BRA TEAM: Lars Arne Nilsen og Jonas Grønner.
BRA TEAM: Lars Arne Nilsen og Jonas Grønner. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Brann har bedret seg kraftig

Brann har fått en ferie til å skru sammen mannskapet og møter et formsvakt Follo.

Kommersielt

Sportspills komplette tirsdagsmeny:
Oddstips 2: Midtjylland kan bli en stormakt

V4 Lindesberg: Åpen V4
V65 Forus: Hamres stjerne ordner cashen
V5A Drammen: Utfordringer i Drammen

Fantasy: Vinn VIP-tur til England med Nettavisens fantasy
Pelé-drakt: Vinn signert trøye av legenden!
Nabolaget-quiz: Vinn 4000 kroner i reisegavekort her

Frem mot sesongstart i Premier League, vil Nettavisen komme med sine spådommer for tabellen. Sjekk ut vårt tabelltips her!

På tirsdagens langoddsprogram er det kamper fra hele Europa og spesielt Champions League-kvalifiseringen.

Det var ingen treff på gårsdagens oddstips.

Er du sugen på å vinne en VIP-tur til seriestart 16/17 i Premier League? På Nettavisens nye Premier League-fantasy kan du gjøre nettopp det!

Dagens single 1, innleveringsfrist klokken 18.55.
Follo - Brann, B 2,25.

Det er duket for stor stemning på Ski Stadion når storlaget Brann gjester den lille byen. Og hjemmesupporterne har grunn til optimisme før kampen:

Det forrige oppgjøret mellom de to, endte 2-1 i favør Brann på Stadion i Lars Arne Nilsens første kamp som Brann-trener. Men spillemessig var Follo flere hakk bedre, selv om de slet med å utnytte sin store fordel i ballinnehav. I tillegg ble en omdiskutert dommeravgjørelse utslagsgivende helt på tampen.

Uansett lærte kampen dem at ingen kamp er for vanskelig, selv ikke borte mot Brann. Og Follo har levert godt denne sesongen, selv om de har dabbet av fra den fenomenale åpningen. Nå befinner de seg på en 11. plass, dog med en eller to kamper mindre spilt enn de fleste av konkurrentene.

På hjemmebane har de en godkjent statistikk med 3-2-3. Pausen har de åpenbart brukt godt, for de slo Fredrikstad 2-1 borte i en treningskamp forleden.

Det har ikke lykkes Nettavisen å finne en oppdatert skaderapport for laget. Men spillere som Jens Skogmo, Robin Rasch og Patrik Karoliussen, som alle var skadet da det ble pause, skal være klare for spill.

Brann på vei opp
Brann har fått sin opptur med ansettelsen av Lars Arne Nilsen, men har ennå litt å gå på. Etter den tidligere Hødd-sjefen ble ansatt, har Bergens-klubben kapret ti poeng på fem kamper, som må sies å være godkjent. Trenden har også vært jevnt mer og mer positiv.

Brann har trolig brukt ferien godt også, og har i alle fall gjort det på overgangsmarkedet - Sivert Heltne Nilsen er en solid forsterkning som kunne og burde (og planlegger?) spille Tippeligaen. I tillegg har de signert Viljar Vevatne (20), men han kommer ikke før 1. januar.

Erdin Demir har forsvunnet til belgisk fotball. Og unggutten Emil Hansson er uaktuell til denne kampen fordi han trener med Feyenoord denne uken.

Brann har ikke mer enn godkjent borteform denne sesongen, i en statistikk som sier 2-4-2. Etter Nilsen tok over, har de slått Åsane og spilt uavgjort mot Bærum på reisefot.

Fredrik Heggland er langtidsskadet for gjestene. Alex Horwath og Fredrik Pallesen Knudsen er også skadet, mens Kasper Skaanes trolig er tilbake fra skade.

Det er alltid en risiko å spille mot Brann denne sesongen, for alle lagene har ekstra motivasjon til å slå det bergenske storlaget.

Brann fortjener favorittstempelet og vi tror de endelig får vise hva de er gode for denne høsten. Borteseier til 2,25 er dagens andre single!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus