Aalborg har teften av gull

Aalborg kan komme á poeng med serielederen dersom de revansjerer seg mot Nordsjælland.

Kommersielt

På mandagens oddsprogram finner vi objekter fra serier som Premier League, Serie A, La Liga og Superligaen.

Dagens langskudd
Malaga – Athletic Bilbao B 2,60
Malaga har fått en tung start på sesongen og har bare tatt 13 poeng på 13 matcher. 9 av dem er kommet på hjemmebane mot svake motstandere. Avsluttet med 1-3 borte mot middelmådige Granada før landslagspausen og har 1-1-4 og 4-13 i målforskjell på de siste seks. Backen Jesus Gamez Duarte soner karantene, mens angriperen Mounir El Hamdaoui, forsvareren Flavio Ferreira og backen Jose Manuel Casado er skadet. Kantspilleren Duda er heller ikke aktuell.

Langt lystigere for Bilbao, som ligger på en flott femteplass med 23 poeng. Med seier i dag vil man bare være ett poeng bak Villarreal på plassen som gir CL-kvalifisering neste sesong. Står med 3-2-1 på de siste seks i serien. Har hevet seg flere hakk fra den middelmådige fjorårssesongen, og det er ingen tvil om at den nye treneren Ernesto Valverde har fått skikk på mannskapet. Spissen Aduriz Zubeldia er ute med karantene, mens skadelisten består av forsvarerne Carlos Gurpegui og Borja Ekiza og spissene Kike Sola og Aritz Aduriz.

Bilbao er det beste laget, og på en dag med få objekter velger vi B som dagens langskudd.

Dagens avslag
Roma – Cagliari H 1,35
Roma-spillerne så lenge ut som om de kunne gå på vannet, men den endeløse rekken med trepoengere og null baklengs tok en brå slutt før landslagspausen. I de to siste rundene ble det ikke bedre enn 1-1 hjemme mot Sassuolo og 1-1 borte mot Torino. Ettersom Juventus vant sin kamp i går, ligger romerne nå på andreplass, to poeng bak. Det forspranget kan de fort ta igjen i kveld, men innsatsen i de siste to rundene var såpass tannløs at vi ikke rører H-oddsen mot et lag Roma har tapt for tre av de siste fire møtene.

Dagens spill
Aalborg – Nordsjælland H 2,00
Midtjylland tronet lenge ensomme på toppen av Superliga-tabellen, men formen har dabbet en del av i de siste rundene. Og etter hjemmetapet for Brøndby søndag, har Aalborg mulighet til å komme á poeng med serielederen.

Da må det bli seier over Nordsjælland i kveld, et lag AaB har hatt store problemer med å slå de siste sesongene.

Det er imidlertid gode forutsetninger for at Aalborg skal vinne dagens oppgjør. Laget har spilt 12 kamper på rad på Nordjyske Arena uten tap og står med flotte 4-0-1 på de siste fem i serien. Tapet kom borte mot et FCK som endelig har funnet tilbake til gammel storhet. Den siste kampen før landslagspause endte hele 4-1 borte mot Randers, og toppscorer Kasper Kusk viste klasse med hat-trick.

Midtbanepsilleren Rasmus Würtz er ute med karantene, men på skadelisten er det kun reserven Lukas Spalvis som befinner seg.

Nordsjælland startet sesongen elendig, men hevet seg kraftig på senhøsten. På de siste seks er det blitt 4-1-1, og laget ligger nest sist med 18 poeng på 15 kamper. Vil klatre helt opp på sjuende- eller sjetteplass (kommer an på målforskjellen) dersom det skulle bli seier i kveld.

Den viktige midtbanespilleren Jens Stryger Larsen er ute med karantene. Har også en del andre fravær, spesielt på midtbanen, og kan ikke stille med sin beste førsteellever her.

Aalborg var det klart beste laget da disse to møttes på dagens arena i april, men et surt selvmål og ineffektive angripere sørget for at det ble 0-1-tap. Aalborg-spillerne er garantert lystne på revansje, og når de i tillegg har fått ferten av gull etter Midjyllands hjemmetap i går, tror vi et heltent hjemmelag tar tre verdifulle poeng.

Aalborg – Nordsjælland 2,00 - 3,10 - 3,10

Klikk her for å levere dette spillet på nett

Klikk her for å levere dette spillet på mobilen

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus