jubel er 4 Motveiten i den fjerde avdelingen. I likhet med Torpa Fia er Motveiten foreløpig streket på færre enn hver tiende bong. Det mener vi er helt feil, og med løp i kroppen kan fort Åsbjørn Tengsareid sette storparten av spillerne sjakk matt - dog ikke de patriotiske rogalendingene.

Ekspertforslag
Vi har satt opp tre spilleforslag på hhv 108, 432 og 1.260 kroner.

Kjøp en bong og følg spenningen på Nrk2 kl. 19.30 - 20.00