*Nettavisen* Sportspill.

Arsenal og Englands beste bortelag

Foto: Alastair Grant / AP / NTB scanpix

Ingen lag har vunnet flere bortekamper enn Doncaster i de fire øverste divisjonene denne sesongen og da skal laget spilles lørdag.

02.02.13 09:36

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 2: Er det et mirakel på gang?
Tippetips: Fulham kan true Manchester United
V75 Klosterskogen: Hold på hatten
V75-info: Så lynkjapt kan du vinne 27 millioner

Lørdagens langoddsprogram er som vanlig meget innholdsrikt. Moroa starter i Sotsji der det foregår prøve-OL i øyeblikket og der det skal avvikles Skiathlon får både menn og kvinner i dag. Hopperne er på plas i Harrachov. I England spilles det fotball i alle de fire øverste divisjonene og ellers er det fotball fra hele fotball-Europa. Det spilles ishockey både i Norge, Sverige og NHL blant mye annet. Og ikke å glemme, så spilles også de to første kvartfinalene i Afrikamesterskapet.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
Peterborough - Burnley H 2,65
Tabelljumbo Peterborough har seks poeng opp til sikker plass når det gjenstår 16 serierunder og får tilbake flere viktige spillere i ettermiddag. Men formen er klart bedre enn tabellposisjonen indikerer og 3-1-2 på siste seks er slett ikke verst. Burnley er helt oppe på 8. plass etter fine 4-0-2 på de siste seks og får tilbake goalgetter Charlie Austin i dag. Men Burnley har ikke bedre enn 5-2-7 på reise og her er oddsen skjevt satt. 2,65 på at Peterborough fortsetter fremgangen er et klart langskudd lørdag.

Newcastle - Chelsea H 3,50
Et klart forsterket Newcastle vant den meget viktige bortekampen mot Aston Villa tirsdag (2-1) og tok et meget viktig skritt veekk fra den verste bunnstriden. Nykommerne Moussa Sissoko (eks Toulouse) og Yoan Gouffran (eks Bordeaux) fikk begge sin debut tirsdag og ser ut som klare forsterkninger. Cheick Tiote er fortsatt opptatt med Afrikamesterskapet. Chelsea rotet vekk en tilsynelatende trygg 2-0 ledelse borte mot Reading i sluttminuttene og ligner ikke seg selv i det hele tatt for tiden. 3,50 på at Newcastle tar denne er så høyt at den må testes som et langskudd.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/TV.swf','tv','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=tvmatches','Nettavisen_Oddsen2.0');

Dagens avslag
Wigan - Southampton
Strålende opphenting av Wigan borte mot Stoke tirsdag. Femti minutter ut i den kampen ledet Stoke 2-0, men Wigan kjempet seg tilbake til 2-2. Men så lenge Reading fikset poeng i sin hjemmekamp mot Chelsea dagen etter, falt Wigan under streken igjen, det er dog kun målforskjellen som skiller laget fra sikker plass. 1-3-6 på de ti siste seriekampene er det imidlertid nedrykkstakter over og heller ikke 2-3-7 totalt på hjemmebane er sprekt. Southampton har spilt to meget bra kamper under sin nye manager, Mauricio Pochettino, men det har kun gitt laget ett poeng. Var klart best i hjemmemøtet med Everton mandag for snaue to uker siden (0-0) og spilte en strålende kamp borte mot Manchester United onsdag (tap 1-2). Med 23 poeng er det tre poeng ned til Wigan under streken. 2-5-3 på de ti siste seriekampene og borte står laget med 2-3-7 (som Wigan har hjemme). Dette ser ut som rein bingo og her er det ikke mulig å anbefale noe som helst.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/MestSpilte.swf','popular','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=favorites','Nettavisen_Oddsen2.0');

Dagens spill
Bury - Doncaster
Med 4-11-13 totalt og magre 2-5-6 på hjemmebane er det ikke rart å forstå at Bury ligger i bunnen. Med sine 23 poeng er det dog kun tre poeng opp til sikker plass. Halvparten av de ti siste seriekampene er endt med poengdeling (1-5-4) og det blir nedrykk om det ikke kommer flere trepoengere.

Doncaster måtte som kjent ta den tunge veien ned fra Championship etter forrige sesong, men har åpenbart tenkt seg tilbake på første forsøk. Kun målforskjellen skiller laget fra førsteplassen i øyeblikket (Tranmere). Begge lagene står med 56 poeng og har sikret seg en luke på seks poeng ned til Swindon på 3. plass. Doncaster har faktisk ikke bedre enn 7-2-5 på hjemme på Keepmoat Stadium, men borte er de best i det profesjonelle ligasystemet. Ingen andre enn Doncaster har ti seire på bortebane på de fire øverste nivåene og 10-3-1 er rett og slett knallsterkt på dette nivået. Doncaster leder også formtabellen og står med meget sterke 7-2-1 på de ti siste seriekampene.

Så er dette med odds da, all den tid Doncaster ikke har et "navn" får man altså smått utrolige 2,35 på borteseieren i ettermiddag. Billy Painter (eks Leeds) og Ian Hume er begge friskmeldt og Doncaster kan stille tilnærmet skadefritt. Vi er nødt til å angripe denne borteseieren i ettermiddag, men objektet kan ikke spilles som singel. Vi må kombinere og "feiger" litt ut på kombinasjonsobjektet med en kamp fra Premier League.

Arsenal - Stoke
Ustabile Arsenal lå under 0-2 i hjemmemøtet med Liverpool onsdag når det gjenstod en halvtime, men viste moral og berget i det minste ett poeng (2-2). Siden Tottenham også avga to poeng, er avstanden opp til Tottenham på 4. plass fortsatt fire poeng. Kieran Gibbs skadet seg i den kampen, men Arsene Wenger har reagert kjapt og hentet inn spanske Nacho Monreal (fra Malaga) som erstatter. 2-2-2 på de siste seks for Arsenal som ikke finner flyten denne sesongen. 6-3-3 hjemme på Emirates er ikke mer enn det må være. Mikel Arteta kan være tilbake etter en tids skadefravær, men midtbanekollega Francis Coquelin er fortsatt skadet. Thomas Vermaelen må testes nærmere kampstart.

Stoke ledet 2-0 i hjemmemøtet med Wigan tirsdag når det var spilt 50 minutter, men overraskende nok rotet Stoke bort ledelsen og måtte nøye seg med 2-2 og ett poeng. Det går ikke på skinner for Stoke for tiden og laget har faktisk ikke bedre enn 1-5-3 på sine ni siste seriekamper. Normalt defensivt sterke Stoke står med ufattelige 15 baklengs på de fem siste seriekampene. Men holder likevel en fin 10. plass og har ti poeng ned streken. Svært moderate 1-6-5 på bortebane. Rory Delap (Barnsley) og Matthew Upson (Brighton) er begge sendt på lån. For øvrig ser det bra ut for Stoke.

Arsenal har vunnet de fire siste tilsvarende med god margin og vi kan ikke forestille oss at Arsenal roter vekk poeng i denne kampen. 1,40 på hjemmeseieren er som det må være.

Vi får da en dobbel med seier til Doncaster og Arsenal og totaloddsen på denne dobbelen er 3,29 og vår innsats som vanlig 100 kroner.

Spilleforslag 1 lørdag (spillestopp kl 15.55):
Kamp 54 Arsenal - Stoke 1,40 3,65 6,20
Kamp 83 Bury - Doncaster 2,45 2,90 2,35
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.