Burkina Faso-spissen Jonathan Pitroipa (til høyre) er toppscorer i kvalifiseringen til Afrikamesteskapet med fem mål på fem kamper. Her fra hjemmekampen mot Lesotho i september, der Al Jazira Club-spilleren scoret det første målet i landets 2-0-seier.
Burkina Faso-spissen Jonathan Pitroipa (til høyre) er toppscorer i kvalifiseringen til Afrikamesteskapet med fem mål på fem kamper. Her fra hjemmekampen mot Lesotho i september, der Al Jazira Club-spilleren scoret det første målet i landets 2-0-seier. Foto: Ouoba-ahmed (Afp)

Afrikansk dobbel til 3,44 i odds

I dag avgjøres det hvilke land som får delta i Afrikamesterskapet i januar. Det skal vi tjene penger på.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Oddstips:
  Mer cupnedtur for Portsmouth
V76 Bjerke:  Dette er jackpotbankeren
V4 Jägersro:  Bli med på galoppvorspiel

Onsdagens oddsprogram består blant annet av en rekke kamper fra kvalifiseringen til Afrikamesterskapet. Det spilles også en kamp i FA-cupen.

Dagens dobbel

Tunisia - Egypt H
Burkina Faso - Angola H


Tunisia – Egypt H 2,15
Vi er kommet til siste runde i kvalifiseringen til Afrikamesterskapet. Marokko hadde sagt seg villig til å arrangere mesterskapet som spilles vinteren 2015, men grunnet ebolafrykt unnlot landet å sende inn en endelig bekreftelse innen svarfristen 9. november. Dermed er Marokko ekskludert fra mesterskapet.

Ekvatorial-Guinea er ny vertsnasjon og dermed automatisk kvalifisert for mesterskapet selv om landet opprinnelig ble ekskludert etter å ha brukt en ikke-berettiget spiller i kvalifiseringen. Den lille nasjonen var også arrangør (sammen med Gabon) i 2012.

Tunisia har hatt en fin kvalik og er sikret avansement etter å ha spilt 0-0 borte mot Botswana fredag forrige uke. Leder gruppen og vil dermed være sikret førsteplassen med seier i kveld.

Forrige hjemmekamp ble det en viktig og sterk seier over Senegal, som ligger ett poeng bak. Har totalt 3-2-0 og gjerrige 4-1 i målforskjell på de første fem kampene.

Senegal kommer trolig til å slå jumboen Botswana på hjemmebane i dag, og dermed er bare seier godt nok hvis Tunisia har ambisjon om å vinne gruppen og dermed sikre seg god ranking før trekningen av puljene i mesterskapet.

Egypt har skuffet stort i kvaliken og er i praksis ute av mesterskapet før siste runde. Tapet som trolig ble spikeren, var lørdagens 0-1 hjemme mot Senegal. Teoretisk sett kan landet gå videre som beste treer, men da må det bli seier i kveld og gunstige utfall i tre andre matcher.

Lagets seks poeng har alle kommet mot gruppens store taper, Botswana.

Førstekeeper Ahmed El-Shennawy og midtbanespilleren Ibrahim Salaher trolig ute i kveld etter å ha skadet seg mot Senegal. Veterankeeperen Essam El-Hadary (41 år) er tatt med i troppen og spiller trolig fra start.

Det første møtet mellom disse to endte med tunisisk 1-0-seier i Egypt, og vi tror klart mest på ny triumf for et Tunisia som er på jakt etter gruppeseieren.

Burkina Faso – Angola H 1,60
Anført av kvalifiseringens toppscorer Jonathan Pitroipa (fem mål) har Burkina Faso allerede kvalifisert seg for sluttspillet. Ti poeng er imidlertid trolig ikke nok for gruppeseier ettersom Gabon ni poeng har hjemmekamp mot svake Lesotho i kveld, og de er derfor viktig med tre poeng.

Lager har allerede slått Angola på bortebane (0-3) og har bare avgitt poeng mot Gabon.

Burkina Faso kom helt til finalen i Afrikamesterskapet i 2013. De aller fleste spillerne i troppen tjener til maten i europeiske klubber, og Lyons forsvarskjempe Bakary Koné er landets største profil.

Lorient-angriperen Alain Traoré er skadet og spiller ikke i kveld. Keeper Daouda Diakité og spissen Moumouni Dagano er heller ikke med i troppen.

Angola er i praksis allerede ute av mesterskapet etter å ha tatt fem poeng på de fem første kampene. Laget har kun scoret i 4-0-seieren over Lesotho. Teoretisk sett er det mulig å gå videre med beste tredjeplass, men Guі nea, Congo, Egypt, DR Congo og Malawі ligger alle foran i kampen om den plassen.

Angola har et nokså ungt mannskap, og de fleste spillerne hører til i den hjemlige ligaen.

Det er klasseforskjell på disse to, og Burkina Faso bør ta en grei seier over en motstander landet slo 3-0 på bortebane i september.

Samlet odds for dobbelen: 3,44.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus