Foto: Peter Byrne / Pa Photos / NTB Scanpix

Arsenal spiller om fremtiden

Intet mindre enn Champions League står på spill borte mot Newcastle.

Kommersielt

Sportspills meny søndag
V64 Årjäng: Helgrønn banker
Premier League: Skader og karantener

Oddstips 2: Hangelands forsvarslinje lekker
V65 Sørlandet: Vi går rett på

I dag avsluttes Premier League, Serie A og 2. Bundesliga. Alle kampene fra de siste rundene finnes selvsagt på langoddsen, sammen med objekter fra Primera Division, Oddsen-Ligaen, kvinnenes 1. divisjon, playoff-finale i League One, og mye annet.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
177. Wigan - Aston Villa B 2,75

Premier League. Wigan har sagt takk for seg i Premier League for denne gang. De tar med seg en FA-cuppokal ned i Championship. Aston Villa mobiliserte nok krefter mot slutten til at plassen ble sikret, men er lettet over at Wigan tapte for Arsenal sist, slik at dagens kamp kan spilles uten nerver. 6-1 mot Sunderland og 2-1 borte mot Norwich sikret Aston Villa seks essensielle poeng i innspurten. I dag mangler hjemmelaget sin gode kantspiller McManaman, som la ned et årsverk i cupfinalen nylig, mens bortelaget mangler sin mest målfarlige spiller, Benteke. Vi tror Wigan er tomme nå, de har kjempet, vunnet og tapt om hverandre, de har hatt et heftig kampprogram i innspurten. Aston Villa kan nok trives med å plutselig spille uten press. 2,75 på borteseier er et interessant langskudd. Norsk Tipping har bestemt seg for å justere opp oddsen på Aston Villa til 3,20, da begynner vi virkelig å snakke.

155. OGC Nice - Olympique Lyon B 2,70
Ligue 1. Nice (60 poeng), Lille (61 poeng), St. Etienne (62 poeng) og Lyon (63 poeng) kjemper om den viktige 3. plassen som gir Champions League-kvalifisering, når to runder gjenstår. Nice tapte 0-4 for Evian forrige runde, mens Lyon røk 0-1 hjemme for seriemester PSG. Dermed blir denne kampen ekstremt viktig for Nice, som er ute av racet med tap og uavgjort, og like viktig for Lyon, som sikrer CL med fire poeng til sammen i denne og hjemme mot havaristen Rennes i siste runde. Uavgjort er det samme som tap for Nice, så vi kan få se et veldig offensivt hjemmelag dersom kampen står uavgjort utover i 2. omgang. Nettopp det kan bli nøkkelen til seier for Lyon, som kan tillate seg å avventet dette og se motstanders desperasjon stige. Det skal sies at 4. plass gir Europa League, men i kveld handler alt om 3. plassen. Dette langskuddet lanserte vi i går, men kampen ble utsatt. 2,70 på et av ligaens beste bortelag i en kamp med mye nerve og disse forutsetningene, er minst like aktuelt i dag.

Dagens avslag
201. Bologna - Genoa H 1,90

Serie A. Begge lag er trygge før den avsluttende runden, og vi kan ikke forvente noe forrykende tempo her. Begge lag har spilt mye uavgjort den siste tiden, og Genoa har ikke tapt siden 7. april. Uavgjortfaren er for stor i våre øyne, til at 1,90 på hjemmeseieren er noe interessant spill, dette kan fort ende 0-0 i kjent, italiensk stil.

Dagens spill
I dag tar vi farvel med Premier League for denne gang, og det er en del spennende spill i den siste runden. Vi lanserer to tips i dag, en singel og en dobbel fra den siste runden av Premier League 2012-13.

Norsk Tipping

184. Newcastle - Arsenal
Premier League. Newcastle har spilt 0-0 mot West Ham og slått QPR 2-1 i sine to siste, og her spiller Newcastle uten press foran sine egne i sesongavslutningen. Newcastle har ikke glitret i år, og de har vist bedre takter i Europa League enn i Premier League. 9-1-8 hjemme totalt før denne siste hjemmekampen.

Manager Pardew mangler flere spillere i dag også, Sissoko, Shola Ameobi (a) og Ryan Taylor (f) er ute med kneskader. Tiote (m) skadet seg mot QPR, men rekker trolig sesongavslutningen. Santon (f), Steven Taylor (f) og Haidara (f) kan være tilbake. Elliot (k) er suspendert og Krul (k) er skadet, så Harper vokter buret i det som blir hans siste kamp for Newcastle.

Arsenal ligger på den viktige 4. plassen som gir Champions League-kvalifisering. De kan ta igjen Chelsea på 3. plass og få direkte plass i gruppespillet, men risikerer også å bli tatt igjen av Tottenham, som jager ett poeng bak. Det står enormt mye på spill for Arsenal i dag, de er nødt til å vinne. Med 7-2-0 på de ni siste rundene er det ingenting å si på formen.

Arteta (m) er høyst usikker, og Wilshere står klar til å ta hans plass. Wilshere er skadet, men kan gjennomføre én kamp på smertestillende før han opererer ankelen neste uke. Giroud (a) returnerer fra suspensjon. Diaby (m) er ute igjen.

Newcastle røk 0-6 for Liverpool i sin forrige hjemmekamp, og de har vært veldig opp og ned denne sesongen. Selvsagt ønsker de å avslutte med seier, men de møter et godt lag som er avhengige av alle poengene. Arsenal er gode nok, og har gode nok nerver, til å vinne denne svært viktige kampen, der forskjellen på seier og tap kan bety flere titalls millioner pund. Borteseier til 1,50 brukes i en dobbel.

Se kampen live på TV 2 Sumo

West Ham - Reading, over 2,5 mål
Premier League. Sam Allardyces West Ham har spilt mange gode kamper på Upton Park denne sesongen, og står med 8-6-4 totalt hjemme før denne avsluttende kampen. Her vil de veldig gjerne vinne, og for Allardyce vil det være en triumf å ende på øvre halvdel etter at laget rykket opp via playoff. Dette er også Andy Carrolls siste kamp for West Ham før han returnerer til Liverpool, og gjett om han vil ta farvel med en scoring. West Ham stiller toppet, bare langtidsskadde George McCartney og muligens James Tomkins (f) mister kampen.

Reading rykker ned, men det betyr ikke at de legger seg flate og gir opp fra start her. I sin forrige bortekamp, da de allerede var rykket ned, spilte de glimrende mot Fulham og vant 4-2. I dag skal de ta et verdig farvel med Premier League og vise at de tross alt ikke er noen walk over. Manager Adkins mangler bare Kebe (m) og Roberts (a), og startet trolig med Le Fondre på topp, spissen som scoret 3-1-målet mot Fulham.

Dette bør bli en av de mest underholdende kampene i siste runde. Vi ser gode muligheter for at begge lag scorer, og Carroll scorer minst ett for West Ham, tror vi. Her er over 2,5 mål i kampen et opplagt spill i våre øyne, og oddsen på 1,55 gir oss en dobbel til 2,33. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 16.55

184. Newcastle - Arsenal 4,80 3,60 1,50
West Ham - Reading o/u 2,5 mål 1,55 2,00

Total odds 2,33

Klikk her for å levere dette spillet
(Over/under-objektet må legges til inne på Norsk Tippings nettside)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Norsk Tipping

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus