Lionel Messi og resten av de argentinske spillerne spiller nærmest på hjemmebane i Porto Alegre i kveld.
Lionel Messi og resten av de argentinske spillerne spiller nærmest på hjemmebane i Porto Alegre i kveld. Foto: Juan Mabromata (Afp / NTB scanpix)

Argentina vil unngå Frankrike

De argentinske stjernene kan ikke ta lett på Nigeria selv om åttedelsfinalen allerede er i boks.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
V65 Bjerke:Lerum soper inn og byr på kanonobjekter
VM-tips 1:Gruppe F kan bli trukket
VM-langskudd:
Honduras til sjokkodds
V4/V5 Jägersro:
Sjekk galopptipsene
V5 Charlottenlund:Elitehest gjør comeback

Vi står overfor nok en spennende VM-dag, og i kveld er det gruppe E og F som skal avgjøres. Klokken 18 spilles Nigeria – Argentina og Bosnia – Iran, mens vi kan glede oss til Honduras – Sveits og Ecuador – Frankrike kl. 22. Det er også dueller fra Wimbledon og matcher fra norsk fotball på oddsmenyen.

Dagens VM-tips 2

Scorer Messi? JA


Messi & co kan ikke ta lett på Nigeria selv om åttedelsfinalen allerede er i boks.

Forutsetningene for denne matchen er som følger. Nigeria ligger på andreplass med fire poeng og er videre med uavgjort. Seier vil føre landet til topps i gruppe F. Tap kan også holde til avansement, men da er man avhengig av at Iran ikke vinner over Bosnia. Skulle Iran ta tre poeng og Nigeria tape, vil målforskjellen avgjøre. Nigeria har ett plussmål, Iran har ett minusmål, og det er teoretisk mulig at kampen om andreplassen avgjøres ved loddtrekning.

Argentina er videre i gruppen etter seier i de to første kampene, men vil havne på andreplass dersom det blir tap i kveld. Da blir etter all sannsynlighet meget sterke Frankrike motstander i åttedelsfinalen, så argentinerne vil for all del unngå tap for Nigeria.

Nigeria har ikke imponert nevneverdig så langt i mesterskapet. 0-0-kampen mot Iran var et eneste langt gjesp, mens 1-0-seieren over Bosnia var av det noe heldige slaget – der både dommeravgjørelser og treverket var på afrikanernes side.

Godfrey Oboabona har erklært seg selv spilleklar etter at Caykur Rizespor-forsvareren måtte stå over Bosnia-kampen grunnet skade.

Argentina har heller ikke spilt opp mot sitt beste i de to første kampene, noe som skyldes at flere av stjernespillerne knapt har giddet å bevege seg. Glimt av Lionel Messi-magi er det eneste som har reddet laget fra poengtap.

Vi tror imidlertid at det kommer til å løsne i kveld. Kampen spilles i Porto Alegre, en by som ligger nær grensen mellom Argentina og Brasil. For de argentinske spillerne blir dette nærmest som å spille hjemmekamp. Argentina trenger også en opptur både spillemessig og scoringsmessig for å få selvtillit i laget og for å stilne kritikere i hjemlandet.

1,40 i odds på Argentina-seier er ikke godt nok betalt for at vi kan anbefale spillet, og vi har derfor lett etter andre objekter. Denne Nigeria-utgaven er ikke den beste vi har sett, og stjerner som Messi, Di Maria og Aguero kan få bedre betingelser enn hva som har vært tilfelle i de to første kampene. Vi blir ikke forundret om Messi scorer i sin tredje VM-kamp på rad og spiller dette objektet til 1,80 i odds.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus