*Nettavisen* Sportspill.

Årets viktigste for Bordeaux

Foto: Reuters/Scanpix

Sesongen kan få en god slutt med seier i cupfinalen mot Évian TG.

langoddsen finner vi finsk 1. divisjon, norsk 3. divisjon og et oppgjør fra Allsvenskan, før irsk cup og privatlandskamper dominerer resten av kvelden. Dessuten spilles det finale i Coupe de France klokken 21, mellom Bordeaux og Évian TG.

For annen dag på rad ble det treff på både dagens spill og langskudd i går, med HamKam til 2,30 og en UB-gardering på Superfund Pasching i den østerrikske cupfinalen til 3,50.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
10. Tyrkia - Slovenia U 3,20

Privatlandskamp i fotball, spilles i Bielefeld, Tyskland. Tyrkia og trener Avci stilte et alternativt og til dels uerfarent mannskap mot Latvia forleden, der vi advarte mot spill på Tyrkia til 1,25. Kampen endte 3-3 etter at Tyrkia tok kommandoen og scoret noen fine mål, før de mistet konsentrasjonen og gjorde defensive feil mot slutten. Tyrkerne har slitt med å vinne kamper den siste tiden og ligger ganske dårlig an i VM-kvalifiseringen. I dag er det mulig at den rutinerte Galatasaray-spissen Yilmaz får spilletid, og erfarne Gökhan Zan (f) fra samme klubb. Slovenia er i samme gruppe som Norge i VM-kvaliken, der de har vært en katastrofe med 1-0-4 på de fem første kampene. De vant 2-1 hjemme mot Kypros, men i den ene spilte i år røk de som vi tipset om 1-2 hjemme for Island. PSV-spissen Matavz er forventet å starte på topp for slovenerne. Tyrkia later til å stille noe sterkere nå enn mot Latvia, men uavgjort til 3,20 mellom to lag som nesten aldri vinner fotballkamper, må jo testes som et langskudd.

Dagens avslag
5. Buvik – KIL/Hemne H 1,45

3. divisjon avdeling 10. Begge lag henger med på øvre halvdel etter åtte runder, Buvik aller best med 6-2-0 innledningsvis. KIL/Hemne ser noe mer variable ut, men har vunnet to av fire bortekamper og tapene kom mot sterke Verdal og Tiller. Forrige runde spilte de 1-1 hjemme mot Orkla og påførte avdelingslederen sesongens første poengtap. Det er to gode lag som møtes i Buvik, og Norsk Tipping gjør hjemmelaget til store favoritter. Vi tror KIL/Hemne har noe bedre sjanser til å knipe poeng her enn 1,45 på H skulle tilsi, de fikk en opptur med uavgjort mot topplaget foran 600 tilskuere sist, og kommer hit vel vitende om at de kan ta poeng fra hvem som helst i avdelingen. Vi står over H til 1,45.

Dagens spill
Norsk Tipping er frempå med småspennende odds på flere objekter i den irske cupen, men vi hadde intet hell i Irland forleden, og holder oss til litt mer kjente lag i dag. Finalen i Coupe de France blir spennende, der skal vi plassere et veddemål, og kveldens kamp i Allsvenskan skal vi også se på.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/TV.swf','tv','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=tvmatches','Nettavisen_Oddsen2.0');

8. Öster - IFK Göteborg
Allsvenskan. Östers IF startet oppløftende etter opprykket med to uavgjorte og to seire, men siden har de tapt seks kamper på rad. Det defensive har ikke sett patent ut i mai, og etter 2-3 hjemme for AIK ble det 1-3 borte for Kalmar. Jo flere kamper de taper, jo mer vil de fokusere på å tette igjen bakover, men foreløpig har de ikke klart å finne tilbake til gamle takter. Mot Kalmar sist ble spillerne bare mer nervøse og tomme for oppfinnsomhet da motstander scoret først.

Trener Andreas Thomsson stiller med denne troppen, der vi i farten ikke savner noen:

Nadj, Kljajic, Bojent, Nurkic, Vasilj, M. Karlsson, Andersson, S. Karlsson, Bergholtz, Pavey, Bojanic, Henningsson, Persson, Elvby, Zlojutro, Velic, Söderberg, Piñones-Arce, Blomqvist-Zampi

IFK Göteborg har et mannskap som skal kunne kjempe om gullet denne sesongen. De er beste hjemmelag etter ti runder, mens det har blitt 2-2-1 på fem bortekamper. Tap 1-3 for AIK og 1-1 mot Gefle i de to siste borte, ikke helt godt nok, og IFK har bare nesten klart å hente inn Helsingborg på tabelltoppen. 1. mai vant IFK 4-1 på dagens bane, det var semifinalen i cupen, der IFK senere slo Djurgården på straffer i finalen, det var sist søndag.

Allansson (m) og Augustinsson (f) er ute med skader. Dette er dagens tropp:

Alvbåge, Sandberg, Salomonsson, A. Johansson, Wæhler, Bjärsmyr, Jonsson, Valgardsson, Dyrestam, Larsson, Sobralense, Haglund, Gerzic, J. Johansson, Farnerud, Söder, Stiller, Hysén, Moberg Karlsson

Det er bare en måned siden lagene, med omtrent samme mannskap som i dag, møttes på Myresjöhus Arena. IFK var klart best da, men får det ganske sikkert tøffere i dag, nå som motstander kjenner dem bedre og vil prøve å luke ut feilene de gjorde sist. Likevel er dagens IFK såpass mye bedre enn det Öster har vist den siste tiden, at borteseieren ser sannsynlig ut. 1,90 på bortelaget brukes i en dobbel.

19. Girondins Bordeaux - Évian Thonon Gaillard
Coupe de France, finale, spilles i Paris. Bordeaux rundet av Ligue 1 med å slå dagens motstander 2-1 hjemme, og endte som nummer 7. Det har ikke blitt den helt store sesongen i Ligue 1, det har vært klart ganske lenge, og man har etter hvert satset på denne cupen, der vinneren får sjansen i Europa League. Bordeaux vant ingen av sine syv siste bortekamper i ligaen, men i kveld satser de maksimalt. På veien til finalen har de slått ut Chateauroux, Moulins, Raon-l'Étape, Lens og Troyes, ikke de aller tøffeste motstanderne.

Manager Gillot har vært tydelig hele den siste måneden på at seier i dag er det som teller. Han mangler stadig Rolan (f) og Nguemo (m) med skader, men det er stort sett det, og her er troppen:

Carrasso, Olimpa, Keita – Mariano, Sané, Planus, Poundjé, Trémoulinas, Henrique, Marange, Faubert – Ben Khalfallah, Sertic, Obraniak, Plasil, Biyogo-Poko, Maurice-Belay, Traoré, Chevalier – Saivet, Diabaté, Bellion

Evian TG sikret plassen i Ligue 1 med seier 4-0 over Nice og 2-0 over Valenciennes i de to siste hjemmekampene. Den siste bortekampen mot Bordeaux tapte de, som sagt, men da var de allerede på trygg grunn. I denne cupen har de kjempet seg helt til finale etter seire mot Amiens, Vertou, Le Havre, Paris SG og Lorient. En vanskeligere vei enn Bordeauxs kanskje, men det er så forskjellig hvordan de franske klubbene prioriterer cupene. Seieren mot PSG i kvartfinalen kom etter 1-1 til full tid, målløse ekstraomganger og en straffesparkkonkurranse der Evian overbeviste.

Klubben forteller at Bugnet (f), Govou (f) og Koné (m) er ute med skader, mens Andersen, Salamone, Douline, Mensah, Nsikulu, Baouia, Diogo, M’Madi og Adnane ikke er tatt ut i finaletroppen:

Laquait, Durand – Dja Djédjé, Wass, Angoula, Betao, Cambon, Mongongu, Ehret, Mbarki, Lacour, Sorlin, Tié Bi, Rabiu, Barbosa, Ninkovic, Khlifa, Bérigaud, Sagbo

Bordeaux ser ut til å stille et veldig godt lag her. Denne kampen er alt som teller nå, og akkurat det samme kan sies for Evian, og da skal dette bunne ut i hvilket lag som mann for mann er best. Det mener vi er Bordeaux. De vant begge innbyrdes i ligaen, og vi synes 1,90 for at de vinner igjen, uten bruk av ekstraomganger, er godkjent. Vi får en dobbel til 3,61 og setter 100 kroner. Spillefrist klokken 18.55.

8. Östers IF - IFK Göteborg 3,50 3,10 1,90
19. Bordeaux - Évian TG 1,90 3,10 3,55

Total odds 3,61

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/MestSpilte.swf','popular','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=favorites','Nettavisen_Oddsen2.0');

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.