Real Madrid-spillerne har ikke scoret på de tre siste kampene på Vicente Calderon. I det siste møtet med Atletico Madrid (bildet) ga ikke hjemmelaget seg ikke før det stod 4-0 i målprotokollen.
Real Madrid-spillerne har ikke scoret på de tre siste kampene på Vicente Calderon. I det siste møtet med Atletico Madrid (bildet) ga ikke hjemmelaget seg ikke før det stod 4-0 i målprotokollen. Foto: Cesar Manso (Afp / NTB scanpix)

Banen Real hater å spille på

Real Madrid har ikke slått byrivalen etter ordinær tid på de siste åtte møtene. Og verst går det på Vicente Calderon.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill tirsdag:
Dagens dobbel: 
Oilers fester gullgrepet
Dagens oddstips 2: Brentford fortsetter å imponere
V65 Forus:  Jackhammer med spennende årsdebut
V4 Rättvik:  Goop har nøkkelhestene
V5 Drammen:  Deilig lunsjsnadder

Tirsdagens oddsprogram er av det utsøkte slaget. Det spilles to kvartfinaler i Champions League og tilnærmet full runde i Championship, League One, League Two. I Get-ligaen og SHL kan vi sette pengene på spennende finaleoppgjør.

Dagens oddstips

Atletico Madrid – Real Madrid H

Denne kvartfinalen er en reprise på Champions League-finalen i Lisboa våren 2014, en kamp Real Madrid vant 4-1 etter ekstraomganger. Siden den gang har erkerivalene møtt hverandre seks ganger, og det er ingen tvil om at Atletico allerede har fått revansje for fjorårets finaletap.

Lillebroren i Madrid har vunnet fire av kampene, mens to har endt uavgjort (begge på Reals hjemmebane). Den klart mest knusende seieren kom på dagens bane i februar, da et effektivt Atletico slo et usedvanlig tannløst Real 4-0.

Siden den gang har Real variert mye i prestasjonene, og laget var nær ved å bli slått ut av Schalke på hjemmebane i returkampen i åttedelsfinalen etter at spanjolene hadde opparbeidet seg et forsprang på 2-0 i Tyskland.

Etter 1-2-tapet for Barcelona 22. mars, har Real vunne tre strake ligakamper med 13-1 i målforskjell. Motstanden har imidlertid vært fra under middels til miserabel i denne perioden, så resultatene er ikke et godt nok grunnlag for å friskmelde storklubben.

Ettersom Barcelona mistet et poeng borte mot Sevilla lørdag, ligger Real to poeng bak serielederen.

Sju poeng bak der igjen følger Atletico på bronse. Laget spilte 2-2 borte mot Malaga lørdag, men vant tre kamper på rad (alle med 2-0 som resultat) mot nokså svak motstand før det.

I åttedelsfinalen i Champions League mot Bayer Leverkusen måtte Atletico ha ekstraomganger for å ta seg videre etter at lagene vant hver sin hjemmekamp 1-0.

Spissen Mario Mandzukic har gått glipp av de siste to seriekampene grunnet skade, men den kroatiske landslagsspilleren er meldt klar til kveldens kamp. Den faste midtbanespilleren Raul Garcia er også tilbake fra skade, og dermed ser det ut til at begge lag har fulltallige tropper.

Atletico har på mesterlig vis klart å nøytralisere Reals angrepsspill denne sesongen, noe som midtbanespillerne Tiago Mendes og Gabi Fernandez skal ha mye av æren for. Duoen har på effektivt vis kneblet Ronaldo, og superspissen har bare scoret to mål på de siste seks innbyrdes (ett av dem på straffe).

Det er rett og slett imponerende av Atletico med 4-2-0 i resultater mot et lag av Reals kaliber. Hvis vi tar med fjorårets finale og det siste innbyrdes oppgjøret i serien forrige sesong, har Real nå spilt åtte kamper mot rivalen uten seier etter ordinær tid. Atletico har ikke sluppet inn mål i de tre siste møtene på Vicente Calderon.

Atletico er da også et av Spanias klart beste hjemmelag (15-4-0 i serien forrige sesong og 13-2-1 så langt i år), og vi stusser litt over at Real er satt opp som favoritt på oddsen.

H til 2,60 i odds blir dagens første anbefaling.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus