Roque Santa Cruz er blant de mer kjente spillerne på Malaga.
Roque Santa Cruz er blant de mer kjente spillerne på Malaga. (Scanpix)

Baskere jakter millionene

Athletic Bilbao har los på Champions League-plass og da "passer" lørdagens serieåpning borte mot Malaga dårlig.

Kommersielt

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Southampton og Forest får tillit
Dagens langskudd: Pedersen frelser Bergen
Tippetips: - Kan ikke gardere Chelsea
Premier League: Skaderapport
Tippeligaen: Skaderapport
V75 Sørlandet: Jakten på 35 mill fortsetter

Vi har en strålende lørdag foran oss med høydepunkter i kø på langoddsprogrammet. Med tippeliga, Premier League, Bundesliga og spansk ligaåpning er det nok å ta tak i.

Dagens singel 2

Malaga – Athletic Bilbao HDet er altså spansk serieeåpning i helgen og som vanlig er det Real Madrid, Barcelona og Atletico Madrid som kommer til å kjempe om seriegullet. Bak disse tre blir det et bikkjeslagsmål om fjerdeplassen og både Malaga og Athletic Bilbao kan være blant utfordrerne. 

Det er kun to sesonger siden Malaga "lekte" med de store gutta og var i kvartfinalen i Champions League. Nå er flesteparten av spillerne fra dengang forsvunnet og sjeik Al-Thani likeså. Likefullt klarte Malaga en respektable 11. plass i fjor, og ekspertene tror på noenlunde det samme i år.

Keeper Willy Caballero har forsvunnet til Manchester City, men har har blitt erstattet av Mexicos VM-helt Ochoa. Ellers er det ikke de store endringene fra sist sesong. 8-2-9 var tallene på La Rosaleda i fjor.

Athletic Bilbao gjenomførte en strålende sesong og endte på fjerdeplass som ga Chamipions League-kvalik. Første møte borte mot Napoli onsdag endte med et flott 1-1 resultat og et flott utgangspunkt foran returmøtet på San Mames. Viktige Andor Herrera er som mange vet solgt til Manchester United og det kan bli merkbart. Hadde sterke 7-6-6 på bortebane i fjor. 

Det står 2-1-1 på de fire siste tilsvarende og all den tid Athletic Bilbao garantert fokuserer på returmøtet mot Napoli i Champions League, synes vi dette skal være fordel Malaga. Hjemmeoddsen er flotte 2,55 og vi må teste denne lørdag kveld.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus