I FORM: Lionel Messi var overalt på banen mot Sevilla på onsdag.
I FORM: Lionel Messi var overalt på banen mot Sevilla på onsdag. Foto: David Mdzinarishvili (Reuters)

Alltid målfest med Barcelona

Mot Sevilla viste de målfarlige katalanerne også store defensive svakheter.

Kommersielt

Sportspills øvrige fredagsprogram:
V65 Biri:
Tøffing knuser alt
Dagens single
: Dette laget er for bra for Solbakken

Fredagens oddsprogram består blant annet av kamper fra Premier League, Tippeligaen, Championship og Superligaen.

I dag er siste frist for å registrere et lag til Nettavisens hovedrunde i Premier League-fantasy. Klikk her for å bli med på moroa!

Dagens dobbel, innleveringsfrist klokken 20.40.
Barcelona - Athletic, begge lag scorer + Notts Country, samlet odds 3,31.

Barcelona - Athletic, begge lag scorer, ja 1,70.
Det ble en forrykende åpning på de tellende kampene for Barcelona. Så sent som onsdag måtte de ut i ekstraomganger mot Sevilla i den europeiske supercupen, i en kampen som til slutt endte 5-4.

Den første omgangen var de imidlertid helt glitrende, før en defensiv kollaps sørget for at Sevilla hentet inn en 1-4-ledelse.

Man fikk mange svar fra Barcelona den kvelden. Ikke bare er Lionel Messi og angrepstrioen i storform, men defensivt viste de store mangler. Som de for så vidt har gjort hele sommeren.

De har nemlig tapt tre kamper denne sommeren, mot Manchester United, Chelsea og Fiorentina. Og med unntak av hjemmekampen mot Roma i vennskapstrofeet Joan Gamper Trophy, har begge lag scoret i alle sesongoppkjøringskampene.

Det er noe upålitelig over Barca-forsvaret for tiden og det er godt mulig de opplever slitasje etter den ekstremt intense kampen de spilte for bare to dager siden - i Georgia.

Samtidig vet vi at Barcelona alltid scorer mål. Selv om Neymar er skadet, vil Luis Suarez, Lionel Messi og de øvrige Barca-spillerne terrorisere hjemmeforsvaret.

Backene Douglas og Jordi Alba er skadet for gjestene.

Athletic Bilbao har ikke hatt en spesielt god form inn mot dette oppgjøret og har ikke scoret de tre siste kampene: I to vennskapskamper mot Inter og Osasuna, pluss en Europa League-kamp som de så godt som var avansert fra.

Mye av det kan kanskje skyldes skadene. Mikel Rico, Inaki Williams, Turraspe, Jonas Ramalho og Iker Muniain er ikke tilgjengelig for vertene til denne kampen.

Athletic Bilbao er utvilsomt et cuplag og foran egne supportere på nye San Mames stadion. De er i denne cupfinalen fordi de tapte for nettopp Barcelona i den spanske cupen, da med 3-1.

Det kommer til å være en uhyre intens steming i Baskerland denne fredagen og hjemmelaget vil gjøre alt for å straffe Barcelona - i det som er et av Spanias aller mest tradisjonsrike oppgjør.

Vi tror Barcelona tar seieren, men 1,40 frister ikke til spill. Vi har imidlertid også stor tro på at begge lag putter i det som fort blir et offensivt fyrverkeri av en kamp. 1,70 på at begge lag scorer ser vi som meget spillbart, men vi kombinerer den med en engelsk kamp.

Notts County - Mansfield, H 1,95
Den første tanken som slår oss, er: Hvorfor står nylig nedrykkede Notts County, som har åpnet med to uhyre sterke seiere, til hele 1,95 mot dumpekandidaten Mansfield?

Svaret er at dette er en derby-kamp, som også har høy prioritering hos politiet. Det er forventet intens stemning.

Hjemmelaget har størst grunn til optimisme. Ikke bare tok de en seier i åpningsrunden mot Stevenage og holdt nullen, men de slo ut Championship-laget Huddersfield fra ligacupen - på bortebane. Med en mann mindre i 20 minutter. To nivåforskjeller. Dette var imponerende!

Det tok ikke lang tid før Notts County virkelig befestet sin posisjon som opprykkskandidater denne sesongen.

ESPN har skrevet en oppdatering på lagenes skader og suspensjoner. Gil Swerts og Mawouna Amevor er suspendert for vertene, mens Rob Milsom, Ronan Murray og Taylor McKeinzie neppe spiller grunnet skade.

Det har vært enorme utskiftninger i dette hjemmelaget før sesongen, og i skrivende stund har de hentet 18 nye spillere og beholdt svært få. Men manager Ricardo Moniz, en nederlender som står for en offensiv og attraktiv totalfotball-variant, har klart å samkjøre laget på rekordfart.

Mansfield har på sin side slitt i sesongåpningen. De var nok tålelig fornøyde med 1-1 hjemme mot Carlisle i serieåpningen, men i cupen ble de regelrett smadret av Sheffield Wednesday med 4-1.

Det virker imidlertid som om manager Adam Murray (33) sparte noen spillere til dagens kamp i ren resignasjon. Denne kampen betyr mye, det er det ingen tvil om.

Nøkkelspilleren Matt Green, spiss, regnes som veldig tvilsom. Krystian Pearce bør være klar, stopper Lee Collins er skadet.

Selv om disse derby-kampene ofte lever sitt eget liv, vil den kvalitetsmessige forskjellen skinne gjennom i dag. Dette er et topplag mot en bunnlag, med vidt forskjellig form før kampen.

1,95 på hjemmeseier må ses som et svært godt spill denne fredagen og løfter totaloddsen til snasne 3,31.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus