*Nettavisen* Sportspill.

Argentina opplever tidenes skademareritt

SKADET: Bestekompisene Lionel Messi og Sergio Aguero er begge skadet for Argentina. Foto: Juan Mabromata (Afp)

Med Lionel Messi, Sergio Agüero, Carlos Tevez, Javier Pastore og Ezequiel Garay ute, og svak form, ligger alt til rette for erkerival Brasi.

13.11.15 09:35

Det er duket for en rekke spennende oppgjør på fredagens langoddsprogram. Bosnia spiller mot Irland i EM-kvalifisering, mens Frankrike - Tyskland, Spania - England og Belgia - Italia er blant privatlandskampene. I tillegg spilles den utsatte kampen mellom Argentina og Brasil, samt en rekke hockeykamper rundt om.

Sportspills øvrige fredagsmeny:
Oddstips 1:
Dzeko sender Irland i avgrunnen
Oddstips 2:
England taper til slutt
Oddstips 4:
MODO og Skrøder får ny tillit
Oddslangskudd:
Wales senker et desillusjonert Nederland

Eurojackpot: Vinn 296 mill. på fredag den 13.

Skal vi danse: Holder du med Adelen eller Staysman?
TV-kampene:
Slik ser du Norges skjebnekamper på TV

V65 Solvalla: Ny strålende V65-omgang

Dette objektet hadde egentlig frist torsdag, men grunnet mye regn ble kampen flyttet til i dag. Derfor fastholder vi Brasil som et objekt.

Dagens single 2, innleveringsfrist klokken 23.00.
Argentina - Brasil, B 2,85.

Viasat har nylig sikret seg rettighetene for VM-kvalifiseringen i Sør-Amerika og viser denne kampen. Klikk her for å få tilgang!

Det spørs om trener Gerardo "Tata" Martino får en like profilert jobb neste gang han er på jobbjakt. Han skuffet stort i Barcelona, forutsetningene tatt i betraktning, og har så langt gjort det samme med et Argentina som tapte finalen i Copa America og har ett poeng fra to kvalifiseringskamper denne VM-kvalifiseringen.

Uten at undertegnede skal synse for mye, virker det som om Martino har fått svært gode jobbmuligheter sett i forhold til hans faglige kompetanse.

Uansett: De tapte første hjemmekamp i denne kvalifiseringen 2-0 for Ecuador og fulgte opp med 0-0 mot Paraguay. Argentina står uten seier de siste tre kampene.

Det aller verste for Martino er imidlertid skadesituasjonen. For hold deg fast: Lionel Messi, Sergio Agüero, Carlos Tevez, Ezequiel Garay, Javier Pastore og Pablo Zabaleta er alle ute. Alle disse ville startet og er - mildt sagt - giganter i fotballsammenheng. Å spille uten et halvt lag verdensstjerner, inkludert Lionel Messi, setter laget flere hakk tilbake rent kvalitetsmessig. Spesielt fremover på banen blir det enorme tomrom å fylle.

Det skal jo sies at Argentina har en massiv bredde på topp, dog. Gonzalo Higuain er i storform for Napoli og vil lede angrepet, mens Nicolas Gaitan og Angel di Maria vil sammen med Ezequiel Lavezzi støtte bra opp.

Men Lavezzi og di Maria har ikke en god formkurve for sine klubblag - Lavezzi spiller jo nesten ikke - og Gaitan er flere hakk dårligere enn for eksempel Messi eller Aguero.

De kan fortsatt stille med gode spillere, men det er langt nær like bra som toppet lag.

Neymar tilbake
Brasil-trener Dunga kan på sin side glede seg stort over comebacket til Neymar, som er i sitt livs form og hett nevnt i debatten om hvem verdens beste spiller er for tiden. Superstjernen har vært suspendert de fire siste kampene.

I tillegg har Dunga satset på rutine i Kaka, som leverer bra i MLS for tiden, men neppe starter kampen. Zenit-spiller Hulk har ikke sett så bra ut siden han og Falcao bøttet inn mål for Porto og det er generelt svært mye å glede seg over for Brasil før kampen.

De har tapt 2-0 for Chile i Chile og slått Venezuela 3-1 i de to første VM-kvalifiseringskampene.

Brasil kan også få selvtillit fra de siste innbyrdes kampene, der det er 4-0-1 favør gjestene de siste fem. I tapet - 4-3 for tre år siden - scoret Lionel Messi tre mål.

Nei, her burde ikke Argentina være så stor favoritt. De stiller uten flere av verdens aller beste spillere og har ikke en positiv flyt. Når da Brasil får tilbake verdens kanskje beste spiller for tiden, er det absolutt null problem å backe borteseier til deilige 2,85 i odds.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag