*Nettavisen* Sportspill.

Aalborg har fått opp farten

AaB's Thomas Enevoldsen jubler etter en scoring mot Steaua Bucuresti i forrige sesongs Europa League.  Foto: Henning Bagger (Afp)

Aalborg moste Hobro 6-0 sist helg og i kveld møter laget et svekket Sønderjyske på bortebane.

06.11.15 13:08

Sportspills meny fredag:
Oddstips 1: Moyes lever farlig
Oddslangskudd: Nykommeren blir ikke tatt på alvor TV-fotball/streaming: Sjekk helgens oversikt
V5/V4 Øvrevoll: Dickie sørger for ny galoppfest
V65 Biri: Kolle i strålende form
V64 Romme: Millionjackpot i V64
V75 Jarlsberg lørdag:
Vidunderlig V75-omgang i vente

Fredagens langoddsprogram er ganske så rikholdig og byr på flere svært godt betalte hjemmekamper i både Bundesliga, La Liga. Ligue 1 og den danske superligaen. Som vanlig spilles det tilnærmet full runde i franske Ligue 2 på fredager og i nederlandsk 2. divisjon. Og som vanlig er det også tre kamper fra 2. bundesliga når det er vanlige fredager.

Sønderjyske - Aalborg B 2,10
Dansk superliga og her er det som vanlig ustabilt. Det illustreres best av at Sønderjyske står med 3-0-3 hjemme, 4-1-3 borte og 7-1-6 totalt. Aalborg på sin side med 4-1-2 hjemme, 3-0-4 borte og 7-1-6 totalt.

Hjemmelaget har vært mest variable av disse to, men står nå med 1-1-2 på de fire siste og har i tillegg meget viktige fravær til kveldens kamp. Spissen Johan Absolonsen (fem seriemål og startet samtlige 14 seriekamper) og midtbanespilleren Adama Guira (startet 13 av seriekampene) soner begge karantene og blir savnet i kveld.

Aalborg står med tre seire på de fire siste seriekampene og har avansert til 4. plass på tabellen. Røk riktignok 0-3 borte for kapable Nordsjælland i siste bortekamp, men slo tilbake med meget overbevisende 6-0 hjemme mot Hobro søndag og har ingen nye skader eller karantener som forstyrrer.

De to tilsvarende seriekampene forrige sesong endte med en seier til Aalborg og en uavgjort. Formkurven til Aalborg peker oppover, mens Sønderjyske i tillegg til sviktende form også må unnvære to meget viktige spillere i kveld.

Borteseire er normalt ikke det man blir rik av på Langoddsen, men i den danske superligaen kommer det oftere borteseire. 2,10 på at Aalborg fortsetter sin gode trend, er ikke veldig gavmildt, men blir vårt klare valg i denne kampen.

Björklöven - Tingsryd H 1,80
Vi kombinerer Aalborg med en kamp fra Hockeyallsvenskan i Sverige. Björklöven fra Umeå var den største favoritten i Hockeyallsvenskan før seriestart, men etter 18 spilte kamper ligger storsatsende Björklöven nest sist med 22 poeng. Det er imidlertid kun elleve poeng opp til Tingsryd på 4. plass og etter åtte strake tap, kom endelig Björklöven tilbake på vinnersporet mot formsterke Oskarshamn sist lørdag og vant 5-2. Det kan være vendepunktet for prestasjonsmessig har det ikke vært ille det Björklöven har prestert.

Nyopprykkede Tingsryd ligger på en overraskende sterk 4. plass, men det er først og fremst på hjemmeis at laget tar poengene (23 av 33 poeng). Har imidlertid tatt to sterke overtidsseire borte mot Mora og Leksand i de to siste.

Björklöven må ha fått tenning av hjemmeseieren sist lørdag og det ligger en ny seier i luften i kveld. 1,80 i hjemmeodds er fin betaling og hadde dette vært serieåpning hadde trolig hjemmeoddsen vært 1,40.

Vi kombinerer seier til Björklöven med seier til Aalborg og får en dobbelodds til spreke 3,78 i odds.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.