Eden Hazard og Chelsea gikk seierende av banen sist gang Chelsea gjestet Anfield.
Eden Hazard og Chelsea gikk seierende av banen sist gang Chelsea gjestet Anfield. Foto: Paul Ellis (Afp)

Blir det målfest på Anfield?

Vi tror på en underholdende semifinale mellom Liverpool og Chelsea.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill tirsdag:
Oddstips:
  Nytt stortap for Vålerenga
V4 Bergsåker:  Tet og slutt
V5 Leangen:   Syk innledning av Odd Arne
V64 Axevalla: 1,5 mill. i jackpoten

Vi står overfor et spennende tirsdagsprogram på langoddsen. I England barker Liverpool og Chelsea sammen i semifinalen i ligacupen, og der spilles det også kamper i Championship og League One.

I Spania, Italia og Frankrike er det cup for alle penga, og det er også full rulle i Afrikamesterskapet.

På hockeyfronten er det kamper i Get-ligaen, NHL og Allsvenskan.

Dagens dobbel

Liverpool – Chelsea over/under 2,5 mål Over
Västerås – Södertälje H


Liverpool - Chelsea over 2,5 mål, 1,80

Kveldens godbit for fotballfans er utvilsomt storkampen mellom Liverpool og Chelsea i semifinalen i ligacupen.

Liverpool har hatt en skuffende sesong i Premier League og må sanke veldig mye poeng frem til mai for å klare å kapre en medalje. Dermed er ligacupen blitt viktigere enn den normalt er for manager Brendan Rodgers.

Selv om Liverpool ikke er på samme nivå som i den flotte fjorårssesongen, er formen langt bedre enn den var på det verste på senhøsten. Innsatsen, intensiteten og bevegeligheten i spillet er klart forbedret, og selvtilliten er også tilbake i laget.

Med 4-2-0 på de siste seks kampene, er bare Southampton i bedre poengform enn Liverpool.

Steven Gerrard (hamstring) er trolig tilbake i lagoppstillingen etter å ha blitt hvilt i 2-0-seieren over Aston Villa sist. Glen Johnson og Adam Lallana er usikre, mens Daniel Sturridge og Joe Allen er ute med skader.

Chelsea har slått nådeløst tilbake etter det pinlige 3-5-tapet for Tottenham første nyttårsdag, og har siden vunnet tre kamper i cup og serie med til sammen 10-0 i målforskjell. Leder Premier League med fem poengs margin på Manchester City.

Cesar Azpilicueta er trolig eneste skadefravær for bortelaget, men det er mulig manager José Mourinho roterer litt på laget. Kurt Zouma, Loic Remy og Andre Schürrleer aktuelle kandidater dersom reservespillere slipper til.

Norsk Tipping har satt Chelsea som favoritt med 2,00 i odds, mens Liverpool-seier betales med 3,2 ganger pengene. Uavgjort står i 3,30 i odds.

Det frister litt å spille Liverpool som et langskudd, men Chelsea har hatt et meget godt tak på Liverpool de siste sesongene og fremstår som et bunnsolid lag.

Over 2,5 mål betales med 1,8 ganger pengene, og det synes vi er et interessant spill. Liverpool scorer i hver eneste kamp om dagen og kommer trolig til å gå ut i hundre for å sikre et godt resultat før returkampen.

Chelsea-spillerne har ikke gått målløse av banen siden 0-0-kampen mot Sunderland og er i strålende scoringsform. Nå vi tar med at det er blitt scoret tre mål eller mer i tre av de siste fire innbyrdes, blir over 2,5 i odds enda mer spennende.

Vi kombineres spillet med et objekt i Hockeyallsvenskan.

Västerås - Södertälje H, 1,55
Västerås var tippet som en av opprykkskandidatene i Hockeyallsvenskan før sesongen, men fikk en tung start på høsten og kjempet lenge helt i bunnen av tabellen.

Har imidlertid kommet opp på det nivået ekspertene hadde forventet at laget skulle være på før sesongen, og det er blitt seier i 10 av de siste 13 kampene.

De gode prestasjonene har sendt laget opp fjerdeplass. Opp til serieleder Karlskoga skiller det bare tre poeng.

Jan Urbas måtte stå over 4-1-seieren over Hvita Hästen sist grunnet skade, men det er håp om å få forwarden tilbake her. Angrepskollega Jeremy Williams er nærmer seg et comeback, men denne kampen kommer for tidlig. Det har vært litt sykdom i troppen de siste dagene, men Martin Filander håper å ha alle øvrige spillere tilgjengelig.

Södertälje har vært en stor skuffelse denne sesongen og ligger på 11. plass etter 40 runer. Det skiller bare ett poeng ned til de to bunnlagene AIK og Oskarshamn. Tok en meget viktig overtidsseier hjemme mot AIK forrige runde, men tapte fire matcher på rad før det.

Stiller med den samme troppen som i de siste matchene, men Andreas Hjelm (forsvar) har vendt hjem til klubben på lån fra Luleå.

Västerås har vunnet åtte av sine ni siste hjemmekamper, mens Södertälje er ligaens nest svakeste bortelag (16 poeng på 19 matcher).

Västerås har vunnet de to siste innbyrdes, og vi tror på en ny hjemmeseier i kveld.

Samlet odds for dobbelen: 2,79.