*Nettavisen* Sportspill.

Brann har regien

Kristoffer Barmen (fra venstre), Erik Huseklepp og Kasper Skaanes etter Barmens staffescoring borte mot Kristiansund.  Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Ettersom Kristiansund tapte 0-2 borte for Åsane søndag, er Brann på det nærmeste klar for retur til Tippeligaen. I kveld venter Bærum hjemme.

19.10.15 09:14

Sportspills meny mandag:
Oddstips 1: Swansea best hjemme i Wales
TV-fotball/streaming: Messi og Ronaldo tilbake på norsk TV
V4 Østersund: Spenstig omgang venter

Mandagens langoddsprogram er ikke veldig omfangsrikt, men likefullt er det meget spennende matcher å se frem til. Brann kan ta et meget avgjørende skritt mot Tippeligaen med seier hjemme mot Bærum, mens både IFK Göteborg og IFK Norrköping skal ut i vanskelige bortematcher i Allsvenskan, når lagene fortsetter sin gulljakt i kveld. Tromsø (2,45) og Ranheim (2,35) var begge solide vinnere søndag og sørget for en flott dag for Nettavisens oddstips.

Brann - Bærum HUB pause - H 1,77 (spillestopp kl 18.55)
Stemningen stiger i Bergen etter at bynabo Åsane ga Brann uvurderlig hjelp søndag ved å slå Kristiansund 2-0. Det betyr at seier for Brann i kveld sender laget ni poeng foran Kristiansund, som pga av hengekamp borte mot Sogndal har tre kamper igjen å spille. Ergo må Brann da tape sine to siste (borte mot Nest Sotra og hjemme mot Hødd) og Kristiansund ta full pott i sine tre siste, dersom Brann vinner i kveld. Det høres svært usannsynlig ut, for å si det mildt.

Bærum på sin side har "stått opp fra de døde" og tatt sju poeng på sine tre siste, etter å hatt 0-3-10 på de tretten foregående. Seier i kveld vil sende laget på sikker plass. Med tap vil det fortsatt være tre poeng opp til sikker plass. Avslutter med hjemmekamp mot Jerv neste helg og bortekamp mot Bryne i siste serierunde, så løpet er ikke kjørt med tap i kveld.

Sivert Helte Nilsen spiller ikke i kveld, mens Kristoffer Barmen er tilbake etter karantene. Keeper Piotr Leciejewski er suspendert ikveld, og det innebærer at Alex Horwath er burvokter i kveld. Vadim Demidov var ikke med sist, men kan bli klar.

1,35 på Brann-seier er ikke mye sprekt, og vi velger derfor pausevarianten. Brann-ledelse til pause betales med 1,77 i odds. Bergenslaget har ledet fem ganger til pause denne sesongen og åtte ganger har det vært uavgjort til pause. Bærum har lagt under fem ganger til pause.

Brann har fått hjelp i det siste, har gjort jobben sin selv også og kommer garantert til å gå ut i hundre i kveld. Vi tror bergenserne leder til pause og spiller pause-H til helt akseptable 1,77 i odds. Objektet kan ikke spilles singel, så vi må kombinere.

Häcken - GIF Sundsvall over 2,5 mål - odds 1,65 (spillestopp kl 18.55)
Det er ikke lett å vurdere bortekampene til topplagene IFK Norrköping (mot Elfsborg) og IFK Göteborg (mot Djurgården) i kveld, og vi avstår derfor fra spill i begge disse, og velger oss derfor et målspill i kampen mellom Häcken og GIF Sunsdsvall.

Hjemmelaget med fem strake kamper over 2,5 mål nå, mens bortelaget har fem av de seks siste bortekampene over 2,5 mål. Häcken snitter totalt på 2,77 mål per hjemmekamp, mens Sundsvall på 13 bortekamper snitter på 3,46 per kamp.

Det er såpass gode argumenter for at denne går over 2,5 mål og når oddsen i tillegg er anstendige 1,65, velger vi dette objektet som kombinasjonsspill med Brann-ledelse til pause.

Det gir oss en totalodds på 2,81 i odds.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag