Bernt ordner samlebongfest

Timor imponerte kolossalt ved seieren 1. nyttårsdag, og vi tror hun vinner igjen.

Kommersielt

Klikk her for Nettavisens V5A-tips

Her finner du DD-tips

Her kommer vårt supertrippel-tips

4 Timor var rett og slett helt rå når hun på årets første dag knuste konkurrentene og vant helt overlegent på 29.1 full vei volte. I kveld er motstanden svak, og Pål Even-datterens verste motstander er nok henne selv - for galoppene kommer ofte der i gården.

Spesielt fra start og inn i første sving har det blitt endel feilskjær, men vi er faktisk rimelig sikre på at 5-åringen vinner selv med en galopp i begynnelsen av løpet. Hennes kjempekrefter tror vi nemlig det ikke er noen i V5-2 som kan svare.

Bernt Øksnevad kjørte og vant endel løp på åttitallet, men etter å ikke ha kjørt mye løp på 90-tallet er han nå tilbake i "hetluften". Sin beste sesong hadde han i 2006 da han vant hele 14 løp samt 12 annen og 5 tredjeplasser på 71 starter. Blant annet tok han fem strake seire med Tom Sjef før den ble flyttet til Cato Antonsen.

Ikke vinterstid
Dessverre blir V5-løpene svært ofte veldig gjennomsiktige vinterstid når banene blir pålagt å kjøre doble V5-omganger. Dette er en uting som vi hadde håpet Norsk Rikstoto ville endre i årets terminliste, men dengang ei. Med det svake hestemateriellet vi har i Norge blir det svært mange sjanseløse hester samt små felter - kveldens meny er et av mange synlige bevis for det.

I den første avdelingen stoler vi på duoen 1 Eskeladden og 7 Tronjatrym som begge står flott inne i løpet grunnlagsmessig. Det dreier seg om to seiersvante 5-åringer som møter relativt begrenset motstand.

I V5-3 blir amerikaimporten 3 U.S. Funds en klar favoritt. Det går store ord om den nyblevne 4-åringen som denne gang får Eirik Høitomt i sulkyen. Vi velger dog å gardere med fire hester, men satser klart mest på favoritten (banker på den minste samlebongen samt utgang på systemet).

I den fjerde avdelingen blir nok en urutinert 4-åring storfavoritt. 5 Wisky imponerte i debuten med lett tetseier. Denne gang er det Tengsareids stallmann som skal tøyle den svært talentfulle Gidde Palema-sønnen. Feilfritt er det neppe noen som rører ham, men vi sikrer oss med en garderingsstrek. 9 Nobs var litt svak i sin siste start, men har ellers vist flotte ting. Tjomsland-traveren tåler å gjøre mye selv og er travsikker. Dersom favoritten roter synes vi Nobs er en naturlig vinner i et meget svakt felt.

Dagens aller største favoritt kommer ut i A-finalen og heter 12 Atlantica. I dette hoppeløpet står Wiig-traveren på 40 meter tillegg, men hun er både rask og tøff og vi tror hun bokfører sin sjette strake seier. Skulle det strule på veien er det dog flere interessante og lite spilte motbud. Vi tar derfor med fire damer på gardering.

Ekspertforslag
I en lett omgang spiller vi en flat bong på 100 kroner på det minste forslaget.

Det mellomste forslaget på 400 kroner er en samlebong på 4 rekker (alle de uthevede hestene i artikkelen) som vi spiller hele 100 ganger. Den kan vise seg å bli svært lønnsom. Det er nok mange som tyr til samlebonger i kveld og pr. kl. 14.30 vil fem førstevalg i V5 gi 31 kroner i utbetaling.

På det store forslaget spiller vi et enkelt samlebongsystem der vi bruker det lille forslaget på 100 rekker som utgangspunkt. Vi får her V5 25 ganger dersom en av våre utganger U.S. Funds og Atlantica innfrir. Vinner begge blir det 50 V5`er. Systemet koster 1000 kroner og du finner det her.