Stéphane Badji har vært nøkkelen til Branns opptur de siste kampene.
Stéphane Badji har vært nøkkelen til Branns opptur de siste kampene. Foto: Carina Johansen (NTB Scanpix)

Brann fortsetter den gode trenden

Brann har imponert etter sommerpausen, og har gode muligheter til en ny trepoenger i kveld.

Kommersielt

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 2: Sogndal jakter femte strake hjemmeseier
Tippekupongen: Lørdagskupongen byr på fotballfest
VM-bronsefinale: Brasil må redde stumpene
Tippeligaen: Full oversikt over skader og karantener
V75 Jarlsberg: Goop kommer ikke forgjeves
V5 Jarlsberg: Vi spiller dobbeltbanker i V5-3
V65 Hagmyren: Børje byr på "norsk"banker"
V5 Klampenborg: Nesten-garanti for storutbetaling

Sportspills oddseksperter fortsetter superformen, og har nå fire strake dager med treff på samtlige tippetips. I går satt en irsk dobbel til 2,43 for Sportspill-redaksjonen.

På lørdagens oddsprogram er det flere interessante spillobjekter både i Tippeligaen og i Allsvenskan. Toppen av kransekaken er likevel kveldens bronsefinale mellom Brasil og Nederland.

Dagens singel
Brann - Strømsgodset H, 2,55

Dagens oddstips

Brann - Strømsgodset H

Brann overrasket de fleste da de forrige helg tok en sterk seier borte mot Viking i Stavanger. Dermed tok bergenserne en etterlengtet trepoenger etter en lang periode uten å betalt for gode prestasjoner. Laget virket betydelig mer solid foran begge boksene, og seieren var til slutt fullt fortjent.

Imponerte også i cupkampen mot Ranheim på Brann Stadion uken før, og etter en relativt lang tilvenningsprosess, ser det nå ut til at Rikard Norling har begynt å forstå seg mer på mekanismene i norsk fotball.

Har for øvrig en fryktelig hjemmeform denne sesongen, med kun en seier og fem tap, og bør begynne å plukke trepoengere også hjemme skal man komme seg vekk fra nedrykksspøkelset.

Må som tidligere klare seg uten forsvarsspillerne Markus Jonsson, Vadim Demidov og Daniel Mosjov også i ettermiddag, men med Jonas Grønners imponerende spill de siste kampene, sammen med rutinerte Erlend Hanstveit, har ikke savnet av de tre midtstopperne vært all verden. Den viktigste årsaken til Branns uttelling i det siste er nok likevel at Stephane Badji har begynt å skinne på Brann-midtbanen og levert i de siste kampene.

I Strømsgodset har man hele tiden sagt at overgangen fra Ronny Deila til lagets nye trener, David Nielsen, har godt smertefritt. Likevel har ikke alt fungert som det pleier på banen etter at Deila tok turen over til Skottland, og storklubben Celtic. Det katastrofale bortetapet mot Lillestrøm (3-0), ble etterfulgt av en svak prestasjon hjemme mot Sandnes Ulf, selv om det til slutt ble en knepen ettmålsseier.

Ligger fortsatt på andreplass, men nå er det ni poeng opp til serieleder Molde. (en kamp mindre spilt). Borteformen hittil denne sesongen er heller ingenting å skryte av, og David Nielsens menn har kun en seier på seks forsøk. 1-2-3. I tillegg sliter Godset med å produsere mål på fremmed gress. Kun seks hittil denne sesongen.

Må klare seg uten tre av sine antatt viktigste spillere i Jørgen Horn, Kim André Madsen og Lars-Christopher Vilsvik. 

Har også en svært viktig kamp i Champions League-kvalifiseringen mot Steaua på torsdag. En kamp David Nielsen har antydet er av stor prioritet. Sånt stjeler naturligvis fokus.

Vi tror Brann følger opp sist helgs trepoenger, med en sårt tiltrengt hjemmeseier i dag, og 2,55 i odds på at så skal skje, synes vi er et flott spillobjekt denne lørdagen.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus