Vadim Demidov soner karantene for Brann i kveldens bortekamp mot Hønefoss.
Vadim Demidov soner karantene for Brann i kveldens bortekamp mot Hønefoss. Foto: Ned Alley

Brann kan gå på en smell

Bergenserne har ikke overbevist på bortebane denne sesongen, og et desperat Hønefoss er ingen enkel oppgave.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill tirsdag:
Oddstips: 
Bayern har ikke gitt opp
V4 Årjäng:   Jubel for folkefesten
Lunsj-V5 Drammen:   Gunnar avgjør i starten
V64 Jägersro galopp:  Norske kanoner tar opp kampen

Tirsdagens oddsprogram består blant annet av objekter fra Tippeligaen, OBOS-ligaen, Champions League, Toppserien og hockey-VM.

Hønefoss - Brann H 3,65
Brann er den største opprykksfavoritten i OBOS-ligaen, men laget har fått smertelig erfare at man ikke kan spasere seg til opprykk i denne serien. Fasiten så langt er tolv poeng og fjerdeplass etter sju runder.

På hjemmebane har laget levert brukbart, selv om 0-0-kampen mot Sandnes Ulf sist må ha vært en nervepirrende lidelse for fansen.

På fremmed gress har prestasjonene vært relativt skrale. 0-3 for Hødd var utvilsomt årsverste så langt, og 2-2 mot nyopprykkede Jerv var heller ikke imponerende. I 1-0-kampen mot Bryne, som er Branns eneste borteseier, fikk bergenserne kjørte seg skikkelig i annen omgang, og det var nesten et under at jærbuene ikke klarte å ta poeng.

Til kveldens kamp må Brann klare seg uten den viktige duoen Vadim Demidov og Bismark Acosta, som begge soner karantene. Det er også en del skadeproblemer i troppen, og trener Rikard Norling kommer til å ta en opptelling senere i dag. KristofferBarmen og JakobOrlov er to av spillerne som er usikre.

Hønefoss og tidligere Brann-trener Rune Skarsfjord har fått en katastrofal start på sesongen. Tre poeng og sisteplass er langt under forventingene, og det var ingen bedring å spore i 0-1-tapet borte mot Strømmen sist.

På papiret har Hønefoss en brukbar stall, med profiler som Øyvind Hoås, Malick Mane, Kevin Beugré og Ugonna Anyora, men 2-0-seieren over Fredrikstad er den eneste kampen det virkelig har vært sving over lagets spill.

Brann har ikke vært noe stort bortelag de siste sesongene, og seks av lagets sju baklengsmål så langt i år har kommet på fremmed gress. Selv om Hønefoss bare har tatt tre av ni mulige poeng på hjemmebane så langt, er det på bortebane laget virkelig har sviktet.

Hjemme på AKA Arena, som er en stadion Brann aldri har vunnet på, er målforskjellen 4-5 for Hønefoss. Hvis laget spiller på samme nivå som mot Fredrikstad, er ikke tre poeng mot et svekket Brann umulig.

Hjemmeseier til 3,65 i odds testes som dagens langskudd.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus