*Nettavisen* Sportspill.

Alt ligger til rette for Tyrkia

SEIRET I TSJEKKIA: Tyrkias helter sørget for triumf da de vant i Tsjekkia. Foto: David W Cerny (Reuters)

Etter den sterke seieren i Tsjekkia, ligger alt til rette for tyrkisk EM-jubel i kveld.

13.10.15 06:49

Det ble en ny, god dag for Nettavisens tips mandag, da dagens dobbel innfridde til 2,61 i odds - av totalt to forslag.

Sportspills meny tirsdag:
Patriotisk oddslangskudd: Norge kan stå for et mirakel
Tippekupongen: Norge får neppe Malta-hjelp

TV-kampene: Slik ser du landskampene på TV
Videoquiz: Hvor mye kan du om landslaget?

Det er ingen tvil om at Italia - Norge er høydepunktet på langoddsprogrammet denne tirsdagen. De aller siste landskampene denne pausen blir også spilt.

Dagens dobbel, innleveringsfrist klokken 20.40.
Tyrkia til pause + Over 2,5 mål i Belgia - Israel, samlet odds 3,13.

Tyrkia - Island, H til pause, 1,90
Tyrkia tok en uhyre viktig seier borte mot Tsjekkia på lørdag, en seier som sørget for at de er i førersetet om tredjeplassen. De møter i dag et lag som nesten er ferdigspilte.

Beskjeden fra Tyrkias trener vil garantert være noe som: Ta tak i kampen fra første minutt og få scoringene tidlig. Om det skulle være uavgjort til pause kommer nervene, og de er virkelig nødt til å ta kampen i sin hule hånd fra start.

I tillegg vil den elleville hjemmefansen sørge for å gi super støtte til sine helter fra før første spark.

Tyrkerne har ti poeng de siste fire kampene og virker å strutte av selvtillit. Den enorme flyten vil de ta med seg inn i denne kampen, selv om det er en slags vinn eller forsvinn-kamp.

Burak Yilmaz er etter all sannsynlighet tilbake i laget, og han er et viktig holdepunkt på topp.

Island er ikke sikret førsteplassen i gruppen og må vinne her for å være helt sikker, men de har grunn til å stole på at Nederland gjør jobben mot Tsjekkia akkurat på det punktet.

Gjestene har spilt et par svake kamper på rad, og var ikke spesielt solide da de slapp inn to mål mot Latvia i helgen, etter å ha ledet komfortabelt.

Det er all grunn til å tvile på gjestenes motivasjon. Tyrkia har absolutt alt å spille for, og sikrer playoff med seier i dag. Likevel, Island er ingen pushover.

Vi tror Tyrkia gjør jobben i første omgang og går til pause med ledelse. 1,90 er mer enn godkjent odds.

Over 2,5 mål i Belgia - Israel, 1,65 i odds
Hjemmelaget tok en relativt komfortabel 4-1-seier borte mot Andorra i helgen, og brukte ikke altfor mye krefter i den kampen. Her blir det nok også mer eksperimentering, selv om stammen i laget er relativt ufravikelig.

En stor gulrot har imidlertid Belgia. Ifølge Daily Mail kan de nemlig klatre helt til toppen av FIFA-rankingen med seier, en ikke ubetydelig anerkjennelse. De har i så fall klatret 66 plasser på seks år, en vanvittig prestasjon.

Så lenge kampene ikke involverer Wales, er disse lagene ofte innvolvert i målrike affærer. Begge kampene mot Wales endte under 2,5 for Belgia, samt forrige oppgjør mot Israel, en seier i Kypros og borte mot Bosnia. Totalt fire av ni har endt med over 2,5.

Israel har på sin side over 2,5 i syv av sine ni kamper. Wales og Belgia har stått for de to kampene under.

Israel slukket trolig EM-håpet med et grufullt hjemmetap for Kypros på lørdag, og kommer neppe til EM. Laget er rett og slett for svakt til å kjempe med de beste, men Kypros burde de absolutt klart å slå. Nå må de få et bedre resultat enn hva Bosnia får borte mot Kypros.

Vi tror Belgia vinner denne kampen greit og klatrer opp til førsteplass på FIFA-rankingen. En målrik affære blir det nok også, og 1,65 i odds er spiselig på over 2,5 mål.

Totaloddsen blir da herlige 3,13.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.