Tidligere Manchester United-spiss Dimitar Berbatov scoret Monacos andre mål i 3-1-seieren mot Arsenal i den første kampen i åttedelsfinalen i Champions League.
Tidligere Manchester United-spiss Dimitar Berbatov scoret Monacos andre mål i 3-1-seieren mot Arsenal i den første kampen i åttedelsfinalen i Champions League. Foto: Matt Dunham (Ap / NTB scanpix)

Arsenal må gjøre noe ingen lag har klart før

Ingen klubber har noensinne klart å snu et tomålstap på hjemmebane til avansement i Champions League.

Kommersielt

Sportspills meny tirsdag:
Dagens dobbel 1:
Blackburn har ikke gitt opp PL
Dagens dobbel 2: 
Tettey ristet av seg hodepine
Oddstips 2
: Barnsley i eventyrlig form
V65 Momarken tirsdag: Gunnar fikser vorspielet
V75 Momarken lørdag:
  Fem dager igjen til superpotten
V4 Hagmyren:
  Årspremiere på Perssons hjemmebane
V5 Drammen tirsdag:
  Herlig utfordrende lunsj

Vi står overfor et flott langoddsprogram til å være en tirsdag. Det er to spennende kamper fra åttedelsfinalen i Champions League på menyen, og i England er det full rulle i Championship, League One, League Two og Conference. Det spilles også sluttspillkamper i SHL. Nettavisen Sportspill vil derfor komme med hele fire tips i dag, to singler og to flotte dobler.

Dagens oddstips

Monaco - Arsenal H

I det første møtet leverte Monaco en oppvisning i klok og god fotball som var på et nivå man sjelden ser fra et bortelag på Emirates. Arsenal-spillerne stanget mot et meget kompakt forsvar, og offensivt leverte monegaskerne både kontringer og posesssionspill av høy klasse. Fysisk og kondisjonsmessig virket Monaco-spillerne også best trent mot slutten av kampen.

Arsenal har ellers vært i meget god form i Premier League på senvinteren og står med fire strake serieseiere. På skadefronten ser det bedre ut enn på lenge, men Alex Oxlade-Chamberlain som scoret Arsenal mål i hjemmekampen, er ute. Av andre fravær kan vi nevne Mikel Arteta, Jack Wilshere, Tomas Rosicky og Mathieu Debuchy.

Monaco fikk en treg start på sesongen i Frankrike, men har blitt bedre og bedre utover vinteren. Har 6-3-1 på de siste ti seriekampene, noe som er best i Ligue 1. Ligger på fjerdeplass, og er på ingen måte ute av kampen om medaljer og CL-plass.

Til kveldens kamp er Tiémoué Bakayoko, Lacina Traoré, Andrea Raggi uaktuelle for hjemmelaget. Ingen av disse spilte på Emirates. Yannick Ferreira-Carrasco og Geoffrey Kondogbia, som begge scoret mot Arsenal, er tilbake etter skader og inkludert i troppen. Det samme er viktige Jeremy Toulalan.

3-1-ledelse til Monaco er ikke bare et vanskelig utgangspunkt for Arsenal, men også for oddstipperne. I utgangspunktet går det an å argumentere for spill på både H, U og B.

Det som er sikkert, er at Arsenal er nødt til å satse offensivt for å score minst tre mål. Spørsmålet er hva slags taktikk Monaco legger opp?

Monaco er videre med en rekke resultater, til og med 0-2-tap. Trener Leonardo Jardim disponerer et av de beste defensive lagene i Europa, og det kan være fristende å satse på 0-0.

Samtidig kan det bli meget gode muligheter for kontringer når Arsenal går i angrep, og det er ikke utenkelig at vi får se en kamp som likner på den første.

Monaco var det beste laget på Emirates, og 2,80 i odds på H er så høyt at vi setter pengene på monegaskerne slår Arsenal på nytt.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus