Vikings viktigste spiller, Samuel Adegbenro, må sone karantene for gule kort og er ikke i bortekampen mot Lillestrøm søndag. 
Vikings viktigste spiller, Samuel Adegbenro, må sone karantene for gule kort og er ikke i bortekampen mot Lillestrøm søndag.  Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

Blytungt for Viking uten stjernespissen

Tabelljumbo Viking må klare seg uten suspenderte Samuel Adegbenro borte mot Lillestrøm søndag. Det gir klar fordel formsterke LSK.

Kommersielt

Sportspills øvrige søndagsmeny:
Oddsdobbel OBOS-ligaen: Ranheim er uslåelige i Trondheim
Oddssingel 1 Eliteserien: Haugesund kan vinne mot Rosenborg
Oddssingel 2 Eliteserien: Sandefjord bedre enn sitt rykte
Tippetips: Mer trøbbel i vente for Godset
V75Søndag Färjestad: Enorm V75-omgang med E3-kval
V65 Forus (spillstopp 13.35):
Ferrari gjester Forus
V4/V5 Øvrevoll:
Internasjonal galopp på Øvrevoll

Det er et fantastisk fint langoddsprogram som venter denne søndagen. Det spille seks kamper i Eliteserien og det spille seks kamper i OBOS-ligaen. I tillegg fortsetter prøve-VM i Russland med to meget spennende kamper og to kamper er det også på plakaten i U21 EM. Derutover er det en god del norsk fotball i de lavere divisjonene.

Lillestrøm - Viking H 1,70
Lillestrøm innledet årets sesong med seier 2-1 hjemme mot Sandefjord, men de åtte neste seriekampene ga magre 1-1-6 og kun fire poeng. De tre siste seriekampene før landslagspausen ble en opptur med sju poeng og LSK har avansert til 11. plass med sine totalt 14 poeng. Bajram Ajeti er tilbake etter karantene.

Tabelljumbo Viking tok tre livsviktige poeng når Patrick Pedersen fem minutter på overtid scoret seiersmålet hjemme mot Sandefjord i den siste seriekampen før landslagspausen. Det var Vikings andre seier for sesongen. Med åtte poeng totalt er det fortsatt seks poeng opp til sikker plass. På bortebane har Viking kun kapret to poeng foreløpig (0-2-4). Viktige Samuel Adegbenro må sone karantene for tre gule kort.

Pussige 1-0-3 på de fire siste tilsvarende på Åråsen, men Lillestrøm viste solid form før landslagspausen og vinner med tanke på at Vikings meget viktige fravær av Adegbenro. 1,70 på hjemmeseier er alt annet en spring til lukene-odds, men får duge bra i en dobbel.

Molde - Tromsø H 1,57
Med sentrale spillere ute med karantene, var det ikke veldig overraskende at Molde måtte gi tapt borte mot Sarpsborg i den siste seriekampen før landslagspausen, men Molde sto godt imot og røk kun 0-1. Har vist oppadgående form i det siste, og står med 3-0-2 hjemme i Molde. Både Babacar Sarr og Fredrik Aursnes måtte stå over bortekampen mot Sarpsborg på grunn av karantene, men begge er tilbake søndag. Petter Strand og Sander Svendsen er derimot meget usikre.

Motsatt kurve for Tromsø som etter den overraskende 2-1 seieren borte mot Rosenborg 17. mai, kun har tatt ett poeng på de tre siste seriekampene og to av dem er attpåtil spilt hjemme. Det har sendt Tromsø ned på kvalikplassen, men 2-1-3 er ikke håpløse bortetall. Thomas Lehne Olsen sliter med lysken og er usikker.

5-4-1 på de ti siste tilsvarende og Molde skal ha bra vinnersjanse her. 1,57 er kjip odds,men vi setter pengene på en real favorittdobbel i Eliteserien søndag og får en dobbelodds 2,67.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør