MÅLTYV: Thomas Müller (i midten) scoret tre av fire mål for Tyskland mot Portugal, og vi tror 24-åringen på nytt kommer på scoringslisten mot USA.
MÅLTYV: Thomas Müller (i midten) scoret tre av fire mål for Tyskland mot Portugal, og vi tror 24-åringen på nytt kommer på scoringslisten mot USA. Foto: Nick Potts (Pa Photos)

Begge er videre med uavgjort

Men er USA og Tyskland lag som spiller på et slikt resultat?

Kommersielt

Sportspills meny torsdag:
VM-tips 2: Ghana testes til strålende odds
VM-tips 3:  Hvem hadde tro på Algerie?
VM-tips 4: Dette kan bli stygt for Sør-Korea
V4 Lindesberg: Walmann-stallen dominerer
Lunsj-V5 Bjerke: Lerum byr på nye sjokkobjekter
V65 Øvrevoll: Ny storutbetaling på gang?
Dobbel V5 Bergen:Lerum byr på godbiter

Vi er kommet til siste dag i VMs grunnspill, og i dag er det gruppe G og H som skal avgjøres. I tillegg til USA – Tyskland, Portugal – Ghana, Algerie – Russland og Sør-Korea – Belgia finnes det dueller fra Wimbledon og matcher fra norsk, svensk og finsk fotball på oddsmenyen.

Dagens VM-tips 1

Scorer Müller? JA


Disse lagene har skaffet seg et fint utgangspunkt før siste runde i gruppespillet. Tyskland er teoretisk sett fortsatt ikke sikret avansement, men lagets flotte målforskjell etter 4-0 over Portugal og 2-2 mot Ghana gjør at det skal svært mye til at landet ryker ut. Uavgjort holder til gruppeseier.

USA står også med fire poeng etter 2-1 over Ghana og 2-2 mot Portugal. Er sikret andreplassen med uavgjort, mens tre poeng gir gruppeseier. Kan også gå videre med tap, men er da avhengig av at enten Ghana og Portugal spiller uavgjort eller at man ikke blir forbigått på målforskjell. USAs målforskjell er 4-3, mens Ghana og Portugal, som begge står med ett poeng, står med henholdsvis 3-4 og 2-6. Det er en teoretisk mulighet for at USA og Portugal kommer helt likt, noe som vil føre til at andreplassen avgjøres ved loddtrekning.

Ettersom både USA og Tyskland er videre med uavgjort, har Norsk Tipping satt opp en nokså uvanlig HUB-odds på kampen. Uavgjort betales med lave 2,80 ganger pengene, mens USA-seier gir hele 9,35 i odds. B er satt til 1,55.

Vi er imidlertid ikke overbevist om at dette ender U. Hadde vi vært i 1982 – det året Tyskland og Østerrike spilte en av VM-historiens største skandalekamper (begge gikk videre med ettmålsseier til Tyskland), hadde vi gått all-in på uavgjort. Men vi befinner oss i 2014, og det er blitt langt mindre kynisk taktikkeri i VM-sammenheng de siste 32 årene. I de andre puljene har vi kunnet glede oss overoffensiv og positiv fotball i siste runde i gruppespillet – og det har vært lite spill på resultat.

Dagens utgave av Tyskland er heller ikke et lag som pleier å spille uavgjort i tellende kamper, og begge lagene er kjent for angrepsvillig fotball.

- Vi er ikke skapt for å spille for uavgjort, det ligger rett og slett ikke i DNA-et vårt, har USAs, landslagssjef Jürgen Klinsmann uttalt før kampen.

9,35 i odds på USA-seier er såpass høyt at det frister litt til spill, men vi klarer ikke helt å se for oss at Tyskland taper i kveld. Det er nemlig et resultat som trolig vil innebære at Belgia blir motstander i åttedelsfinalen, mens gruppeseier vil gi en langt enklere nasjon (Algerie, Russland eller Sør-Korea).

Både USA og Tyskland har vært involvert i målrike kamper så langt, og vi tror det kan bli bra med scoringer også i kveld. Derfor har vi plukket ut to målscorerspill fra langoddsprogrammet.

Thomas Müller er Tysklands toppscorer med tre mål. Han spilte strålende mot Portugal, men ble pakket godt inn av Ghanas forsvarsspillere og var nokså usynlig i den kampen. Vi tror Bayern-spilleren får mer rom i kveld, og 24-åringen har også en egen evne til å være på rett plass foran motstanderens mål selv på dårlige dager. Müller ble delt toppscorer i 2010-VM med sine fem mål, og han er en het kandidat til toppscorertittelen også i år.

2,15 på at Müller scorer mål i kveld blir dagens første VM-tips fra Nettavisen.

Artikkelen fortsetter under spillboksen.

Dagens VM-langskudd

Scorer Dempsey? JA


Clint Dempsey har vært gjennom en rotete sesong for Fulham og Seattle Sounders, men i Brasil har 31-åringen bevist at han ikke skal avskrives på toppnivå. Dempsey er nærmest i sitt livs form og er en spiller med typisk amerikansk vinnerinstinkt som gjør at han ofte presterer bedre på landslaget enn på klubblag. Han har scoret i begge kampene så langt. I tillegg har han kommet til mange målsjanser.

Vi får 3,75 ganger pengene på at Dempsey scorer mål, og det blir vårt langskudd på denne kampen.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus