SEKS PÅ RAD: Selvtilliten er neppe på topp hos Blackpool for tiden, hvis skuffelse er illustrert med et bilde fra oppgjøret mot Swindon tidligere denne sesongen.
SEKS PÅ RAD: Selvtilliten er neppe på topp hos Blackpool for tiden, hvis skuffelse er illustrert med et bilde fra oppgjøret mot Swindon tidligere denne sesongen. Foto: Barrington Coombs (Pa Photos)

Blackpool har tapt seks på rad

Og motstander Port Vale har fire seire og én uavgjort de siste fem.

Kommersielt

Det er første halvdel av ukens Champions League-runde på langoddsprogrammet tirsdag, og det spilles mange kamper i England og i hockey-verden.

Sportspills øvrige tirsdagsprogram:
Oddstips 1:
Chicharito er i sitt livs form
Oddstips 2:
Man kan stole på Müller
Oddslangskudd:
Denne mannen scorer mer enn Hulk

TV-kampene: Slik ser din TV-uke ut

V5A Bjerke: HC byr på en luring
V4 Boden:
Ny åpen V4-omgang fra Sverige
V65 Forus:
Pål Buer herjer på Forus

Dagens dobbel 2, innleveringsfrist klokken 20.40.
Port Vale + Peterborough United, samlet odds 3,24.

Port Vale - Blackpool, H 1,75
Vi backet Port Vale i det tilsvarende oppgjøret i Johnstone's Paint Trophy tidligere denne høsten, men da gikk Blackpool seirende ut.

Nå er det ligakamp som gjelder og Port Vale kommer til kampen med 4-1-0 de siste fem kampene. To av dem har dog vært mot non-league-laget Maidenhead, der de slapp inn mål i det 90. minutt på hjemmebane.

Uansett: Hjemmelaget har 5-3-1 på hjemmebane og er med det ett av de beste lagene på hjemmebane. De slipper dog inn en del også på hjemmegress og har "bare" 16-10 i målforskjell tross den gode statistikken rent poengmessig.

Hjemmelaget må klare seg uten midtbanespiller Enoch Andoh og forsvarer Ryan Innis, førstnevnte har spilt en viktig rolle i laget i høst. Den viktige høyrebacken Ben Purkiss er tvilsom, men skal ha gode sjanser til å rekke kampen. Målvakt Jak Alnwick måtte byttes ut i helgens 3-2-seier over Chesterfield men skal være fit for fight i kveld.

Gjestene opplevde et lite oppsving i form tidligere i høst, men den flyten er long gone. Nå har de seks tap på rad ui alle turneringer, liga- og FA-cup inkludert. Og de siste fem kampene har de scoret hele null mål.

Blackpool slo som nevnt dagens motstander borte i Johnstone's Paint Trophy, men har 1-2-6 på reisefot i ligaen, verst av alle i League One.

Spissen Andrew Little, midtbanespiller Henry Cameron - som har spilt 14 ligakamper og er en viktig del av laget -, forsvarer Lloyd Jones og førstekeeper Colin Doyle er alle skadet for gjestene.

Nei, dette lover ikke godt for Blackpool. Port Vale kan sikre sin fjerde ligaseier på rad med seier og de har svært gode sjanser til å slå et ursvakt Blackpool blottet for selvtillit. H til 1,75 spilles uten tvil.

Peterborough - Barnsley, H 1,85
Hjemmelaget leverer svært bra for tiden. De siste fire kampene i alle turneringer har de vunnet fem, eller tre av de siste fire i ligaen. Tapet kom borte for ligaleder Coventry tre uker tilbake, og de ledet faktisk helt til det 80. minutt, da Coventry puttet to raske scoringer.

Sist smadret de Crewe med hele 1-5 på bortebane og selvtilliten er på topp for dagens vertskap.

Hjemmestatistikken er på 4-2-3, som er midt på treet.

Forsvarerne Ricardo Santos og Jack Baldwin er suspenderte. Sistnevnte hadde nettopp kommet tilbake fra kneskade, men pådro seg tre kampers suspensjon i FA-cupkampen mot Burton og har faktisk ikke spilt en ligakamp ennå.

I tillegg er forsvarerne Gabriel Zakuani, Kgosi Ntlhe, Joe Gormley og Shaun Brisley skadde, så det er en liten forsvarskrise på gang for vertene. Av de skadde har kun Zakuani spilt mer enn tolv kamper denne sesongen, dog.

Gjestene hadde en bekmørk periode med flere tap på rad i månedsskiftet oktober/november, men har kommet seg noe i det siste med to seire de siste tre i alle turneringer. En av dem var i Johnstone's Paint Trophy mot York, dog. I helgen slo de Oldham 2-1 på bortebane, etter å ha avgjort i det 89. minutt.

Bortestatistikken til Barnsley er ikke mye å skryte av, dog. 2-1-6 på reisefot gjør dem til et av ligaens svakeste bortelag.

Denne kampen kommer for tidlig for midtbanespillerne Ryan Williams, Joe Rothwell og Josh Scowen, der sistnevnte er en svært viktig mann for gjestene.

Peterborough har hevet nivået sitt de siste kampene og vi tror de kommer seg over forsvarskrisen de opplever. 1,85 mot et såpass svakt bortelag spilles.

Vi får da totaloddsen 3,24 på et par formsterke hjemmelag.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus