Joshua King er en av om lag ti Blackburn-spillere som sliter med skader om dagen, men nordmannen kan glede seg over at de friske lagkameratene er i strålende form.
Joshua King er en av om lag ti Blackburn-spillere som sliter med skader om dagen, men nordmannen kan glede seg over at de friske lagkameratene er i strålende form. Foto: Dave Thompson (Pa Photos)

Blackburn har ikke gitt opp Premier League

Joshua Kings klubb er et av formlagene i Championship og er plutselig med i kampen om playoffspill.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill tirsdag:
Dagens dobbel 2: 
Tettey ristet av seg hodepine
Oddstips 1: 
Umulig oppgave for Arsenal?
Oddstips 2:  Barnsley i strålende form
V65 Momarken:  Gunnar fikser vorspielet
V4 Hagmyren:  Vrien oppgave
V5 Drammen:  Utfordrende lunsj

Vi står overfor et flott langoddsprogram til å være en tirsdag. Det er to spennende kamper fra åttedelsfinalen i Champions League på menyen, og i England er det full rulle i Championship, League One, League Two og Conference. Det spilles også sluttspillkamper i SHL. 

Dagens dobbel 1

Blackburn - Brentford H
Linköping – HV71 H

Blackburn - Brentford H 2,05
Blackburn har slitt voldsomt med skader den siste tiden, og det er imponerende at laget har klart å blande seg inn i kampen om playoffplassene med seier i de tre siste kampene.

Jordan Rhodes har vært en viktig brikke i Blackburns gode formutvikling, og den ettertraktede spissen scoret sitt 15.- og 16. seriemål for sesongen i den sterke 3-1-seieren borte mot formsterke Charlton i helgen.

De øvrige seirene har kommet mot Bolton og Sheffield Wednesday. I tillegg er det nylig blitt uavgjort borte mot sterke lag som Liverpool og Bournemouth, og laget har spilt fem kamper på rad uten tap.

Fraværslisten er kommet opp i et tosifret antall etter lørdagens seier. C raig Conway, Lee Williamson og Doneil Henry skadet seg alle mot Charlton. Det er brukbare muligheter for at Williamson rekker dagens kamp, men dårligere utsikter for de to andre.

Matt Kilgallon og Markus Olsson kan være tilbake etter skadeavbrekk, men Jason Lowe, Grant Hanley, David Dunn, Joshua King og Shane Duffy er fortsatt uaktuelle.

Brentford har den store positive overraskelsen denne sesongen og ligger på den viktige sjetteplassen som gir playoffspill. Formen var imidlertid bedre tidligere i vinter, og laget har bare tatt ett poeng på de to siste kampene. Kommer fra et kjedelig 1-2-tap for Cardiff, der bortelaget snudde 0-1 til 2-1. Waliserne fikk to mann utvist i sluttminuttene, men klarte å holde ledelsen kampen ut.

Ingen nye skadebekymringer for bortelaget, men spissen Scott Hogan er fortsatt ute. Midtbanespilleren Lewis Macleod rekker heller ikke trolig kampen.

Blackburn ligger åtte poeng bak Brentford og kan være kun fem poeng fra sjetteplassen dersom det skulle bli seier i dag (avhengig av hvordan Ipswich gjør det mot Bolton).

Lille Brentford har vært enten-eller på bortebane denne sesongen (8-2-8) og kommer til å få det tøft mot en storklubb som har fått teften av playoff.

Linköping – HV71 H 1,90
Det skilte bare ett poeng mellom disse to i seriespillet, men det er nok til at Linköping har fått hjemmefordel kvartfinalen.

Det passer garantert hjemmesterke Linköping godt. Laget var det det nest beste hjemmelaget i serien og vant 19 av 28 kamper i Saab Arena etter ordinær tid.

Den første kampen i kvartfinalen var nokså jevn, men Linköping var et lite hakk bedre og klarte å hale i land en 3-2-seier. I returkampen sist vant HV71 med samme sifre. Linköping forsøkte å ri på en 2-1-ledelse i tredje periode, men ble straffet for sin defensive taktikk med to sene mål imot.

Linköping har ellers hatt et godt tak på dagens motstander denne sesongen og gikk seirende ut av de fire siste møtene i grunnspillet.

Linköping kom til semifinalen de to foregående sesongene, men ble slått ut av dobbeltvinneren Skellefteå begge ganger. HV71 har ikke tatt seg videre fra kvartfinalen siden 09/10-sluttspillet. I 12/13 ble det tap for Linköping i kvartfinalen.

Det to første møtene mellom disse to har vært av det tøffe slaget, og det er blitt utdelt til sammen 73 taklinger.

Linköping har en av SHLs beste rekker i Kent McDonell, Jeff Taffe og Jacob , men trioen har bare levert to poeng så langt i kvartfinalene.

Det er på tide at Linköpings førsterekke våkner i kveld, og vi tror det hjemmesterke laget fra Östergötaland vinner den tredje matchen. 

Samlet odds for dobbelen: 3,90.
Kampstart i Sverige: 18.30. I England: 20.45.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus