*Nettavisen* Sportspill.

Barcelona gir fra seg tronen?

Foto: Getty / All Over Press (2013 Getty Images)

Sensasjonslaget Atletico Madrid overtar serieledelsen med seier i kveld i toppoppgjøret mot Barcelona i den spanske serien.

17.01.14 09:19

Sportspills øvrige lørdagstips:
V65 Ålborg: Dansk redningsplanke
V5 Bergen: Vidar vekker Åsakjappen
V75 Bergen: Samme gamle visa
Oddsen: Dagens singel og avslag

Tipping: Lørdagens tippekuppong

Denne artikkelen er oversatt og tilrettelagt av Jens Friberg, tipsene er utarbeidet av Steven-Lee Holmdahl.

Nettavisen kan glede alle odds- og tippeinteresserte med at vi har ansatt Steven-Lee Holmdahl som ny ekspert på Sportspill.no. Steven har gjennom sine fire år i Aftonbladet opparbeidet seg et renommé som en av Nordens fremste oddseksperter.

Her kan du lese mer om Steven.

Som vanlig på lørdager er det full rulle i det engelske ligasystemet, men dagens høydepunkt er ligafinalen i La Liga mellom Atletico Madrid og Barcelona. I tillegg er det selvsagt en rekke spill fra verdenscupen i vinteridrettene og lørdagens langoddsprogram er svært innholdsrikt.

Dagens dobbel
Wigan - Bournemouth - H 1,70
Wigan hadde problemer med å tilpasse seg tilværelsen i the Championship, men ser nå mye mer komfortable ut. Den tidligere Lillestrøm-treneren Uwe Rösler har kommet med nye ideer og tilført nødvendig selvtillit i laget.

Til tross for en bra stall, til Championship å være, har Wigan sett veldig "små" ut i et flertall av kampene, men nå begynner toppkampen å vokse seg større. Det har ikke vært noen kjempeproduksjon rent målmessig så langt i ligaen, men de spiller med en større pondus og det er nok bare et spørsmål om tid før det løsner på ordentlig. De spilte bra mot MK Dons i FA-cupen, men slo av gassen for tidlig og ble straffet (3-3).

Nå står det vitkige poeng på spill og jeg regner med en mer fokusert innsats. Ben Watson, Gary Caldwell og Shaun Maloney blir savnet, sammen med Nick Powell.

Bournemouth gikk inn med en defensiv innstilling mot Brighton sist, og de skapte ikke spesielt mye fremover. Målet kom på straffe, i det 14. minuttet. Før det hadde Brighton hatt et bar riktig gode sjanser til å ta ledelsen. "The Cherries" gjør det bra og har skaffet en god luke ned til nedrykksstriden. Blir imidlertid stilt på en tøff prøve i dag og jeg tror det mislykkes med oppgaven.

Atletico Madrid - Barcelona (1-0) 1,60
Så til dagens seriefinale i La Liga, der Barcelona får tilbake en viss Lionel Messi. Snakk om bra timing. Han gjorde et innhopp i onsdagens cup-kamp mot Getafe, og viste ingen tegn til å være hemmet av noen skade. Barcelona har nå alle sine nøkkelspillere tilgjengelig, men har likevel blitt satt som for stor favoritt.

Atletico Madrid er ingen bløff, og har holdt et jevnt høyt nivå over hele sesongen. Kan vise til feilfri statistikk på Vicente Calderon og har både kvalitet og selvtilliten som trengs for å ta poeng i kveld.

Diego Simeone har følgende tropp tilgjengelig: Aranzubia, Courtois, Bounou, Godín, Filipe, Alderweireld, Manquillo, Giménez, Insua, Miranda, Juanfran, Tiago, Koke, Raúl García, Arda, C. Rodríguez, Gabi, Óliver, Guilavogui, Sosa, Adrián, Villa, Diego Costa.

Han har dermed luksusen av å kunne velge den beste mulige startelleveren. Jeg tror ikke Atletico taper denne og synes 1,60 er spillbart for at de ikke gjør det. Dersom Atletico vinner eller kampen ender uavgjort går spillet inn. Kombinert med seier til Wigan får vi da en dobbelodds til 2,72 i odds.

Spilleforslag 1 lørdag (spillestopp kl 15.55)
Wigan - Bournemouth 1,70 3,30 4,10
Atletico Madrid - Barcelona (1-0) 1,60 3,75 3,90
Samlet odds: 2,72
Klikk her for å levere denne dobbelen

Dagens avslag
Sheffield W - Leeds, H 2,30
Sheffield Wednesday har tettet igjen defensivt og er vanskelige å spille mot. Men i dette tilfellet er tabellens taler klar. De er temmelig begrenset og kommer til å kjempe rundt streken resten av sesongen. Har seks spillere på skadelisten, hvorav tre kunne startet. De spillerne er Michail Antonio, Kamil Zayatte og Lewis Buxton.

Leeds har ikke fått betalt i det siste, men har også blir stilt på vanskelig prøver - samtidig som de ikke helt har hatt tur. Har forsøkt å forsterke troppen med Cameron Stewart og Jimmy Kebe. De er ikke bare breddespillere, men spillere som har kapasitet til å påvirke kampene.

Her kan det komme en skrell!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag