Carlos Baccas 1-3-redusering rett før slutt i den første kvartfinalekampen mot Espanyol kan vise seg å bli gull verdt for Sevilla.
Carlos Baccas 1-3-redusering rett før slutt i den første kvartfinalekampen mot Espanyol kan vise seg å bli gull verdt for Sevilla. Foto: Josep Lago (Afp)

Bare seier er godt nok

Både Sevilla og Athletic må satse offensivt i sine hjemmekamper i Copa del Rey-kvartfinalen.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill torsdag:
Dagens dobbel 1: 
Vålerenga er langt viktigere

Torsdagens langoddsprogram består blant annet av kamper fra Copa del Rey, Get-ligaen, SHL og NHL. I tillegg er det verdenscup i langrenn for både herrer og damer på menyen. 

Dagens dobbel 2

Sevilla - Espanyol H
Athletic Bilbao - Malaga H


Sevilla – Espanyol H 1,50

Sevilla scoret et svært viktig mål på overtid i det første kvartfinalemøtet mot Espanyol og har 1-3 å ta igjen i kveldens kamp. Det innebærer at 2-0 er et resultat som vil ta laget videre til semifinalen.

Sevilla tapte med samme sifre i toppkampen borte mot Valencia i helgen og falt ned til femteplass på tabellen. Stod med ni kamper uten tap før disse to matchene.

Espanyol er i fin form og har vunnet fire på rad i serie og cup. Forrige cuprunde ble Valencia slått ut, og laget har klatret til niendeplass i serien.

Kveldens motstandere har gjort det omtrent like bra i cupen tidligere. Sevilla har fem pokaler, den siste tatt i 2010. Espanyol står med fire, den siste vunnet i 2006.

Lagene møtes på samme bane i serien allerede søndag, og Espanyol-spillerne kommer til å bli værende i byen etter kveldens kamp. Midtstopperen Eric Bailly, som er opptatt med spill i Afrikamesterskapet og i tillegg er på vei til Villarreal, ser ut til å være eneste fravær av betydning.

Sevilla ser ut til å ha midtstopperen Nico Pareja tilbake, men Grzegorz Krychowiak, Benoit Tremoulinas, Jose Antonio Reyes og er trolig ute. Den viktige midtbanespilleren Stephane M'bia er utslått av Afrikamesterskapet, men det er usikkert om kameruneren rekker kveldens kamp.

Vi holder Espanyol som favoritt til å gå videre til semifinalen, men mener det er sannsynlig at Sevilla vinner dagens kamp. Laget er knallbra hjemme på Ramon Sanchez Pizjuan, der det er blitt 7-3-0 og 19-5 i målforskjell så langt i serien. I dag er bare seier godt nok, og vi kommer trolig til å se et svært offensivt hjemmelag.

Athletic Bilbao - Malaga H 1,90
Dette er også en kvartfinalekamp i Copa del Rey. Ingen av lagene har noensinne vært i finalen, og Malaga har heller ikke kommet så langt som til semifinalen.

Det første møtet i Malaga endte 0-0, og lagene spilte også uavgjort på dagens bane i serien i helgen.

Formen er svak for begge to. Bilbao står med 0-2-5 på de siste sju i ligaen og ligger på 13. plass, mens Malaga på sjuendeplass har tatt to poeng på sine fire kamper i 2015.

Hjemmelagets trener Ernesto Valverde har ingen fraværsbekymringer av betydning og kommer trolig til å stille omtrent med det samme laget som sist. Det er imidlertid ventet at Iago Herrerín står i mål, slik reservekeeperen har som vane å gjøre i cupkamper.

Hos bortelaget er forsvareren Sergio Sánchez tilbake i troppen etter skade. Javi Gracia har så godt som ingen fravær, men treneren kan komme til å rotere litt på laget i kveld.

Athletico har gjort det elendig i ligaen denne sesongen, men hadde få problemer med å slå ut Celta Vigo i forrige cuprunde. Gjorde det også etter hvert brukbart i Champions League (seier i de to siste kampene før) selv om det ikke ble avansement.

Cupen kan bli årets lyspunkt, men da må det bli seier i kveld.

Samlet odds for dobbelen: 2,85.