*Nettavisen* Sportspill.

Birmingham har ikke tapt siden april

I FORM: Jon Toral (til venstre) har vært formlaget Birminghams beste spiller i sesonginnledningen. Her feirer han å ha scoret mot Burnley sist helg. Foto: Dave Thompson (Pa Photos)

Under Gary Rowett har Birmingham blitt fullstendig transformert.

21.08.15 08:47

Sportspills øvrige fredagsmeny:
Dagens single
: Lillestrøm har en flott mulighet

Travtips kommer utover dagen. Følg med på Sportspills travside for å holde deg oppdatert.

Det ble fullklaff på samtlige fire oddstips torsdag, og det ekstra gledelige er at det oddsen var av det meget høye slaget: Minsk-seier (3,25 i odds), EL-dobbel (4,00), Oilers-seier (3,60) og RBK-seier (3,45).

Fredag er det blant annet Tippeligaen, Championship, La Liga, Bundseliga og Ligue 1 på oddsmenyen.

Dagens langskudd, innleveringsfrist klokken 20.40.
Birmingham - Derby, H 2,70.

OK: Det er bare syv tellende kamper siden de siste tapte, borte for opprykksjagende Watford den 18. april. Likevel er det lite som taler for at dette Birmingham-laget er en bløff og de har imponert stort i årets sesonginnledning.

De kapret åpningsseieren over Reading etter at Birminghams målvakt reddet et sent straffespark og ble dagens store helt. Borte mot Burnley tok de ledelsen to ganger, men et nydelig frispark helt mot slutten fastslo resultatet til 2-2.

Hjemmelaget har kun spilt to ligakamper denne sesongen og har således fått mer hviletid enn Derby.

Mye av æren for oppsvinget får Gary Rowett, som har ledet laget siden oktober forrige sesong. Det ble umiddelbare resultater, og Birmingham vil føle at de virkelig har opprykksmuligheter denne sesongen. De hadde en hjemmestatistikk på 10-7-6 forrige sesong. I tillegg har de ikke tapt på hjemmebane siden februar og har ni kamper på rad ubeseiret hjemme.

Rowett kan stille med den samme oppstillingen som mot Burnley, for troppen er fullstendig skadefri.

Formsvake opprykksfavoritter
Derby var av mange spådd til å kjempe om opprykk denne sesongen, men de første kampene har gjort lite for å underbygge denne påstanden. Med tre uavgjortresultater, to av dem på hjemmebane, har de ennå ikke vunnet i årets sesong.

De to siste kampene, hjemme mot henholdsvis Middlesborough og Charlton, har de havnet under og vært avhengige av sene scoringer for å sikre poeng.

For å si det slik: Paul Clement har ikke fått en drømmestart som hovedsjef for Derby.

Bedre blir det ikke av at Will Hughes, Craig Bryson, Jeff Hendrick og Jamie Hanson sliter med skader. De to sistnevnte har imidlertid mulighet til å rekke kampen.

Derby har en intens kamp mot 'Boro i beina fra midtukerunden, mens Birmingham har hatt en uke med kampfri. De har fortsatt den gode trenden fra forrige sesong og vil ha veldig gode muligheter til å sikre tre poeng i kveld.

2,70 på hjemmeseier er virkelig for fristende til å avslå.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag