*Nettavisen* Sportspill.

Boro jakter millionene

Både toppscorer  Patrick Bamford (t.v.) og rutinerte Jonathan Woodgate er friskmeldt til fredagens playoffretur for Middlesbrough. Foto: Richard Sellers (Pa Photos)

Seks år etter at Middlesbrough rykket ned fra Premier League, er laget muligens på vei tilbake til fantastisk innbringende Premier League. Fredag tror vi laget tar seg til finalen i playoff fra Championship.

15.05.15 13:34

Sportspills meny fredag:
Eurojackpot: Les om rekordpotten
TV-fotball: Sjekk den herlige oversikten
V65 Biri: Westergaard stadig i hetluften
V64 Hagmyren: Blekkan utfordrer svenskene
V75 Bergen: Millionjakt mellom de syv fjell
Bli abonnent: Nå kan du abonnere på Nettavisens andelslag
Bli travspiller: Så lett er det å spille

Fredagens langoddsprogram er forholdsvis magert og består av lite spillbare objekter. Svært uberegnelige Ligue 2 i Frankrike avvikler nest siste serierunde, og ellers er det kamp fra dansk Superliga, litt irsk fotball og playoffoppgjøret mellom Middlesbrough og Brentford.

Middlesbrough - Brentford H 1,80
I tredje siste serierunde slo Middlesbrough til med 1-0 borte mot Norwich. Og hadde direkte opprykk innen rekkevidde. men tålte ikke presset og røk 3-4 borte for Fulham i nest siste serierunde og da var løpet om direkte opprykk kjørt. Endte til slutt på 4. plass og hadde flotte 12-5-3 hjemme på Riverside stadium. Middlesbrough rykket ned fra Premier League etter 2008-09 sesongen og er inne i sin sjette sesong i Championship. Skaffet seg et strålende utgangspunkt til å nå opprykksfinalen mot enten Ipswich eller Norwich ved å vinne første kamp mot Brentford med 2-1 borte.

Brentford har hatt en makeløs sesong ettersom laget rykket opp fra League One før denne sesongen. Var aldeles ikke tippet i toppen og har flere ganger blitt avskrevet underveis i sesongen. Men har slått tilbake og fikk playoff. Tålte kanskje ikke det presset og skuffet ved å tape 1-2 hjemme i første kamp. Men har levert brukbart på bortebane i serien (11-3-9).

Jonathan Woodgate er friskmeldt for hjemmelaget, det samme gjelder toppscorer Patrick Bamford og ellers er det få problemer for Middlesbrough. Brentford har kun langtidsskadde Scott Hagan ute.

All den tid Middlesbrough leder 2-1 etter første oppgjør, trenger de ikke vinne denne. Men Brentford må ha mål, og Middlesbrough kan ikke forsvare seg inn til uavgjort. Hjemmelaget er trolig det beste laget igjen og selv om 1,80 på hjemmeseier ikke er mye å rope hurra for, får det duge på en mager fredag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag