Erik Huseklepp og Brann trenger tre poeng i kveldens bortekamp mot nyopprykkede Jerv for å holde følge med tetlagene i OBOS-ligaen.
Erik Huseklepp og Brann trenger tre poeng i kveldens bortekamp mot nyopprykkede Jerv for å holde følge med tetlagene i OBOS-ligaen. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Brann har lært en lekse

0-3-tapet for Hødd satte en støkk i Brann-stjernene. Vi tror de stiller skjerpet til kveldens kamp i Grimstad.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill mandag:
Dagens langskudd:Spill til 5,05 i odds
V4/V5 Visby:  Seiersmaskin klar for Gotland
V65 Leangen: Viktor baner vei
V65/V4 Jägersro galopp:  Herlig galoppomgang i vente

Mandagens oddsprogram består blant annet av kamper fra OBOS-ligaen, Championship, La Liga, Serie B, 2. Bundesliga, Ligue 2, Allsvenskan og Superligaen.

Jerv - Brann B 1,88
Brann har allerede fått erfare at OBOS ikke er en liga man kan rykke opp og vekk fra uten at man bretter opp ermene og stiller skjerpet i hver eneste kamp.

Forrige runde ble det et smertefullt møte med Hødd i Ulsteinvik, og spillerne måtte tåle mye pepper fra presse og fans etter 0-3-tapet.

Etter tre kamper er det kun blitt fire poeng, og bergenserne trenger full pott i kveld for ikke å miste kontakten med tetlagene.

Piotr Leciejewski , Marcus Pedersen, Fredrik Heggland og Eirik Birkelund er ute md skader, men Erdin Demir er tilbake i troppen etter å ha stått over cupkampen mot Os.

Troppen: Alex Horwath, Kenneth Udjus, Erlend Hanstveit, Jonas Grønner, Vadim Demidov, Kristoffer Larsen, Fredrik Haugen, Kasper Skaanes, Jakob Orlov, Alejandro Castro, Erik Huseklepp, Bismar Acosta, Emil Hansson, Azar Karadas, Erdin Demir, Kristoffer Barmen, Fredrik P. Knudsen, Amin Nouri.

For nyopprykkede Jerv, som ikke har spilt på dette nivået siden 80-tallet, er hver eneste kamp i OBOS-ligaen en fest. Og det kan knapt bli bedre når en storklubb som Brann kommer på besøk.

Laget fra Grimstad møtte tøff motstand i de to første seriekampene (Sandnes borte og Sogndal hjemme), og det var sterkt å spille uavgjort i begge oppgjørene. Forrige runde ble det imidlertid 1-2-tap for Follo.

Brann fikk seg en skikkelig vekker mot Hødd, og spillerne hadde en langt bedre innstilling i 6-1-seieren borte mot Os i cupen. Selv om Jerv har spillere med tippeligaerfaring i troppen (blant andre rutinerte Glenn Andersen i forsvar og tidligere LSK-spiller Ohi Omoijuanfo i angrep), er det klasseforskjell på kveldens lag når man sammenlikner stallene spiller for spiller.

Hadde denne kampen blitt spilt i første runde, ville nok oddsen på borteseier vært ned mot 1,50-tallet. Nå får vi 1,88 i odds, og det er såpass bra at vi setter pengene på at Brann tar tre meget viktig poeng mot en av ligaens største dumpekandidater.

Kampstart: 18.00.

Valencia – Granada (0-1) H 1,80

Valencia tapte 0-2 borte mot Barcelona forrige serierunde og ligger på femteplass i La Liga med 65 poeng før kveldens hengekamp i runde 33. Laget kjemper en tøff kamp med Sevilla om den viktige fjerdeplassen som gir CL-kvalifisering til høsten og ble passert av rivalen søndag (Sevilla slo Ray Vallecano 2-0).

Den tyske landslagsmidtstopperen Shkodran Mustafi er meldt klar til kveldens kamp, og det ser ut til at midtbanespilleren Pablo Piatti blir eneste fravær.

Granada ligger nest sist på tabellen og har seks poeng opp til Almeria på sikker plass før kveldens kamp. Klarte 1-1 hjemme mot Sevilla sist, men har ikke vunnet en kamp siden 7. mars.

Laget har slitt med mange skader i det siste, og til kveldens kamp kan så mange som ni mann være ute. Midtbanespilleren Ruben Perez soner karantene, mens kantspilleren Robert Ibanez (fire mål på elleve kamper) er uaktuell ettersom han er innlånt fra Valencia. Trolig er faste spillere som Javi Marquez, Eddy Silvestre (begge midtbane) og forsvarerne Jean-Sylvain Babin og Jeison Murillo på skadelisten.

Valencia er et av de beste hjemmelagene i Spania (13-2-1 og 34-8 i målforskjell), mens Granada er det svakeste bortelaget (1-4-11 og 11-42 i målforskjell). Laget har tapt de siste fem bortekampene (0-3 for Almeria, 1-9 Real Madrid, 1-3 for Rayo Vallecano, 1-2 for Levante og 0-2 for Villarreal).

Kun seier er godt nok for Valencia, og vi blir overrasket dersom et skadeskutt og bortesvakt Granada skulle ta poeng i kveld. Vi anbefaler normalt ikke handikapspill, men gjør et unntak i dette tilfellet og setter pengene på at Valencia vinner med to mål eller mer.

Kampstart: 20.45:

Samlet odds for dobbelen: 3.38.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus