Bernd Schuster har fått en elendig start som Malaga-trener, og nå har fansen lagt ham for hat.
Bernd Schuster har fått en elendig start som Malaga-trener, og nå har fansen lagt ham for hat. Foto: Josep Lago (Afp)

Bernd Schuster i trøbbel

Malaga-fansen er svært misfornøyd med "Den blonde engel".

Kommersielt

Det ble en flott oddshelg for Sportspill, med treff på tre av de ordnære tipsene og to av langskuddene. Mandag er ikke programmet like godt som lørdag og søndag, men vi satser likevel på å gå i pluss også i dag.

Dagens spill
Osasuna – Malaga H 2,10

Meget viktig kamp i bunnstriden i La Liga. Osasuna ligger på 13. plass etter helgens kamper med 29 poeng, mens Malaga på 16. plass har tatt 26 poeng. Kun målforskjellen gjør at Malaga er på trygg grunn.

Lagene møtes for fjerde gang denne sesongen, og det er ingen tvil om at Osasuna har det psykologiske overtaket. Det ble 1-0-seier i bortematchen i Malaga, og Osasuna gikk videre i cupen på bekostning av dagens motstander.

Osasuna kommer fra 0-2 borte mot Levante, men har vist god hjemmeform de siste rundene. Sist ble det hele 3-0 hjemme mot Atletico Madrid, mens Getafe ble slått 2-0 hjemmekampen før det. Laget har også unngått tap mot Barcelona og Real Madrid på hjemmebane og har dermed ikke tapt for ligaens tre klart beste lag på El Sadar.

Backen Marc Bertrand og kaptein Patxi Punal er tilbake i trening, men det er ikke sikkert de spiller fra start i dag. Kantspilleren Sisi og midtbanespilleren Miguel De Las Cuevas er ute med skader.

Malaga har vært gjennom et nokså enkelt kampprogram på senvinteren, men har måttet nøye seg med to fattige poeng på de siste fire kampene. Laget scorer svært få mål om dagen, og på de siste ni kampene er det blitt mer enn ett mål i kun én match (3-2 over Sevilla – lagets eneste seier i denne perioden).

Er et av seriens svakeste bortelag (1-6-6) og har bare tatt ett poeng på de siste fire matchene på fremmed gress.

Trener Bernd Schuster er ikke spesielt populær blant fansen om dagen, og det har vært flere demonstrasjoner mot ham. Årsaken er selvsagt lagets svake resultatene etter at den tidligere tyske storspilleren tok over klubben i sommer. Malaga kom på en  flott sjetteplass forrige sesong, men risikerer altså å rykke ned i år.

Den rutinerte midtstopperen Weligton Oliveira, kantspilleren Eliseu og den innlånte angriperen El Hamdaoui (Fiorentina) er ute med skader. Den offensive midtbanespilleren Francisco Portillo Soler og to andre er vraket fra troppen.

Osasuna er i strålende hjemmeform og bør ha gode vinnersjanser mot et tannløst bortelag som sliter offensivt.

Osasuna – Malaga 2,10 - 3,05 - 3,00
Klikk her for å levere dette spillet

Dagens langskudd
Tours – Angers
B 3,05
Tours har hevet seg etter en tung periode og har spilt uavgjort (Lens) og vunnet (Dijon) mot to gode lag i de to siste rundene. Ligger på åttendeplass og vil komme tre poeng bak den viktige tredjeplassen dersom det skulle bli seier i dag.

Det er Angers som innehar denne plasseringen som gir direkte opprykk. Laget står med en lang rekke med kamper uten tap og har to matcher til gode på de øvrige opprykksrivalene. Skulle det bli seier i begge, vil laget komme på lik poengsum som serieleder Metz.

Angers har spilt færre bortekamper enn samtlige lag i Ligue 2, men topper likevel bortetabellen med 6-4-2 og 20-15 i målforskjell. Har flotte 3-1-0 på de siste fire seriekampene på fremmed gress.

Har en del spillere som betegnes som usikre til kveldens oppgjør, men bør ha en uthvilt tropp ettersom man ikke har spilt siden 28. februar.

Hos hjemmelaget er backen Fousseni Diawara ute med karantene, ellers ser det ut til at alle er blitt klare.

Dette er en åpen kamp, og vi fristes mest av oddsen på bortesterke Angers.

Tours – Angers 2,15 - 2,75 - 3,05
Klikk her for å levere dette spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus