*Nettavisen* Sportspill.

Arsenal byr opp til målfest

Arsenal har imponert stort i vårsesongen og bøtter inn mål om dagen. Foto: Ian Kington (Afp)

Vi tror på bra med mål i kveldens kamp mot Swansea.

11.05.15 11:26

Øvrige tips fra Sportspill mandag:
Oddstips:
Swindon skal til Wembley
Dagens langskudd 1: Høie slipper ikke unna
Dagens langskudd 2: Solbakken prioriterer cupfinalen
V65 Leangen: Blekkan vet hvor målstreken er
V4 Boden: Lunsj med saftig innhold

Mandagens oddsprogram består blant annet av kamper fra Premier League, League One-playoffen, La Liga, Serie A, Allsvenskan, Superligaen og hockey-VM.

Arsenal – Swansea begge scorer 1,85
Arsenal har vært det store formlaget i Premier League i vårsesongen og har gode sjanser til å knipe sølvmedaljen fra Manchester City. London-klubben ligger tre poeng bak rivalen, men har to kamper til gode. 30. mai spiller Arsenal finale i FA-cupen mot Aston Villa, så dette kan utvilsomt bli en god sesong for Arsen Wengers mannskap.

Laget kommer fra en overbevisende 3-1-seier borte Hull, men runden før ble det 0-0 mot ligamester Chelsea. På de siste ti seriekampene står Arsenal med utrolige 9-1-0 og 21-6 i målforskjell.

Wenger slet med ekstremt mange skader første halvdel av sesongen, men situasjonen ble gradvis bedre utover vinteren og våren. Akkurat nå er det en del småskader i troppen. Aaron Ramsey pådro seg en smell sist og står trolig over i kveld ettersom Jack Wilshere er tilgjengelig og fordi det kommer viktigere kamper senere i mai.

Danny Welbeck og Alex Oxlade-Chamberlain er trolig heller ikke med i kveld, men begge kan være aktuelle mot Manchester United til helgen. Mikel Arteta og Mathieu Debuchy er fortsatt ute.

Swansea startet sesongen friskt, men skled nedover på tabellen utover senhøsten og vinteren. Salget av stjernespissen Wilfried Bony i januar og halvslapp form gjorde at fansen ikke så spesielt lyst på vårsesongen på den tiden.

Waliserne har imidlertid hatt en meget god sesongavslutning og er det femte beste laget i ligaen når vi ser på tabellen for de ti siste rundene (6-1-3).

Til kveldens kamp er spissen Bafetimbi Gomis høyst sannsynlig tilbake etter skade, noe som er godt nytt med tanke på at innleide Nelson Oliveira trolig mister resten av sesongen. Jordi Amat, Kyle Naughton, Wayne Routledge og Tom Carroll er uaktuelle, men Kyle Bartley blir trolig klar.

Arsenal er med rette store favoritter i kveld, men 1,25 i odds er ikke høyt nok til at vi lar oss lokke til å spille på hjemmeseier. Objektet begge lag scorer mål til 1,85 i odds er derimot mer interessant.

At formsterke og målkåte Arsenal scorer i kveld tar vi nesten for gitt, og vi tror også Swansea klarer å få ballen i nettet. Laget har scoret i samtlige fem bortekamper mot topp seks-lag denne sesongen (2-3-tap for Spurs, 1-4-tap for Liverpool, 2-4-tap for Chelsea, 2-1-seier over United og 1-2-tap for Manchester City). Swansea har også scoret i de tre siste innbyrdes møtene med Arsenal, og laget har gått målløst av banen i bare én av de siste seks seriekampene.

Vi kombinerer spillet med et objekt i Ligue 2 i Frankrike.

Angers – Sochaux H 1,70
Tre lag rykker direkte opp til Ligue 1 fra denne ligaen, og akkurat nå ser det ut vi får se Troyes, GFCO Ajaccio og Angers på øverste nivå i Frankrike neste sesong. Førstnevnte er allerede seriemester, mens Ajaccio har en ledelsen på Nancy og Dijon (henholdsvis fjerde- og femteplass) på fem poeng når det gjenstår to serierunder.

Angers ligger to poeng foran duoen, men kan øke forspranget til fem (og passere Ajaccio på målforskjell) dersom det blir full pott i kveldens hengekamp i runde 36.

Angers er et sterkt hjemmelag, med 11-4-2 totalt og 4-3-0 på de siste sju.

Det har vært håp om at toppscorer Jonathan Kodjia skulle være tilgjengelig til kveldens kamp etter at han kom inn som innbytter i 2-1-seieren over Orleans sist, men 15-målsscoreren er ikke med i kamptroppen. Tre andre spillere mangler også, men ingen av dem vil bli savnet nevneverdig.

Sochaux var bare tre bak Angers etter runde 31, men med skuffende 0-1-3 på de siste fire kampene er laget ute av opprykkskampen. Det siste håpet ble effektivt slukket av Niort forrige runde, da klubben klarte å snu 0-2 til 3-2 på Sochauxs hjemmebane.

Sochaux har gjort det brukbart på bortebane sesongen sett under ett, men borteformen har vært elendig i siste del av sesongen (0-3-5 på de siste åtte).

Midtbanespilleren Joseph Lopy er eneste fravær for bortelaget.

Angers har alt å spille for i kveld og bør ha gode vinnersjanser mot et formløst og ferdigspilt Sochaux.

Samlet odds for dobbelen: 3,15.

Kampstart i England: 21.00. I Frankrike: 20.30.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag