*Nettavisen* Sportspill.

Bare seier er godt nok i opprykkskampen

Tonny Brochmann Christiansen og resten av Sandnes-laget er på jakt etter tre viktige poeng i kveldens oppgjør mot Hødd. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

Verken Sandnes Ulf eller Hødd vil være fornøyde med poengdeling i kveldens toppkamp.

24.08.15 12:18

Øvrige tips fra Sportspill mandag
Dagens dobbel 2:
Ny målfest på Emirates?
V65 Leangen:
Kai styrer frekk banker
V64 Mantorp:
Peter er ikke slagen

Mandagens langoddsprogram består blant annet av PL-godbiten Arsenal - Liverpool og to kamper i OBOS-ligaen. Det spilles også matcher i La Liga, 2. Bundesliga, Allsvenskan og Superligaen.

Sandnes Ulf – Hødd H 1,85
Meget viktig kamp i toppen av OBOS-tabellen. Sandnes falt ned til fjerdeplass etter søndagens kamper, men vil gjenerobre den viktige annenplassen dersom det blir uavgjort eller seier i kveld. Hødd ligger på plassen bak Sandnes, men det skiller fire poeng opp til rogalendingene.

Begge lag sviktet stort forrige runde. Ulf gikk på et 1-3-tap borte mot opprykksrival Kristiansund, mens Hødd kollapset helt i hjemmekampen mot Levanger og tapte 0-4- Ulf hadde fine 6-2-0 på de siste åtte kampene for oppgjøret mot Kristiansund. Hødd på sin side var ikke i spesielt god form selv før møtet med Levanger.

Sandnes har 7-2-1 og 26-14 i målforskjell på hjemmebane, noe som er best i ligaen. Hødd har 1-1-3 på de siste fem bortekampene.

I løpet av uken er Ulf-troppen blitt forsterket med Solomon Owello (Start) og den offensive spilleren Olafur Karl Finsen (på lån fra islandske Stjarnan). Vegard Aanestad og Nicolai Geertsen er ute med langtidsskader.

Hos Hødd har midbanespilleren Bendik Torset havnet på skadelisten.

Ulf vant hele 3-1 da lagene møttes i Ulsteinvik på forsommeren, og vi tror det sterke hjemmelaget tar en ny seier mot formsvake Hødd.

Kaiserslautern – Paderborn H 1,50
Kaiserslautern er en av de største klubbene i 2. Bundesliga og har kjempet i toppen hver sesong etter nedrykket i 2012.

Ruben Yttergård Jenssen har startet samtlige tre seriekamper så langt og scoret kampens første mål i forrige helgs 2-2-oppgjør borte mot Union Berlin.

Kaiserslautern har ellers spilt uavgjort hjemme mot Braunschweig og slått Duisburg 3-1 borte, og laget bør vinne i kveld for å henge med i opprykkskampen.

Midtbanespilleren Patrick Ziegler, som er hentet fra Paderborn, er trolig klar etter skade. Forsvarerne Lukas Görtler og Stefan Schulze, midtbanespilleren Marcel Gaus og angriperen Sebastian Jacob er ute med skader.

Paderborns første sesong i Bundesligaen endte med nedrykk, og laget har fått et brutalt gjensyn med nivå to i Tyskland. Forrige runde ble det 0-6-tap hjemme mot Sandhausen, mens seriepremieren hjemme mot Bochum endte med 0-1-tap. I mellom disse kampene ble det borteseier over bunnlaget Düsseldorf.

I løpet av sommeren har suksesstreneren André Breitenreiter forlatt klubben til fordel for Schalke. Han er blitt erstattet av Markus Gellhaus, som ikke har vært hovedtrener siden han ledet Paderborn uten suksess i 2001.

Troppen er blitt tappet for profiler etter nedrykket – blant annet har tre av lagets fire mestscorende spillere forrige sesong forlatt klubben - og det er ikke mye kvalitet som er blitt hentet inn som erstatning.

Midtstopperen Niklas Hoheneder, som pådro seg to gule kort sist, er ute med karantene. Ettersom Uwe Hünemeier har gått til Brighton, er det meget tynt i Paderborns midtforsvar. Den faste midtbanespilleren Thomas Bertels og angriperen Srdan Lakic (åtte mål for Kaiserslautern forrige sesong) er ute med skader.

Kaiserslautern hadde strålende 11-5-1 på hjemmebane forrige sesong, noe som var best i ligaen (sammen med Darmstadt). Dette bør bli H.

Samlet odds for dobbelen: 2,78.

Kampstart i Norge: 19.00. I Tyskland: 20.15.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag