*Nettavisen* Sportspill.

Belsvik til Gjemselund

Petter Belsvik er trener for Fram Larvik. Foto: Scanpix/Svein Ove Ekornesvåg

Fram Larvik-trener Petter Belsvik og hans lag står overfor en tøff bortekamp mot Kongsvinger i søndagens toppkamp på Gjemselund i 2. divisjon.

07.09.14 09:54

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Ingen gresk tragedie for Ranieri
Tippetips: Åtte EM-kvalmatcher på søndagskupongen
V75 Bjerke: Toppløp fra ende til annen
V5 Bjerke:
Lannem Silje og Support Justice gir samlebonger

Søndagens langoddsprogram inneholder blant mye annet åtte kvalmatcher til EM, og ellers er det "krydret" med litt av hvert. En god del kamper er hentet fra norsk 2.divisjon og ellers er det serie B fra Italia og kamper fra Segunda B i Spania. Det er er også en del ishockeykamper på dagens liste.

Nettavisen Sportspill har hatt en strålende uke for sine fotball- og tennistips. Ettersom lørdagens dobbel med Peterborough og Bristol City gikk inn, har hele sju av våre ti fotballtips denne uken truffet. Det har gitt en tilbakebetalingsprosent på knallsterke 162.

For Rolf Lerums tips til US Open er det gått enda bedre. Fem av seks tennistips fra Nettavisens eminente tennisekspert har truffet og det hele kulminerte med et strålende tips på Marin Cilic i matchen mot Roger Federer til praktfulle 3,25 i odds og dermed har Rolf over 200 prosent i tilbakebetalingsprosent på sine tennisspill.

HTML EMBED


Dagens dobbel
Kongsvinger - Fram Larvik H 1,75

Kongsvinger var på vei ut av opprykksstriden i Oddsen-ligaen avdeling 1 etter 1-2-tap for Holmen og Jerv og, men meldte seg på igjen med solide 5-1 borte mot Birkebeineren forrige helg. Ligger på fjerdeplass, fem poeng bak Jerv. Står med 6-0-2 hjemme på Gjemselund

Fram er har tatt to poeng mer enn Kongsvinger og ligger på andreplass. Er det store formlaget i serien og står med 5-0-1 på de siste seks kampene. Men har ikke bedre enn 5-1-3 på bortebane.

Den nye KIL-treneren Luis Berkemeier Pimenta har forøvrig tatt ut følgende tropp til kveldens kamp: Markus Dickerson, Robin Bengtsson, Adrian Ovlien, Tommy Edvardsen, Espen Nystuen, Gøran Wigum, Francois Yabre, Patrick Hansen, Ole-Christian Moltzau, Bajram Ajeti, Magnus Solum, Magnus Myklebust, Tobias Henanger, Henry Emenike Ikwuazom, Martin Ellingsen, Mats Cato Moldskred, Tom Skogsrud.

Hjemmeoddsen er i snaueste laget, men dette er en typisk magefølelse-vinner. Kongsvinger fikk et oppsving etter å ha sparkete treneren for et par uker siden og er pisket til å vinne i kveld. Vel vitende om at Fram Larvik har form, så har de også tapt tre av ni bortekamper. Kongsvinger får derfor plass på vår søndagsdobbel, der vi kombinerer med et spennende objekt fra Segunda B i Spania.

Las Palmas - Lugo H 1,70
Vi tror på en god sjanse for Las Palmas i kveld, men så tidlig i sesongen er ikke dette noe for store innsatser. Laget fra den helårsvarme ferieøya har startet lovende, og hjemme på Estadio de Gran Canaria skal det bli vrient for gjestende lag i 2014/15.

Forrige sesong sluttet på nærmest uvirkelig vis for de blågule, noe du kan lese mer om her: http://petterveland.blogg.no 1403465013_syv_minutter_fra_himm.html

Men det har skjedd en del positive ting etter at både spillere og tilskuere forlot stadion oppløst i tårer 22. juni. Laget har fått veldig mye sympati etter den spesielle hendelsen, og salget av sesongkort har har hatt en solid økning fra drøyt 9.700 sist sesong til ca 14.000 denne sesongen. Optimismen er rimelig stor på øya, og bak den naturlige forhåndsfavoritten Real Betis er Las Palmas helt klart en av klubbene som det forventes mest av, selv om solide og rutinerte spillere som Barbosa, Deivid, Masoud, Aranda og Apono har forlatt klubben i sommer.

Ny trener er på plass, rutinerte Paco Herrera (som bl.a. var assistent-trener under Benitez i Liverpool da de vant CL) har fått oppgaven med å forsøke å føre klubben tilbake til La Liga. Union Deportiva Las Palmas spilte nokså omstendelig under den forrige treneren Sergio Lobera (Han har sju år i Barcelona-systemet bak seg), men det har vært en merkbar stilendring i de to første kampene denne høsten. Under Paco Herrera går det raskere og mer rett på sak, og med masse kvikke og fikse kombinasjoner.

Den store mangelvaren forrige sesong var utvilsomt en goalgetter. Men han er på plass nå, i form av innlånte Sergio Araujo fra argentinske Boca Juniors. 22-åringen har tidligere en sesong på Barcelona B bak seg. En svært spennende spiller som har scoret i begge de to første kampene, og han hadde dessuten en i tverrliggeren mot Mallorca sist. Uten skader kommer garantert Araujo til å bli en av de store profilene i Segunda denne sesongen. Las Palmas startet forøvrig sesongens første kamp med hele 10 spillere som er født på øya Gran Canaria, samt nettopp Araujo.

Las Palmas slo nykommer Llagostera 2-0 i sin første hjemmekamp. Da var det total dominans, og laget var best også i 1-1-kampen borte mot Mallorca sist. Motstander Lugo har startet med 0-0 borte mot Mirandes, og 1-0 hjemme mot Valladolid. Bra resultater, men mot de kvikke og tekniske vertene skal laget fra Galicia få mye å stri med. Las Palmas må unnvære rutinerte Momo på venstrekanten, men eller ingen nye fravær av særlig betydning.

Normalt hadde vi gått for et singelspill på Las Palmas her, men 1,70 i odds for hjemmeseieren er litt for lavt og dermed kombinerer vi med Kongsvinger. Vi får da en dobbel-odds til 2,98.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag