Benfica-spillerne har hatt usedvanlig mye å juble for denne sesongen.
Benfica-spillerne har hatt usedvanlig mye å juble for denne sesongen. Foto: Paulo Duarte (Ap)

Benfica går for kvadruppel

Denne uken kan den portugisiske storklubben krone en fantastisk sesong med tittel nummer tre og fire.

Kommersielt

Europa League-finalen mellom Sevilla og Benfica er kveldens største godbit på oddsprogrammet, men vi kan  også spille på hockey-VM og NHL-sluttspillet.

Dagens spill
Sevilla – Benfica B 2,15

Årets sesong har vært en eneste stor opptur for Benfica. Etter å ha levd flere år i skyggen av Porto de siste årene, har klubben tatt steget opp som Portugals soleklare nummer én. Hvis alt klaffer denne uken, vil Benfica stå igjen med fire titler – seriemester, ligacupmester, Europa League-mester og cupmester (finalen spilles søndag).

I Europa League har Lisboa-klubben imponert stort, og finalebilletten ble vunnet med 2-1 hjemme og 0-0 borte mot Italias desidert beste lag denne sesongen – Juventus.

Benfica må klare seg uten den suspenderte trioen Enzo Perez (midtbane), Lazar Markovic (spiss) og Eduardo Silva (kant). Midtstopperen Silvio er ute med skade, mens den defensive midtbanespilleren Ljubomir Fejsa er usikker.

Sevilla fikk en tøff start på sesongen, men skjerpet seg etter hvert og endte på femteplass i La Liga.

Har spilt flere meget gode hjemmekamper i Europa League-sluttspillet, men har gjort det unødvendig spennende for seg selv ved å rote det til i bortekampene. I semifinalen hadde man 2-0 å gå på fra hjemmemøtet, men det så stygt ut da Valencia gikk opp til 3-0 i returkampen i det 69. minutt. Fire minutter på overtid reddet imidlertid Stephane M’Bia avansementet da han satte inn 3-1.

Har ikke imponert i sesonginnspurten og står med tre tap og én uavgjort på de siste fire kampene.

Kantspilleren Jairo Samperio går glipp av finalen grunnet karantene. Det samme gjør skadde Sebastian Cristoforo (midtbane) og Denis Cheryshev (kant). Kantspilleren Vitolo er usikker.

Mens Sevilla har slitt mye på bortebane i Europa League på veien til finalen, har Benfica vært bunnsolide også på fremmed gress. Spillerne har også garantert en god følelse for kveldens bane. For det var på Juventus Stadium portugiserne sikret finaleplassen for 13 dager siden.

Selv om Benfica har en del fravær i kveld, er portugiserne det beste laget av disse to. Klubben var tapende finalist i 1983 og 2013, men i år tror vi det endelig er Benficas tur til å heve pokalen.

I boksen under kan du spille Benfica til 2,15.sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus