I FORM: Aalesund er i storform og slo Molde borte sist helg.
I FORM: Aalesund er i storform og slo Molde borte sist helg. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Aalesund har stålkontroll på Vålerenga

Tangotrøyene har vunnet fire av de siste fem mot Oslos stolthet.

Kommersielt

Det ble endelig en plussdag på torsdag, men ikke takket være sporten. Selv om vi traff på over 3,5 mål i Lyon til to ganger pengene, ble det bom på de to andre sportstipsene. Eurovision-tipsene reddet dagen, med Kroatia til 2,15 i odds og Norge til 1,50 som finalister.

Sportspills øvrige fredagsmeny:
Oddstips 2:
Everton tilbake på vinnersporet
Oddstips 3:
Fordel David Nielsen i bronsekampen

V65 Solvalla: Superspennende V65-lunsj på Solvalla

Fredagens langoddsprogram er mer innholdsrikt enn tidligere denne uken og det kan hende vi får vår seriemester i Premier League når Chelsea kan avgjøre borte mot West Bromwich. Everton spiller samtidig. Her hjemme i Norge skal Aalesund ta imot Vålerenga og conference-finalene i NHL droppes i gang i natt.

Dagens singel 1, innleveringsfrist klokken 18.55.
Aalesund - Vålerenga, H 2,15.

Etter en treg start med to tap på de to første, smiler livet virkelig til Trond Fredriksen og kompani. De står med elleve poeng på de siste fem kampene i Eliteserien og det mot solide motstandere. Forrige lørdag tok de sesongens største skalp med 1-0 borte over Molde.

På hjemmebane åpnet de med tap for Sarpsborg 08. men har siden to 3-1-seierer over henholdsvis Lillestrøm og Tromsø.

Den innbyrdes statistikken mellom lagene er lystig lesning for hjemmelaget. Forrige sesong endte det 2-2 på Color Line Arena, men likevel har AaFK vunnet fire av de siste fem mot Vålerenga. Og det er ikke bare en kortsiktig trend; 8-2-0 er tallene på de siste ti tilsvarende kampene!

Bjørn Helge Riise spiller neppe fra start og Aron Thrandarson trenger stadig noen uker på å bli frisk. Ellers fulltallig for Trond Fredriksen.

Reddet poeng
Staffesituasjonen som ga Vålerenga 1-1 mot Stabæk blir nok fortsatt diskutert i klubbkontorene til bæringene og Ronny Deilas menn hadde flaks som fikk med seg ett poeng - deres syvende på like mange kamper.

Alle poengene deres har har kommet på eget gress, borte har de 4-3-tap for Haugesund, 4-0-tap for Molde og 2-1 for Odd. At dagens kamp spilles på kunstgress er heller ingen fordel, Vålerenga bruker naturgress til vanlig.

Rasmus Lindkvist er ute med skade, i tillegg til de langtidsskadde som Daniel Fredheim Holm. Mohammed Abdelalloue er tilbake etter noe kamper på tribunen.

Statistikken lyver ikke og Aalesund har et usedvanlig godt grep på dagens motstander de senere sesonger. I tillegg har de åpnet sesongen klart best og kommer med et vell av selvtillit etter noen knallsterke prestasjoner på rad. Vålerenga har på sin side vært veike på reisefot og vi tror ikke de får poeng i dag heller. H spilles til 2,15.

Klikk her for å levere denne!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør