Foto: Marit Hommedal/Scanpix

Brann har løftet seg

Det er duket for folkefest og vestlandsderby med Haugesund på besøk. Her er lørdagens andre oddstips.

Kommersielt

Sportspills meny lørdag
V75 Drammen: Lykke med flicka
Tippetips: Skeid vinner igjen
Oddstips 1: Fremgang for Asker
Oddstips 2: Fullsatt i Bergen

Det er variert på langoddsen i dag. Objekter fra OL, tysk, fransk og italiensk fotball innleder dagen. Deretter finner vi mye fra Oddsen-Ligaen, og Brann - Haugesund i Tippeligaen. Det er også gjort plass til et knippe objekter fra den engelske ligacupen. Svensk, dansk, belgisk, nederlandsk og fransk fotball fortsetter utover kvelden, før Norge møter Montenegro i håndballfinale i OL klokken 21.40.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
63. Watford - Wycombe (0-1) H 2,35

Engelsk Ligacup. Watford eies nå av den italienske forretningsmannen Giampaolo Pozzo, som også eier italienske Udinese og spanske Granada. Gianfranco Zola ble ansatt som manager i begynnelsen av juli. Zola var stor i italiensk Serie A og for Chelsea i sin tid, og han trente West Ham for et par år siden. Mange nye spillere er hentet inn til Watford, blant annet så står tidligere Arsenal-målvakt Almunia sin første offisielle kamp i dag, for Pozzo kjøper ikke et lag for å surre rundt på nedre halvdel, han satser. Det rapporteres om god stemning på trening og kamp om plassene på laget. Wycombe rykket ned til League Two etter forrige sesong og ble slått 4-1 av Brentford i siste treningskamp. Dette er første offisielle hjemmekamp for manager Zola og flere andre, og 2,35 for at den ender med en klar hjemmeseier er et meget aktuelt langskudd.

Dagens avslag
45. Lillehammer - Nybergsund IL-Trysil B 1,55

Lillehammer er i form nå og vanskelig å slå, de er ubeseirede på de fem siste. Sundet trenger poeng i kampen om opprykk, men har ikke vunnet mer enn halvparten av bortekampene sine hittil, mens Lillehammer bare har tapt to av syv hjemme. Oddsen er alt for lav på bortelaget i våre øyne, og hadde det vært mulig med et HU-spill på Lillehammer, hadde vi slått til. Slik som tilbudet er nå, blir Sundet til 1,55 dagens avslag.

Dagens spill
Det er mulig vi er blitt for patriotiske, men ligger det ikke veldig i kortene at Norge vinner håndballfinalen mot Montenegro? Vi har stor tro på gull til Norge, men oddsen på 1,40 er kanskje ikke veldig spennende. Vi ser derfor til Oddsen-Ligaen i dagens første tips, før vi runder av med Tippeliga.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

79. Brann - Haugesund
Tippeligaen. Brann stilte uten Austin, men med Huseklepp, da de tok sesongens andre borteseier med 4-0 mot Stabæk sist mandag. Bergenserne overbeviste mot et Stabæk-lag som atter en gang slet voldsomt med å sette sjansene sine. Det er god stemning i Bergen før dagens vestlandsderby, og Huseklepp-feberen blusset raskt opp etter at han satt en nydelig 4-0-scoring mot Stabæk. Det ligger an til fullt hus på Stadion, formen er god og Brann har flotte 6-1-2 på eget gress så langt.

Lars Grorud (f) har meldt overgang til Fredrikstad. Jonas Grønner er tatt opp i A-stallen som en mulig erstatter, og 17 år gamle Bård Finne (a) skal også være tilbudt kontrakt med A-laget. Christian Kalvenes er skadet, mens Grønner ventelig er tilbake etter å ha stått over mot Stabæk på mandag. Fredrik Haugen skal leies ut til Sandefjord, men trener Skarsfjord ønsket å ha ham tilgjengelig for en eventuell siste opptreden i dag.

Haugesund hadde en liten formsvikt og sto med fem på rad uten seier da de slo Vålerenga 4-2 på hjemmebane forrige helg. Seieren var ikke direkte overlegen, da Haugesund mistet en 2-0-ledelse og det sto 2-2 da tilleggstiden startet. Likevel var det mye som var tilbake til det gamle og gode i Haugesund, med offensive Søderlund og Djurdjic i siget igjen og fire scoringer. Bortestatistikken lyder 3-3-3 og man kommer fra et 2-3-tap på Hønefoss siste borte.

Mæland var tilbake forrige runde, men gikk motvillig av banen etter 70 minutter etter en smell i foten. Antagelig tilbake her. Den nye venstrebacken David Myrestam bør også være klar her, etter at GIF Sundsvall somlet litt med papirene før forrige runde. Geir Ludvig Fevang ute med hjernerystelse og erstattet av Amer Osmanagic sist, defensivt manglet Våge Nilsen og Andreassen også sist, men nå er både Haraldseid og Myrestam alternativer her, Mar Johannesson også for den saks skyld. Vegard Skjerve (f) tilbake etter ryggproblemer forrige runde.

Det er ventet fullsatt stadion i Bergen, rundt 15.000 billetter er solgt. Haugesund har aldri vunnet her, og med den formen Brann viser for tiden, blir det vanskelig igjen. Bortelaget har sine offensive stjerner, men hjemmelaget har etter hvert fått opp dampen i selve lagmaskinen, og med Huseklepp som joker og fullsatt stadion tror vi dette bikker i Sportsklubbens favør. 1,85 for hjemmeseier spilles i en dobbel.

83. Østsiden - Mo IL
Oddsen-Ligaen avdeling 4. Østsiden glimter til med jevne mellomrom, og deres to siste har gitt 4-2 borte mot Frigg og 6-1 hjemme mot Finnsnes. 15 poeng på de syv siste rundene har tatt Fredrikstad-klubben opp på flott 4. plass. 8-0-7 totalt. Klubben forteller på sin nettside at det offensive virkelig har begynt å fungere, men at de kan bli enda bedre defensivt.

Klubben forteller videre: "Troppen er forsterket med noen spennende spillere den siste tiden: Kim Kvande, Tobias Henanger og nå sist denne uke Simen Standerholen fra FFK. Her blir det kamp om plassene på midtbanen. Årets toppscorer Marius Slydal med 9 scoringer så langt, blir hentet hjem fra studier i Bergen til denne kampen. Forøvrig har Michael Trulsen etter eget ønske valgt å gi seg i Østsiden. Michael har spilt fem A-kamper for Østsiden i år."

Mo IL er inne i en vanskelig periode. Med en rekke fravær i laget har det blitt 0-2-2 på de fire siste, der poengene har kommet mot de andre lagene fra nord, Finnsnes og Mjølner. Tap for Asker og Frigg. 2-2-3 på bortebane for Mo, men nå er formen laber, og vi slår til med et rekordlangt avsnitt om lagnyheter der vi støtter oss på Ranablad.no:

Anders Opdal (f) måtte ut med skade sist, ble erstattet av Johannes Rydså. Da var det allerede gjort flere endringer i den bakre firer. Destin Makumbu, Ali Karan, Lars-Erik Zetterlund, Olav Ekroll Hauknes og Jacob Falch Meidell var alle ute. Karan returnerer fra suspensjon her, Ekroll Hauknes antagelig fra sykdom, men om Makumbu er tilbake fra tilskuertilværelsen i OL vet vi ikke. "Den 18 år gamle keeperen Vegard Rabliås fra Nesna IL blir utlånt til Mo IL ut sesongen", melder Ranablad.no. Førstekeeper Christer Anfindsen er skadet. Mot Mjølner sist måtte 48 år gamle Thor André Olsen vokte buret i kampen som endte 0-0. Det er usikkert om trener Olsen setter seg selv eller Rabliås i mål i dag. Samme Olsen sa før 2-3-tapet mot Frigg for to uker siden at de ti poengene Mo IL trenger for å berge plassen, vil sitte langt inne. Før 0-0-kampen mot Mjølner var uttallelsen "I utgangspunktet kan vi bli rævkjørt av Mjølner. Men klarer vi å holde ballen i laget og skape trykk på deres banehalvdel, så kan det gå bra. Det er lov å håpe."

Dette lukter hjemmeseier lang vei. Det er mye improvisering i startoppstilling hos bortelaget, og denne sårbarheten skal Øssia utnytte. Hjemmeseier til 1,50 gir oss dagens andre dobbel, med samlet odds på 2,78. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 17.55.

79. Brann - Haugesund 1,85 3,30 3,50
83. Østsiden - Mo IL 1,50 4,25 3,65

Total odds 2,78

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus