Foto: Getty Images/All over Press

Barcelona gjør som de vil

Messi er med til München og spanjolene skal sikre seg et godt utgangspunkt.

Kommersielt

Vi finner ett stort høydepunkt på langoddsen: Den første semifinalen mellom Bayern München og Barcelona i Champions League. Norsk Tipping byr på flere interessante spill til denne kampen. Forøvrig finner vi et knippe engelske fotballkamper.

Det ble treff på AIK til fine 2,15 i går, og det er bra. Men vi baserte tipset delvis på at Gefle stilte med en ung tredjekeeper i mål, og det stemte ikke, Gefle hadde muligens bare glemt å liste opp førstekeeper Hugosson i troppen de offentliggjorde. Det er beklagelig.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
17. Crawley - Preston U 2,95

League One. Det er én runde igjen av ligaen, men Crawley og fem andre lag har hengekamper til gode før den avsluttende runden klokken 16.00 på lørdag. Spenningen ble imidlertid utløst forrige runde, Crawley er nå definitivt uten mulighet til opprykk eller nedrykk. Det samme gjelder Preston, som har vist gode takter og sikret plassen for noen uker siden. Begge ender rundt midten og denne kampen kan de spille med senkede skuldre. Ingen av lagene er fremmede for å spille uavgjort, og vi blir ikke overrasket om dette ender med ett poeng til hver. 2,95 på U testes som et langskudd.

25. Shrewsbury - Oldham U 2,90
De samme forutsetningene som over gjelder her. Begge lag sikret fornyet kontrakt forrige runde, det skiller bare ett poeng mellom dem. Hvem som blir nummer 18, 19 eller 20 er lite viktig. Oldham er i best form, men ikke noe stort bortelag, og med uavgjort holder de Shrewsbury bak seg. Vi må teste et langskudd på uavgjort her også, til 2,90.

Dagens avslag
21. Crewe Alexandra - Sheffield United B 2,10

League One. Crewe er ferdigspilt, de blir nummer 14 eller 15. Sheffield United er sikret play-off, det er ingen som kan ta dem igjen lenger, og om det påvirker innsatsen, kan 0-3 tapet for nedrykksklare Portsmouth forrige runde kanskje røpe noe om. Formen er urovekkende svak inn mot play-off, og nå handler det meste om å gjøre unna denne og neste kamp uten å få skader på sentrale spillere. Om de møter Swindon, Yeovil, Brentford eller eventuelt Doncaster først, og om de starter hjemme eller borte, spiller mindre rolle, påstår vi. Skal Sheffield United rykke opp, kreves en formidabel innsats uansett. De får ingen kroner herfra som bortelag til 2,10 i en kamp der utfallet betyr minimalt.

Dagens spill
I dag er Barcelona outsider. Det er en stund siden sist. Vi er nødt til å se på semifinalen mellom to av verdens aller beste fotballag.

Norsk Tipping

31. Bayern München - Barcelona
Champions League, semifinale, kamp 1 av 2, bortemålsregelen gjelder.

Bayern var briljante mot Juventus i kvartfinalene, som de vant 2-0 og 2-0. Det lille snev av tvil som oppstod etter at de litt nonchalant tapte 0-2 hjemme for Arsenal runden før (med 3-1 å gå på), forsvant som dugg for solen. Hjemme i Bundesliga er gullet i boks fire runder før slutt, og Champions League er alt som teller nå. Bayern var finalist i fjor, men røk for Chelsea på eget gress. Den gangen hadde de slått ut Real Madrid i semifinalene og Marseille i kvartfinalene. Nå er tyskerne meget nær en ny finale, men å slå ut Barcelona i disse semifinalene må være noe av det vanskeligste de har vært opp mot på lenge. Enda vanskeligere enn fjorårets finale mot Chelsea, mener vi.

Pizarro og Gomes startet på topp for de tyske mesterne i helgen, og scoret to mål hver i 6-1-nedsablingen av Hannover. Kanskje kan begge eller en av dem få tillit igjen, for Mandzukic (a) er suspendert. Lahm (f), Martinez (f) og Schweinsteiger (m) fikk hvile i helgen, men ventes tilbake her. Kroos (m) og Badstuber (f) er ute med skader.

Barcelona fikk det tøft mot PSG i kvartfinalene, men gikk videre etter 2-2 borte og 1-1 hjemme. Den siste kampen måtte de starte uten en småskadet Messi, men argentineren måtte innpå da Barcelona lå under 0-1, og han bidro sterkt til å ta tilbake initiativet og hadde regien på utligningen til Pedro. I 1/8-finalene tapte Barcelona 0-2 borte for Milan, men slo kraftig tilbake med 4-0 i returkampen. Hjemme i Spania har de gullet i lomma, og har vunnet de tre siste uten å slippe inn mål, og de stilte reservepreget mot Levante sist.

Messi (a) er ikke friskmeldt etter sin skade, men den er ikke verre enn at han har trent som normalt og er med i troppen. Så spørs det om han tåler en hel kamp. Suspenderte Adriano (f) og skadde Mascherano (f) og Puyol (f) er ute. Vi kan få se Bartra og Pique som midtstoppere, eventuelt Abidal.

Bayern München er bookmakernes favoritt i denne første semifinalen, og det er ingen tvil om at de ser sterke ut. Vi ser Barcelona videre over to kamper, men tror de er godt fornøyd med uavgjort her. Trolig må Messi spille en rolle i kveld for at spanjolene skal få det til, og det later til at han er bra nok til å spille hvertfall én omgang. 3,20 på uavgjort frister veldig når vi ser på Barcelonas resultater så langt i turneringen. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 20.40. Kampen vises på Viasat 4.

31. Bayern München - Barcelona 2,15 3,20 3,00

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Norsk Tipping

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus